Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Η τηλεθέαση μειώνει το χρόνο ζωής!


Η τηλεόραση σκοτώνει ή (για να μην είμαστε και υπερβολικοί), συντομεύει την ανθρώπινη ζωή κατά 22 λεπτά για κάθε ώρα που περνά κανείς κολλημένος στην οθόνη!Την απροσδόκητη θανατηφόρα επίδραση της τηλεθέασης, αποκαλύπτουν τα τελευταία στοιχεία ερευνών που δείχνουν ότι, οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο μπροστά στην τηλεόραση από ποτέ! Οι μετρήσεις για το 2011 μέχρι τώρα, έχουν δείξει κατά μέσο όρο, ότι ένας μέσος άνθρωπος ξοδεύει τέσσερεις ώρες και τρία λεπτά την ημέρα για να δει τηλεόραση!

Η τηλεθέαση είναι μια ασχολία η οποία δεν απαιτεί καμία σωματική δραστηριότητα, γεγονός που είναι γνωστό πως προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας. Όμως μια νέα μελέτη έρχεται να μας πει πως, οι καταστροφικές επιπτώσεις μιας τέτοιας στάσης ζωής, μπορεί να κατατάσσονται ακόμα και μαζί με αυτές από το κάπνισμα και την παχυσαρκία!

Τα ευρήματα παρόλα αυτά, φαίνεται ότι είναι ακόμα πιο ανησυχητικά για τους διαφημιζόμενους στην τηλεόραση, μια και οι επιστήμονες λένε ότι, όταν κανείς σηκώνεται από το καναπέ, την καρέκλα ή το κρεβάτι του κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων και περπατάει, μπορεί –αν μη τι άλλο- να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η τηλεόραση στην υγεία, αλλά φυσικά δεν θα δει καμία διαφήμιση!

Οι ερευνητές, που μελέτησαν τις συνήθειες των τηλεθεατών στην Αυστραλία, υπολόγισαν ότι, οι άνθρωποι που βλέπουν κατά μέσω όρο έξι ώρες την ημέρα τηλεόραση, ελαττώνουν το προσδόκιμο της ζωής τους σχεδόν κατά πέντε χρόνια! Συγκριτικά, το κάπνισμα ενός τσιγάρου, εκτιμάται ότι μειώνει το προσδόκιμο ζωής κατά 11 λεπτά, που ισοδυναμεί με μισή ώρα μπροστά στην τηλεόραση!

Στο όλο γεγονός, μερική παρηγοριά θα μπορούσε να προσφέρει η διαπίστωση μιας άλλης ομάδας επιστημόνων που αναφέρει ότι, μόλις 15 λεπτά σωματικής άσκησης την ημέρα, θα μπορούσαν να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής ενός ατόμου κατά 3 έτη.

Άρα, καλή η τηλεόραση, αλλά καλύτερη η άσκηση.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου