Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Μπαίνει λουκέτο στην Παιδιατρική κλινική;

Με το λουκέτο στα χέρια είναι πλέον η διοίκηση του νοσοκομείου της Λαμίας για την Παιδιατρική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος. Είναι θέμα χρόνου και μάλιστα λίγων εικοσιτετραώρων να κλείσει γιατί δεν έχει γιατρούς να λειτουργήσει. Το τελευταίο διάστημα κινείται με κάποιες «ενέσεις» αλλά ωστόσο τρέμουν κυριολεκτικά στην ιδέα πως από μέρα σε μέρα θα είναι υποχρεωμένοι να βάλουν το λουκέτο.

Μόνο με ένα ειδικευμένο παιδίατρο από το σύνολο του δυναμικού της είναι απίθανο να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα η Παιδιατρική κλινική. Από τους 4 γιατρούς που είχε και μπορούσε στοιχειωδώς να καλύπτει τις ανάγκες της, οι δύο γιατροί διορίστηκαν σε άλλες θέσεις. Ο τρίτος γιατρός ειδικευμένος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια μετά από προβλήματα υγείας που είχε. Από κει και μετά απομένει μόνο ένας γιατρός για να καλύψει την κλινική και τις εφημερίες.

sterea.gr¨

Δείτε και την ερώτηση που κατατέθηκε στον Υπουργό Υγείας απο την Κα Αντωνίου:


«Στα πρόθυρα διακοπής λειτουργίας φαίνεται να βρίσκεται η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας, αφού αυτή τη στιγμή διαθέτει μόνο έναν ειδικευμένο παιδίατρο για να καλύπτει την Κλινική και τις εφημερίες. Από τους 4 γιατρούς που διέθετε, έχοντας την δυνατότητα να καλύπτει μόνο στοιχειωδώς τις ανάγκες της, οι δύο γιατροί διορίστηκαν σε άλλες θέσεις, ενώ ο τρίτος γιατρός βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια λόγω προβλημάτων υγείας.
Όπως μάλιστα αποκαλύπτεται σε σχετικό δημοσίευμα του τοπικού τύπου, η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει επιδοθεί σε ένα μαραθώνιο προκειμένου να πείσει ειδικευμένους παιδιάτρους που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας του Νομού να αυτοδιατεθούν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της Παιδιατρικής Κλινικής. Έτσι τίθεται εκ των πραγμάτων το δίλημμα της επιλογής ανάμεσα στην πληρότητα των Κέντρων Υγείας και σε αυτή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Με ποιο τρόπο και σε ποιο χρονικό ορίζοντα προτίθεται το Υπουργείο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει προκύψει; Πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες της Παιδιατρικής Κλινικής χωρίς να αποδυναμωθούν τα Κέντρα Υγείας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου