Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

"Ποιος είναι ο παπάς" ? και "Μήδεια" , έδειξαν ότι υπάρχει πολιτισμός στη Λαμία και δεν χρειάζεται....εισαγωγή.

Κάτι αλλάζει στο θεατρικό χάρτη της Λαμίας. Πριν λίγες μέρες έλαβε χώρα στα θεατρικά δρώμενα της πόλης μας ένα φαινόμενο που περιμέναμε χρόνια να το ζήσουμε. Ταυτόχρονα ανέβηκαν σε δύο θεατρικές σκηνές δύο θεατρικές παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου που δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από επαγγελματικούς θιάσους.
Η Ερασιτεχνική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης και οι Θεατρικές ομάδες του "Αριστοφάνη" και Φθίας Τέχνης Όραμα, ανέβασαν στην σκηνή του Δημοτικού θεάτρου Λαμίας και στη Β σκηνή στο ΕΠΑΛ τις παραστάσεις Μήδεια του Μποστ και Ποιος είναι ο Παπάς αντίστοιχα!
Με παιδιά ταλέντα και παιδιά φαινόμενα από την πόλη της Λαμίας μετά από μήνες προετοιμασίας και εντατικής δουλειάς παρακολουθήσαμε αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα.
Το μεγάλο μας παράπονο εδώ και τόσα χρόνια από το ΔΗΠΕΘΕ μας ήταν ότι πάντα οι μεγάλες παραγωγές του ήταν ένα γεγονός που ελάχιστα άγγιζε την πόλη της Λαμίας και τους πολίτες της. Ενώ κανονικά μια θεατρική παράσταση που ανέβαινε και πληρώνονταν από το Δημοτικό Θέατρο Λαμίας έπρεπε να δουλεύετε σ΄ αυτή την πόλη, με πρόβες που να γίνονται σ΄ αυτή την πόλη, με τους συντελεστές να ζουν, να κυκλοφορούν στην πόλη να δίνουν το στίγμα τους ως μεγάλοι καλλιτέχνες, πληρώνονταν από τη Λαμία, και έκαναν τις πρόβες τους στην Αθήνα, ζούσαν στην Αθήνα, κυκλοφορούσαν στην Αθήνα, δούλευαν παράλληλα στην Αθήνα και έρχονταν στην Λαμία για τις ημέρες των παραστάσεων. Αυτό απέχει πάρα πολύ από το σκοπό που δημιουργήθηκαν τα ΔΗΠΕΘΕ. Ακόμα βέβαια κάποιοι συνεχίζουν να πληρώνονται από τη Λαμία και να ζουν στην Αθήνα… άλλη συζήτηση αυτή που σύντομα θα μας απασχολήσει…

Αυτό το κλίμα ήρθαν να το αλλάξουν αυτές οι ομάδες και να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ζούμε σε μια πόλη με θεατρικό αναβρασμό.

Κάποιος όμως λάθος σχεδιασμός έβαλε αυτές τις ομάδες να παίζουν απέναντι και τις ίδιες μέρες.

Βεβαιώνουμε ότι ούτε η μία ομάδα ούτε η άλλη γνώριζε για αυτή την σύμπτωση, ούτε βέβαια την επιθυμούσε...  επομένως ήταν απόφαση κάποιου άλλου!

Άραγε αυτό το Σαββατοκύριακο γιατί να είναι άδειο το θέατρο; Το επόμενο; Το μεθεπόμενο; Το προηγούμενο; Ας μας απαντήσει κάποιος με ποιο σκεπτικό έδωσαν το ίδιο Σαββατοκύριακο τα θέατρα στις Ερασιτεχνικές μας Σκηνές; …είμαστε πολύ περίεργοι να ακούσουμε τα επιχειρήματά τους!

Μέσα σε ένα ολόκληρο χρόνο το ίδιο Σαββατοκύριακο να παίζονται δύο παραστάσεις κάπως περίεργο ακούγεται …ας ελπίσουμε ότι ήταν μια λανθασμένη, άτυχη και τυχαία παράλειψη.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και των δύο παραπάνω παραστάσεων:
(τυχαία σειρά- συγνώμη αν παραλείψαμε κάποιον ) Γιάννα Μάγκα, Αθηνά Αναγνωστοπούλου, Σωτήρης Μάγκας, Ξένια Ελευθεριάδου, Ιωάννα Μπούσο Βιρτζίνια Ντιοπ, Στάθης Τσιγάνης, Παναγιώτα Γοργογιάννη, Νίκος Αγγελακόπουλος, Οδυσσέας Γκοτζαμάνης, Μαρία Στεφανίδου, Σωτήρης Τσιρώνης , Αντώνης Καρπέτας. Κώστας Μέρρας, Εύη Σταματίου, Ροδούλα Νικολοπούλου, Τζένη Σινάνη, Αρτεμις Πινιατάρο, Γιάννης Χριστόπουλος, Εύη Σταματίου, Χριστόφορς Χατζηθεοδώρου, Σταυρούλα Παναγιωτοπούλου, Απόστολος Ρούσκας, Κώστας Τσιμπούκας, Πάνος Αθανασίου

Πηγή
mag24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου