Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

«Μπλόκο» στην αξιολόγηση των δημοτικών δομών

Την πλήρη και έντονη αντίθεσή της εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην έναρξη της πιλοτικής αξιολόγησης σε 12 δήμους και ζητεί από τους συλλόγους – μέλη της «να μπλοκάρουν τους σχεδιασμούς αυτούς και να ακυρώσουν στην πράξη “διαδικασίες αξιολόγησης”, που μοναδικό στόχο έχουν τη διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την απόλυση προσωπικού και την ελαχιστοποίηση του μισθολογικού κόστους».
«Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προ πολλού καταστήσει ξεκάθαρη τη θέση της σε σχέση με την αξιολόγηση των δομών και υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού. Είμαστε αντίθετοι σε μια αξιολόγηση
ενταγμένη στις εξωφρενικές επιταγές της τρόικας που έχει σαφή και ξεκάθαρο ιδεολογικό προσανατολισμό: τις απολύσεις εργαζομένων, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και επιπτώσεως στην οικονομία, αλλά και στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Μόνος και αναμφισβήτητος στόχος είναι η συμπλήρωση της “ΛΙΣΤΑΣ” των 150.000 εργαζομένων που θα απολυθούν ή θα αποχωρήσουν μέχρι το 2015 !!!», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Και αυτό συμβαίνει, όπως υπογραμμίζεται, «την ίδια στιγμή που χιλιάδες νεοπροσλαμβανόμενοι μέσω ΜΚΟ και τις “φιλόδοξες” Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις προσλαμβάνονται κατά συρροή ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να καλύψουν τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που έχουν να κάνουν με την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών».

«Τελικά είναι άξιο απορίας!!! Αν πλεονάζει (σύμφωνα με τους πιο κακόπιστους) προσωπικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προς τι η ανάγκη χιλιάδων προσλήψεων τέτοιου τύπου και μάλιστα σε θέσεις που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες;», διερωτάται η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου