Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η δυστυχία του να είσαι ασφαλισμένος στον ΕΟΠΥΥ!

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στη Φθιώτιδα είναι αντιμέτωποι με μια δραματική πραγματικότητα γιαυτό και ειδικά οι ανήκοντες στον ΟΑΕΕ είναι  απρόθυμοι να καταβάλουν τις εισφορές τους στο Ταμείο.
Δεν είναι μόνον η οικονομική ανέχεια και η πτώση του κύκλου εργασιών τους ως ελευθέρων επαγγελματιών και έμπορων, αλλά κυρίως το γεγονός ότι ουσιαστικά η ασφαλιστική τους κάλυψη σε επίπεδο  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι ανύπαρκτη.
Οι ελάχιστοι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτουν ούτε τις στοιχειώδεις ιατρικές ανάγκες ενός ανθρώπου και μάλιστα κάποιας ηλικίας που  προσεγγίζει τον συντάξιμο χρόνο.
Οι γιατροί αυτοί  όπως είναι γνωστό έχουν υποτίθεται  όριο εξέτασης 10 ασθενών ημερησίως και πολλές φορές οι ασφαλισμένοι  βρίσκουν κλειστή πόρτα με το αιτιολογικό  ότι  «έκλεισε  ο αριθμός των 10 επισκέψεων που έχω υποχρέωση!».

Λείπουν βασικές ειδικότητες και οι  ασφαλισμένοι  είναι υποχρεωμένοι η καταφεύγουν στο Νοσοκομείο Λαμίας  όπου  τους ορίζονται ραντεβού μετα από  3 έως 6 μήνες λόγω  φοβερών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό ή σε ιδιώτες όπου οι τιμές είναι  μάλλον απαγορευτικές.
Για μια απλή επίσκεψη τα τιμολόγια κυμαίνονται μεταξύ 30 και  50 η 60 ευρώ δηλαδή το μεροκάματο τριών ημερών για μια απλή ιατρική εξέταση. Αν απαιτούνται και  εξειδικευμένες εξετάσεις είτε εργαστηριακοί έλεγχοι τότε «είναι προτιμότερο κανείς να … πεθάνει παρά να πληρώνει  έως και  200 ευρώ και που να τα βρει» είναι η άποδος πολλών ασφαλισμένων που είχαν την ατυχία να  πληρώνουν ασφαλιστικό  φορέα και να μην έχουν  στην πραγματικότητα καμιά ασφάλιση.
Πρόσφατα εντάθηκε στον ΕΟΠΥΥ εργαστηριακός γιατρός και στην πολυκατοικία που στεγάζεται, συνωστίζονται  καθημερινά 100 και 200 ασφαλισμένοι για να πάρουν σειρά μετα από  έναν  η και δυο μήνες!
Δεν είναι τυχαίο  το γεγονός ότι το Επιμελητήριο Φθιώτιδας αναζητεί  ιδιωτική ασφάλιση για να παρέχει έναντι βεβαία ασφάλιστρου,  πολύ χαμηλότερου όμως από αυτό του  ΟΑΕΕ, ιατρική περίθαλψη στα μέλη του.
Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί και δεν  φροντίσει ο Οργανισμός να εντάξει στο  ιατρικό του δυναμικό και άλλες πολλές ειδικότητες γιατρών τότε είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή και πέρα από  εκβιασμούς και απειλές περί κατασχέσεων ίσως και… φυλακίσεων οι  ενταγμένοι στον ΟΑΕΕ θα σταματήσουν μαζικά να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Άλλωστε  λίγοι πια πιστεύουν ότι  θα επιζήσουν έως τα βαθιά γεράματα που έχουν μετατοπίσει  τα ηλικιακά όρια, για να  βγουν στη σύνταξη και να λαμβάνουν 500 ευρώ το μήνα, όταν οι ίδιοι  επί δεκαετίες  έχουν πληρώσει στον ασφαλιστικό τους φορέα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Πηγή : lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου