Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Η σοφία του λαού

Ο Τσίπρας είπε ότι ο ελληνικός λαός επιβραβεύει την πρόταση για μία αριστερή κυβέρνηση συνεργασίας που θα καταγγείλει το μνημόνιο. Δεκτό. Το πρόβλημα είναι ότι ο ίδιος λαός έδωσε εντολή να φύγουν οι λαθρομετανάστες, να επιστρέψουν τα ναρκοπέδια, να κάνουμε τσαμπουκά στους ξένους, να ενισχυθεί ο ρόλος του παπά και να στήνονται σετ εδώλιο-κρεμάλα.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι το άθροισμα αυτών των απόψεων, έτσι όπως εκφράζεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή, είναι ισχυρότερο από το μήνυμα που διαβάζει ο Τσίπρας.
Ησυχάστε. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει σαφές μήνυμα αφού ο λαός δεν υφίσταται ως οντότητα με βούληση και θυμικό. Αν σώνει και καλά πρέπει να κρατήσουμε ένα μήνυμα από την κάλπη, αυτό έχει να κάνει με την απόρριψη του δικομματισμού, την καταδίκη της οικονομικής πολιτικής και την επιβράβευση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μαχητικότητα που επέδειξε.

Μέχρι εκεί. Διότι αν πας να αντιστοιχήσεις ψήφο με προγραμματικές θέσεις, τότε υπάρχει πρόβλημα. Αν όντως ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος πιστεύει στα «πατριωτικά» κόμματα που ψήφισε, η λογική καλείται να κάτσει στην άκρη για να περάσει η σοφία του λαού.

Πηγή: Protagon.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου