Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Με βουνό από σκουπίδια ''γιόρτασε'' η Λαμία τα Χριστούγεννα

Πλ.Λαού Λαμίας 25/12/2011
Δείτε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί ανήμερα των Χριστουγέννων στις 25/12/2011 στο κέντρο της Λαμίας στην ιστορική Πλατεία Λαού.

Υπάρχουν παντού σκουπίδια,τα αδέσποτα σκυλιά αναζητούν τροφή και διασπείρουν παντού τα απορρίμματα ενώ στο άγαλμα του Βελουχιώτη υπάρχουν κατατεθειμένα τρία στεφάνια από κάποιους που πρόσφατα επισκέφθηκαν την πόλη μας και ένιωσαν από κοντά την εγκατάλειψη και την μιζέρια της Πλ.Λαού.

Ποιος είναι υπεύθυνος κύριοι της Δημοτικής Αρχής για την βρωμερή εικόνα που παρουσιάζει μέσα στις γιορτινές ημέρες η Λαμία;
Η υπηρεσία καθαριότητας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο Δήμαρχος;

Πλ.Λαού Λαμίας 25/12/2011

Πως είναι δυνατόν ο Εμπορικός Σύλλογος να απαιτεί μέτρα για την αύξηση της επισκεψιμότητας στο κέντρο και την ίδια ώρα τα μέλη του να πετάνε παντού τα σκουπίδια τους;
Ποιος είναι εκείνος ο υπεύθυνος για να ελέγξει τους παρανόμους, να επιβάλει την τάξη και να καθαρίσει την πόλη;
Και τέλος ποιος θα προστατεύσει την υγεία και την αξιοπρέπεια των Λαμιωτών από αυτές τις εικόνες που διασύρουν την Λαμία;

Αναγνώστης

Σχετικά:
Μια πλατεία που όζει και βρωμά
Πρόταση για την δημιουργία Επιτροπής Εξωραϊσμού της Πλατείας Λαού

5 σχόλια:

  1. Παναγιώτης25/12/11, 5:16 μ.μ.

    Σε πρώτο πλάνο τα σκουπίδια και η πραγματικότητα στην Λαμία,χρονιάρες μέρες και στο βάθος ο πολιτισμός και τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων.

    Μήπως κάπως έτσι δεν είναι τα πράγματα φίλοι στην πόλη μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλη μια "εικαστική" παρέμβαση , στην πόλη μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ27/12/11, 2:28 μ.μ.

    Δυστυχώς για άλλη μια φορά όπως και από τις φωτό φαίνεται καθαρά, κάποιοι ασυνείδητοι επιχειρηματίες της πλατείας Λαού θεώρησαν σκόπιμο να ΄΄στολίσουν ΄΄ με σκουπίδια την πλατεία μετά την αποκομιδή που έγινε μετά το κλείσιμο των καταστημάτων το Σαββάτου 24- 12 -2011 με αποτέλεσμα να μείνουν εκεί μέχρι την Δευτέρα 26-12-2011 που έγινε αποκομιδή στο κέντρο της πόλης με έκτακτο δρομολόγιο. Η αντίληψη που έχουν ορισμένοι για το σεβασμό στην πόλη και κυρίως για τους δημόσιους χώρους φαίνεται πεντακάθαρα από την ενέργεια τους αυτή .
    Λέει ο Αναγνώστης να επιβληθούν πρόστιμα σε αυτούς αλλά από ποιους να επιβληθούν ;;;;;
    Από 4 δημοτικούς αστυνομικούς ανά βάρδια που δεν δουλεύουν αργίες ;;;;
    Είναι πάνω από όλα θέμα παιδείας και ύστερα όλα τα άλλα . Η λύση είναι να απομονωθούν από τους σωστούς επαγγελματίες της πλατείας και αν χρειαστεί να τους καταγγείλουν και επώνυμα για το κακό που κάνουν στην πόλη.
    Όσο για το αν φταίει ο δήμαρχος , ο αντιδήμαρχος ή η υπηρεσία καθαριότητας αυτά είναι μόνο για φιλολογικές συζητήσεις. Καις τις δύο τη νύκτα να πέρναγε αποκομιδή πάλι κάποιος στις δύο και τέταρτο θα έκανε το ίδιο.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΡΓΙΩΝ
    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥΣ.
    Ε Λ Ε Ο Σ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε μεγάλε, είναι εύκολο να καταγράφεις υπερχειλισμένους κάδους και σακούλες έξω από αυτούς γιατί ορισμένοι βαριούνται να τα βάλουν μέσα κυρίως σε αργίες και μάλιστα αφού μετά το κλείσιμο των καταστημάτων είχε γίνει αποκομιδή.
    Δύο περιπτώσεις υπάρχουν, ή είσαι κάποιος από αυτούς που βρώμισαν την πλατεία ή είσαι από αυτούς που θέλουν να απομακρυνθούν οι κάδοι από την πλατεία .
    Στην δεύτερη περίπτωση θα με βρεις σύμφωνη με την άποψη αυτή . Να πάνε οι κάδοι περιφερειακά της πλατείας και όχι στο κέντρο της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας29/12/11, 6:37 μ.μ.

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας απαιτεί και θα απαιτεί μέτρα από αυτούς που ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Επισημαίνουμε αρχικά ότι στην Πλατεία Λαού δεν υπάρχει ούτε ένας έμπορος μέλος του Συλλόγου για τη διόρθωση του κειμένου. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι όλα τα μέλη μας είναι"άγια" και ότι δε θα συμφωνήσουμε ότι πρωτίστως κε Δημήτρη είναι θέμα παιδείας. Ωστόσο ας μην κρυβόμαστε πίσω από γενικές θεωρήσεις, όταν σε αυτή την πόλη τόσο το κέντρο, όσο και οι προς επίσκεψη χώροι είναι ελάχιστοι. Θέλει πολύ μυαλό η αποκομιδή να γίνεται μετά το κλείσιμο της αγοράς? Θέλει πολλές γνώσεις για να διαφυλάσσονται οι ιστορικοί χώροι από τέτοιας αισθητικής φωτογραφίες? Και επιτέλους ας προγραμματίσει ο Δήμος για τις αργίες που υπάρχει αυξημένη κίνηση να υπάρχουν περισσότερες βάρδιες καθαριότητας. Μη νομίζετε ότι δεν υπάρχουν υπάλληλοι που θέλουν να δουλέψουν και αργίες. Αρκεί όμως οι άνθρωποι να τις πληρωθούν όπως πρέπει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή