Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Υπάρχει κράτος στη ΛΑΜΙΑ?

Πρόστιμο 2.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 12 μήνες προβλέπεται στον ΚΟΚ(παράγραφος 9 του άρθρου 10) για τις πινακίδες που προκαλούν σύγχυση στους οδηγούς και δυσμενή επίδραση στην ασφάλεια της οδήγησης.
Εύλογα ο αναγνώστης αναρωτιέται εάν στην Λαμία υπάρχει κράτος και ποιός θα τον προστατέψει από την ασυνειδησία και την αυθαιρεσία κάποιων


''Η τραγική φωτο είναι πριν λίγο στον κόμβο της έκθεσης ΛΑΜΙΑΣ, στο ρεύμα Αθηνας-Λαμιας, στην αριστερή στροφή-είσοδο προς Λαμία.
Κεντρικοτατο σημειο, χιλιαδες αυτοκινητα καθημερινά.
Διαφημιστική πινακιδα, πανω σε πινακιδα STOP μπροστα στο ΦΑΝΑΡΙ! ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ μηδέν!
ΕΛΕΟΣ πια. Παραλιγο να σκοτωθω. Ποσο θρασσος μπορει να εχει ο διαφημιζομενος, ποιον μπαρπα στην τροχαια-στο δημο?
Καλεσα την τροχαια, θα το δουμε, θα το ερευνησουμε, θα...θα...θα...
Κατα την αποψη μου, επειδη υπαρχει κινδυνος τροχαιου και μαλιστα θανατηφορου, θα επρεπε ο διαφημιζομενος να ειναι στο αυτόφωρο αυτη τη στιγμή.
Είμαι παραλογος?
Ποιος ειναι αρμόδιος? Γιατι ο καθενας κανει οτι θελει? Υπαρχει κρατος? Τροχαια? Δημος? Εισαγγελέας?
Τι γινεται με αυτος τους συμπολιτες μας που βαζουν πινακιδες οπου γουσταρουν, που κολουν αυτοκολλητα σε ολους τους καθρεπτες? Ειναι κανεις αρμοδιος?? και τι εχει κανει?
Δεν θα πρεπει να τον εγκαλεσει η Δικαιοσυνη?
Γιατι δεν κανει καθηκον του?. Τον μισθο του τον παιρνει ομως!
Θα περιμενω το αποτελεσμα .Ας παψουμε να ανεχομαστε τετοιες καταστασεις

Αναγνώστης''

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/12/11, 1:58 μ.μ.

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΤΙΚΆ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαχειριστής5/12/11, 12:40 π.μ.

    Στήν παράγραφο 9 του άρθρου 10 αναφέρεται αναλυτικά για το ποια διαφημιστική πινακίδα είναι παράνομη καθώς και οι ευθύνες του οικείου Δήμου για την αφαίρεσή της:

    9.Απαγορεύεται η εγκατάσταση οποιασδήποτε πινακίδας, αφίσας, διαγράμμισης ή συσκευής, η οποία μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση με πινακίδες σήμανσης ή με κυκλοφοριακή διαγράμμιση ή με άλλη συσκευή ρύθμισης της κυκλοφορίας ή να τις καταστήσει λιγότερο ορατές ή αποτελεσματικές ή να προκαλέσει θάμβωση στους χρήστες της οδού και γενικό να αποσπάσει την προσοχή τους κατά τρόπο που μπορεί να έχει δυσμενή επίδραση στην ασφάλεια της κυκλοφορίας, οι πινακίδες, αφίσες, διαγραμμίσεις ή συσκευές, οι οποίες τοποθετούνται, κατά παράβαση της παρούσας παραγράφου, αφαιρούνται ή εξαλείφονται κατά τη διαδικασία που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 18 του ν. 2130/1993.

    Σε περίπτωση που τα αρμόδια όργανα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εργων διαπιστώσουν την παράλειψη άσκησης των αρμοδιοτήτων της παρούσας παραγράφου, από τους προς τούτο υπόχρεους δήμους ή Κοινότητες, δύνανται να τους καλούν προς εκτέλεση των αναγκαίων ενεργειών αφαίρεσης ή εξάλειψης των αντικειμένων που έχουν τοποθετηθεί παράνομα, τάσσοντάς τους σχετική προθεσμία ενέργειας. Αν η προθεσμία παρέλθει άπρακτη, τα αρμόδια όργανα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εργων δύνανται να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες καθ' υποκατάσταση του δήμου ή της κοινότητας. Η υποκατάσταση αυτή περιλαμβάνει κάθε πρόσφορη ενέργεια για την αφαίρεση ή εξάλειψη των πινακίδων, αφισών, διαγραμμίσεων ή συσκευών που έχουν τοποθετηθεί παράνομα.

    Η σχετική δαπάνη βαρύνει το δήμο ή την κοινότητα και εγγράφεται στον προϋπολογισμό τους ως υποχρεωτική δαπάνη, βάσει των διατάξεων του Δημοτικού καί Κοινοτικού Κώδικα. Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία που προβαίνει στην αφαίρεση ή εξάλειψη των πινακίδων, αφισών, διαγραμμίσεων ή συσκευών που έχουν τοποθετηθεί παράνομα, καθώς και ο δήμος ή η κοινότητα, στον προϋπολογισμό των οποίων εγγράφεται υποχρεωτική δαπάνη για σχετικές ενέργειες που έγιναν καθ' υποκατάστασή τους, δύναται να καταλογίζει τη σχετική δαπάνη σε βάρος των παραβατών, η είσπραξη της οποίας γίνεται κατά τις διατάξεις για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

    10. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις των παραγράφων 8 και 9 του άρ- θρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ και ποινή φυλάκισης έως δώδεκα (12) μήνες, επιφυλασσομένης και της εφαρ- μογής αντίστοιχων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και άλλων ειδικών ποι- νικών νόμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/12/11, 9:14 π.μ.

    η ανοχη απο τους αρμοδιους ειναι προκλητικη εως υποπτη θα ελεγα.
    τυχαιο? δε νομιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή