Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ στις 23 Μαρτίου: Φέτος δεν σβήνουμε απλώς τα φώτα...

O Δήμος Λαμιέων  συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF  ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τον φωτισμό σε κεντρικά σημεία της πόλης μας και καλεί όλους τους πολίτες του Δήμου μας, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 ώρα 20:30, να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την «Ώρα της Γης» – στέλνοντας ένα δυνατό παγκόσμιο μήνυμα, ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη!

Η «Ώρα της Γης» που έχει χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον πλανήτη» είναι η μεγάλη παγκόσμια προσπάθεια ευαισθητοποίησης αναφορικά με την κλιματική αλλαγή και την εξοικονόμηση ενέργειας, κατά τη διάρκεια της οποίας άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για το μέλλον του πλανήτη, με μια απλή κίνηση, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.
Κάθε χρόνο  η «Ώρα της Γης» λαμβάνει και έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Φέτος η εκστρατεία υιοθετεί το σκεπτικό της δέσμευσης «Θα το κάνω, αν το κάνεις» (”I will if you will”), το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου