Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Φωνή αγωνίας για τις οφειλές στον Δήμο από τα καταστήματα της Λαμίας (ηχητικό αρχείο)

Απόσπασμα από την συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας για το αίτημα των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης για ρύθμιση των οφειλών τους προς τον Δήμο.

Το ηχητικό αρχείο είναι από το μεσημεριανό δελτίο του Λαμία FM1 και ακούγονται οι τοποθετήσεις:
-του επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών ,Δημοτικού Συμβούλου,Παναγιώτη  Στασινού, που εισηγήθηκε το θέμα
-του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος πλειοψηφίας Γιάννη Στρωματιά και
-του Δημάρχου Λαμιέων Γεωργίου Κοτρωνιά



Διαβάστε και το κείμενο που μοιράστηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους με τις υπογραφές των συμπολιτών μας:

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
Κυρίες, κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι

Πρόσφατα εκδόθηκαν οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τις παλιές οφειλές μας για το τέλος υπέρ του Δήμου, το 2% του ν. 339/1976. Η εξέλιξη αυτή έρχεται στην πιο δύσκολη από κάθε άποψη συγκυρία των επιχειρήσεών μας και της αγοράς.

Επισημαίνουμε
την άσχημη οικονομική κατάσταση, την οποία αντιμετωπίζουν οι περισσότερες επιχειρήσεις στη Λαμία, που οδηγεί σε κλείσιμο πολλών εξ αυτών, πράγμα που διαμορφώνει ένα τεράστιο πρόβλημα στην αγορά της πόλης και τινάζει την ανεργία στα ύψη.

Για τις συγκεκριμένες οφειλές, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε μνεία του ιστορικού και των ευθυνών της Δημοτικής Αρχής, που διαμόρφωσε το κλίμα εκείνης της εποχής, αλλά και της πολιτείας, που αναγκάστηκε να το μετατρέψει τελικά από 1.1.2009 σε 0,5%

Ενώ όμως θα μπορούσε αυτή η εξέλιξη να αντιμετωπιστεί με συγκαταβατικό τρόπο και να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης του χρέους των επιχειρήσεων σε δόσεις, αντιμετωπίζουμε από μέρους των υπηρεσιών του Δήμου μια εχθρική κατάσταση με την απαίτηση της άμεσης καταβολής όλου του ποσού των οφειλών μας• κι αυτό μάλιστα με εκβιαστικό τρόπο, της οικονομικής ενημερότητας απέναντι στο Δήμο προκειμένου να έχουμε την οποιαδήποτε υπηρεσία(άδεια κατάληψης πεζοδρομίου κλπ)

Κύριε πρόεδρε
- Πιστεύουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημοτική Αρχή έχει όλη την καλή διάθεση και τη θέληση να βοηθήσει την αγορά της Λαμίας.
- Πιστεύουμε ότι η ρύθμιση των οφειλών μας αποβαίνει σε όφελος των οικονομικών του Δήμου, γιατί στην παρούσα συγκυρία αποτελεί τον μοναδικό τρόπο είσπραξης των χρωστούμενων
- Πιστεύουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, ως κυρίαρχο πολιτικό όργανο του Δήμου, έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει προς όφελος των δημοτών και της επιχειρηματικότητας.

Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να δείτε άμεσα το θέμα αυτό, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 20 Μαρτίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στην οικονομική Υπηρεσία να κινηθεί στο πνεύμα της ρύθμισης των χρεών σε δόσεις με όποιες προϋποθέσεις και όρους εσείς ορίσετε

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι από μέρους μας υπάρχει όλη η διάθεση να καταβάλλουμε τα ποσά αυτά, αρκεί να βοηθηθούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου