Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Υπουργείο Παιδείας , "Μένουμε Ελλάδα"

Δράσεις που δίνουν κίνητρα στους μαθητές να πραγματοποιούν τις σχολικές εκδρομές τους στην Ελλάδα και, παράλληλα, προβάλλουν τη χώρα ως μαθητικό προορισμό για σχολεία του εξωτερικού, προωθούν τα υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού. Η παρουσίαση των δράσεων, με σύνθημα «Και στις σχολικές εκδρομές 'Πάμε Ελλάδα'», έγινε χθες σε εκδήλωση με κεντρικούς ομιλητές την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη.Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν τα εξής:
Με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, διαμορφώνεται ενιαίο θεσμικό πλαίσιο για όλες τις μετακινήσεις των μαθητών (πολυήμερες εκδρομές, εκπαιδευτικές ανταλλαγές κ.ά.).
Πλέον, η διάρκεια κάθε εκδρομής καθορίζεται από τη χιλιομετρική απόσταση του προορισμού. Επίσης, εξισώνεται η διάρκεια των εκδρομών για εσωτερικό και εξωτερικό.
Διευρύνεται κατά ένα μήνα το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης των πολυήμερων εκδρομών της γ' λυκείου, ενώ το ποσοστό συμμετοχής από 75% που ήταν μέχρι σήμερα μειώνεται στο 70%, που ευνοεί την πραγματοποίησή τους.
Προτείνεται τα σχολεία να πραγματοποιούν τις ημερήσιες σχολικές εκδρομές την Παρασκευή, ώστε να επεκτείνονται οι διανυκτερεύσεις και μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τους γονείς των μαθητών.
Χ. Καλημέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου