Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Your Voice in Europe: η φωνή σας στην Ευρώπη

Κι αν η Ευρώπη είχε ένα και μόνο γραφείο πληροφοριών για τα πάντα; Λοιπόν έχει... Για επικοινωνία με ευρωβουλευτή, για μεταφορά ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για το σφυγμό της κοινής γνώμης ή ακόμα για να μιλήσεις για το επιχειρηματικό περιβάλλον ή τη μία ή άλλο οδηγία, υπάρχει το Your Voice in Europe - Η Φωνή σας στην Ευρώπη, ένα μοναδικό web portal της Ένωσης για ενημέρωση, πληροφόρηση και συζήτηση, για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για ή έχει συμφέροντα στην Ευρώπη...
"Η Φωνή σας στην Ευρώπη" είναι ειδικά σχεδιασμένο σαν κεντρικός κόμβος ενημέρωσης για την Ευρώπη αλλά και ενημέρωσης της θεσμικής Ευρώπης για τις απόψεις καθ' ενός. είτε επαγγελματίας είναι είτε "απλός" πολίτης.

Έτσι, παρέχει πρόσβαση στα εργαλεία δημόσιας διαβούλευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κάθε θέμα για το οποίο διεξάγεται τέτοιος δημόσιος διάλογος πριν την οριστικοποίηση της νομοθετικής πρότασης ή και τις "Ομάδες Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων", φόρουμ για επιχειρηματίες που επιθυμούν να αξιολογήσουν τις προτάσεις.

Ένα δεύτερο εργαλείο είναι η διευκόλυνση του απευθείας διαλόγου με τους πολιτικούς ιθύνοντες της Ευρώπης, όπως είναι οι ευρωβουλευτές, οι Επίτροποι ή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy. Σύνδεσμοι υπάρχουν επίσης με τα μπλογκ και το Twitter και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλων των παραγόντων αυτών καθώς και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Τέλος, παρέχεται κεντρικό χρήσιμων πληροφοριών για σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής στην Ευρώπη σήμερα, από την εταιρική φορολογία και τις δημόσιες συμβάσεις, μέχρι την αναγνώριση ακαδημαϊκών προσόντων, τη μεταφορά της σύνταξης, την εύρεση εργασίας, τα ταξίδια ή ακόμα τις σφυγμομετρήσεις του ευρωβαρόμετρου, τα στοιχεία της Eurostat ή ακόμα τον πλήρη κατάλογο των "λόμπι" που λειτουργούν στις Βρυξέλλες.

Υπεύθυνη για τo "Η Φωνή σας στην Ευρώπη" είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ήδη από το 2001 αναπτύσσει για τη "διαδραστική" πολιτική.
Αναφ. : 20120706STO48453

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου