Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Αναβιώνει το Ρουμελιώτικο Πάσχα φέτος στη Λαμία

Θα γίνει στο χώρο της Π.Ε.Λ. όπου ο Δήμος θα ψήσει και θα μοιράσει 100 αρνιά ΔΩΡΕΑΝ - Ανοικτή πρόσκληση σε όλο τον κόσμο να έρθει στη Λαμία για να γνωρίσει και να βιώσει το "Ρουμελιώτικο Πάσχα", το οποίο αναβιώνει μετά από 20 χρόνια και πάλι....
Το ανακοίνωσε χθες και επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γιώργος Κοτρωνιάς.

<< Το "Ρουμελιώτικο Πάσχα" αναβιώνει για δυο λόγους...>>, είπε ο Δήμαρχος Λαμιέων. << Ο πρώτος είναι ότι θα δώσει την ευκαιρία, μέσα στην κρίση, σε ανθρώπους που δεν θα μπορούσαν να γιορτάσουν, να έρθουν να διασκεδάσουν και να φάνε από το ψητό που θα μοιραστεί ΔΩΡΕΑΝ.....Ο δεύτερος λόγος είναι, μέσα από το γεγονός αυτό, να γίνει γνωστή στο Πανελλήνιο η ταυτότητα της Λαμίας, η έδρα της Περιφέρειας και πρωτεύουσα της Ρούμελης. >>


Ο Δήμος εδώ και καιρό έχει έρθει σε επαφή με Συλλόγους και φορείς οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς για να οργανώσουν το "Ρουμελιώτικο Πάσχα" και έχει προϋπολογίσει το ποσό των 25.000 ευρώ για την διοργάνωση και τα έξοδα.

Έκτος από τις 100 σούβλες, θα υπάρχει μουσική, χορός, παραδοσιακά χορευτικά και άλλα. << Καλούμε τους δημότες μας να πάρουν τη σούβλα τους και την παρέα τους να έρθουν να γιορτάσουμε μαζί στο χώρο της ΠΕΛ. και βέβαια καλούμε όλους τους Έλληνες από όλα τα μέρη της Ελλάδας να έρθουν στη Λαμία για το Ρουμελιώτικο Πάσχα. >>, είπε επίσης ο Δήμαρχος Λαμιέων.

Στόχος είναι το Ρουμελιώτικο Πάσχα να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο ο πήχης να τοποθετείται ψηλότερα, προσελκύοντας έτσι μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου