Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

"Δύο κόσμοι, δύο αντιλήψεις, δύο πρακτικές... Η Ελλάδα του Σήμερα"

Οι δυο όψεις του νομίσματος...

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας αυτή την εβδομάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύο περιστατικά που επιβεβαιώνουν το χιλιοειπωμένο: ότι η φιλοζωία είναι δείκτης πολιτισμού μιας χώρας.

Στη Μακρακώμη Φθιώτιδας υπερήλικας βρήκε λυτό δεσποζόμενο σκύλο, τον έδεσε και σε συνέχεια, αφού πήρε ένα ξύλο, τον χτυπούσε συνεχώς στο κεφάλι με σκοπό να το σκοτώσει.
Η δικαιολογία του; Νόμιζε ότι είναι αδέσποτος !
Ευτυχώς για το ζώο ,τα αφεντικά του άκουσαν τις σπαραχτικές του κραυγές και την τελευταία στιγμή τον έσωσαν μεταφέροντά τον σε γιατρό, ο δε υπερήλικας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Υπάρχει όμως, ευτυχώς, και η άλλη όψη του νομίσματος

Νεαροί κάτοικοι της Λαμίας βρήκαν πεσμένη στο πεζοδρόμιο, ημιλιπόθυμη μια νεαρή κουκουβάγια. Αμέσως ειδοποίησαν το Φιλοζωικό , τη μετέφεραν στα γραφεία του Συλλόγου και μετά από τη βοήθεια που της προσέφεραν την επόμενη ημέρα πέταξε υγιής.

"Δύο κόσμοι, δύο αντιλήψεις, δύο πρακτικές... Η Ελλάδα του Σήμερα", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η πρόεδρος του Φιλοζωικού Φθιώτιδας, κ. Αγγέλα Μπαρτσιώκα.

Πολιτική εκμετάλλευση στην αμφίβολη επένδυση του Σώρρα; (βίντεο)

Απόσπασμα απο το κεντρικό δελτίο του ΕΝΑTV,στις 26/2/2014, οπου φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαμίας, Παναγιώτης Στασινός, ο οποίος εκφέρει τις απόψεις της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας για την αμφίβολη επένδυση του Ομίλου Σώρρα στην Λαμία και την πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρείται.Ολόκληρο το δελτίο ειδήσεων, με εκτενές ρεπορτάζ για την υπόθεση Σώρρα και τις μετοχές της Ανατολής, μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Τα ροζ τηλέφωνα και οι αγρότες μας

Του Συμεών Ρωμύλου
Ένας από τους πιο εξοργιστικούς ευφημισμούς είναι ο όρος «παράπλευρες απώλειες», όταν αυτός χρησιμοποιείται για τα αθώα ανθρώπινα θύματα πολεμικών, ή παρόμοιου είδους ενεργειών ή επιχειρήσεων. Ενέργειες ή επιχειρήσεις, που δεν στοχεύουν σε κάποιου είδους «εξόντωση» σπάνια προκαλούν και πρωτογενείς και παράπλευρες απώλειες.
Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτό που αποκαλούμε ελληνικό «Φορολογικό Σύστημα».  Όλοι γνωρίζουμε πόσο γραφειοκρατικό, αναποτελεσματικό κλπ., κλπ., είναι,  δηλαδή, όλοι γνωρίζουμε τις «πρωτογενείς» απώλειες που προκαλεί. Όμως, ελάχιστοι συνειδητοποιούν ότι προκαλεί και παράπλευρες!

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Ντροπολογία – ρουσφέτι σε δημάρχους: Τους απαλλάσσουν από ποινικές ευθύνες για συμβάσεις έργων

«Λάδι» φαίνεται πως προσπαθεί να βγάλει η Βουλή αρκετούς δημάρχους, ενόψει και αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς η Βουλή έκανε αποδεκτή τροπολογία που απαλλάσσει τους αιρετούς από ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως απορρέουν από συμβάσεις έργου του Δημοσίου.
Με βάση τη ρύθμιση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης, ορίζεται ότι «στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, που νομίμως έχουν συναφθεί για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει, αλλά είναι παρεμφερές από το περιγραφόμενο στη σύμβαση, άλλα άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπευθύνους για τη σύναψη τους».

Παν.Στασινός: ''Θέλουμε ανεξάρτηση αυτοδιοίκηση και όχι Μαυρογιαλούρους'' (βίντεο)

Δείτε την απάντηση του Παν.Στασινού, στο Δημοτικό Συμβούλιο (24-2-2014), στην ανακοίνωση του δημάρχου για ''μίζερη πολιτική'' που αφορούσε την καταγγελία της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών για ''Προεκλογική έκτακτη οικονομική ενίσχυση 70.000 ευρώ ''κατόπιν ενεργειών μου'' στον Δήμο Λαμιέων!''


Ποιος είναι τελευταίος παρακαλώ;

Του Γιώργου Σιακαντάρη
Γιατί οι Ελληνες σκοτώνονται 
ποιος θα πάρει τη θέση των άλλων στις ουρές

Ταξιδεύω συχνά στην Πολωνία, ακόμη από την εποχή του «υπαρκτού σοσιαλισμού». Σίγουρα πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Το πνεύμα του καπιταλισμού κυριαρχεί πλέον και εκεί. Υπάρχει όμως στη χώρα ένα ακόμη πνεύμα, το οποίο ενώ εμφανίζεται στις τράπεζες, τους ναούς του καπιταλισμού, δεν έχει σχέση με αυτόν.

Την πρώτη φορά που επισκέφθηκα μια τράπεζα στην καπιταλιστική πλέον Πολωνία, είδα κάτι το ασυνήθιστο. Ουρά μπροστά από τα ταμεία δεν υπήρχε. Ολοι κάθονταν. Οι περισσότεροι δεν κοιτούσαν το κινητό τους, αλλά διάβαζαν μια εφημερίδα ή ένα βιβλίο. Κοίταξα να βρω το μηχάνημα για τα νουμεράκια προτεραιότητας. Πουθενά κάτι τέτοιο. Αγχώθηκα, αφού δεν ήξερα τη σειρά μου. Εβλεπα όμως ότι μόλις άδειαζε ένα ταμείο κάθε φορά σηκωνόταν ένας και πήγαινε σε αυτό. Κανείς άλλος δεν κινούνταν. Υστερα από λίγο μπήκε ο επόμενος πελάτης. Αυτός ρώτησε ποιος είναι ο τελευταίος. Και αφού του απάντησα ότι εγώ ήμουν αυτός, εκείνος πήγε ήσυχα και κάθησε κάπου πολύ μακριά από μένα. Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε και εγώ να έχω κάνει την ίδια ερώτηση για να ξέρω τη σειρά μου.

Λίγες ημέρες πριν

Πως θα βρείτε γιατρό του ΕΟΠΥΥ

Τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί από σήμερα Πέμπτη , προκειμένου να ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι για το δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών που μπορούν να επισκεφτούν, καθώς και το πού μπορούν να βρουν ελεγκτές ιατρούς.

Έτσι, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να τηλεφωνούν, με αστική χρέωση, στο 210-3803470 από τις 8.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι.
Σημειώνεται, ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει αποστείλει σε όλους τους δημάρχους της χώρας κατάλογο με τους συμβεβλημένους γιατρούς του κάθε δήμο, προκειμένου να αναρτηθούν στα δημαρχεία, στα ΚΕΠ ή σε όποιο σημείο κριθεί απαραίτητο, για να ενημερώνονται οι κάτοικοι του κάθε δήμου.

Επίσης, οι ασφαλισμένοι για κάθε πληροφορία μπορούν να επισκέπτονται το site του ΕΟΠΥΥ, www.eopyy.gov.gr.

Η Πρωτοβουλία για τις ΚΟΙΝΣΕΠ και την πισίνα των ΤΕΙ (ηχητικό αρχείο)

Ο Παναγιώτης Στασινός ,υποψήφιος Δήμαρχος Λαμίας, εκφράζει στον ΛαμίαFM1 τις θέσεις της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών για:
-τις προγραμματικές συμβάσεις του Δήμου Λαμιέων με 11 ΚΟΙΝΣΕΠ,οι οποίες αντικαθιστούν σταδιακά κοινωνικές δομές, με την δημιουργία εξαρτημένων μορφών ελαστικής εργασίας
-την νέα (τρίτη στην σειρά) προγραμματική σύμβαση για την πισίνα των ΤΕΙ


Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Είμαι ΑΝΑΠΗΡΟΣ και ζω στη Λαμία

Το να είσαι φτωχός στην Ελλάδα του μνημονίου είναι μια μεγάλη ατυχία. Το να είσαι όμως ανήμπορος λόγω αναπηρίας και η πολιτεία όχι να μη σε στηρίζει αλλά να σου ρίχνει και καθημερινά χαστούκια, είναι μάλλον εγκληματικό. To να ζεις κλειστός μέσα στο σπίτι σου και να μην μπορείς να βγεις από εκεί, είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ!
 Την ώρα που σε ολόκληρη την Ευρώπη τα άτομα με αναπηρία έχουν την αμέριστη στήριξη του κράτους, στην Ελλάδα της τρόικας αποτελούν σχεδόν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Η αλήθεια είναι ότι πάντα ήταν έτσι, και πριν την Τρόικα!
 Ας μην μιλάμε γενικά αλλά πιο συγκεκριμένα για τη Λαμία:

Ο Παναγιώτης Στασινός για τον Όμιλο Σώρρα (ηχητικό αρχείο)

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος Λαμίας,Παναγιώτης Στασινός, μιλά στον ΛαμίαFM1 εκθέτοντας τις θέσεις της κίνησης για το θέμα της ''χρηματοδότησης'' του Δήμου από τον Όμιλο Σώρρα.
Ποια αθλητική δραστηριότητα είναι κατάλληλη για το παιδί μου;

Η άσκηση ενός αθλήματος ή η τακτική σωματική δραστηριότητα θα πρέπει να κατέχει κεντρική θέση στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του παιδιού εξαιτίας των θετικών επιδράσεων που αποφέρει στη φυσική και ψυχική του υγεία.

Πράγματι, η σωματική δραστηριότητα τόσο στα ατομικά όσο και στα ομαδικά αθλήματα διδάσκει τον αυτοέλεγχο στα υπερκινητικά παιδιά, την αυτοπεποίθηση στα άτολμα, την αυτονομία στα πιο κλειστά και την αποφασιστικότητα σε αυτά που βιώνουν διάφορες φοβίες. Σε καμία περίπτωση λοιπόν μην διστάσετε να ενθαρρύνετε το παιδί σας να συμμετάσχει σε κάποια αθλητική δραστηριότητα της επιλογής του.

Κίνδυνοι που εγκυμονούν κατά την επιλογή του κατάλληλου αθλήματος

Συχνά οι γονείς αντιμετωπίζουν ορισμένες δυσκολίες στην επιλογή του αθλήματος και ειδικότερα, στην αναγνώριση των αθλητικών δυνατοτήτων του παιδιού τους.
Άλλοι πάλι γονείς ενθαρρύνουν ή ακόμη πιέζουν το παιδί να ξεκινήσει μία συγκεκριμένη δραστηριότητα που ταυτίζεται με τις δικές τους φιλοδοξίες ή ένα άθλημα που ασκείται από τους ίδιους ή εκείνο που οι ίδιοι ποτέ δεν κατάφεραν να ασκήσουν, παραβλέποντας την κλίση του παιδιού τους.

Πώς να επιλέξετε το άθλημα εκείνο που θα ταιριάζει στο παιδί σας και θα του αρέσει;

Προς την κατεύθυνση αυτή,

ΚΕΔΕ: Μεγάλη η ανταπόκριση των δήμων για τη «Ψηφιακή Σύγκλιση»

Με μεγάλο ενδιαφέρον υποδέχτηκαν οι δήμοι της χώρας την πρόσκληση με αριθμό 59 της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση».
Μέχρι και την 24η Φεβρουαρίου 2014 που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία της πρόσκλησης, υποβλήθηκαν προς αξιολόγηση προτάσεις από 315 Δήμους σε σύνολο 325.Όπως επισημαίνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, είναι η πρώτη φορά που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ανταποκρίθηκαν άμεσα τόσοι πολλοί δικαιούχοι, σε ποσοστό 97% και σ’ αυτό συνετέλεσε η σωστή προετοιμασία της πρόσκλησης, ως αποτέλεσμα εκτεταμένου διαλόγου μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών και Ανάπτυξης, της ίδιας της ΚΕΔΕ, και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Αγαπητέ κυνηγέ, μην μου πεις ότι θα έτρωγες το γεράκι...(του Γιώργου Καλλιώρα)

Ο Χειμωνόκιρκος (του Γιώργου Καλλιώρα)

Την Πέμπτη πήρα την Παρδάλω ξεκινήσαμε νωρίς.Περάσαμε την Καμζόραχη και μπήκαμε στο ρέμα της Πλατάνας. Η Παρδάλω ήταν μέσα στην τρελή χαρά έτρεχε πάνω κάτω σαν τρελή από την χαρά της που ήταν ελεύθερη έξω από το περιβόλι.Πολύ καλό σκυλί, πιστό , υπάκουο, καλός φύλακας αλλά έχει ένα κακό.

Όταν γυρίζουμε στο περιβόλι όσες ώρες και να λείπουμε εξαφανίζεται και δεν μπορώ να την μαζέψω . Ακολουθώντας το παλιό δίκτυο άρδευσης φτάσαμε στο φράγμα.Περάσαμε από την δεξιά πλευρά και συνεχίσαμε το δρόμο μας μέσα στο ρέμα. Στα τρία πλατάνια συνάντησα τον Γιάννη τον Κουκούλη με τον πατέρα του που επέστρεφαν από το κοπάδι και είπαμε τα δικά μας για κανα μισάωρο.
Συνεχίζοντας βόρεια μέσα στην κοίτη της Πλατάνας παιδικές αναμνήσεις άρχισαν ξεδιπλώνονται μέσα στο τεράστιο περιβόλι της μνήμης μου . Σαν παιδιά τότε που το αίμα μας έβραζε και ψάχναμε για περιπέτεια δεν αφήναμε κορφούλα για κορφούλα και ρέμα για ρέμα.Κάποια στιγμή η χάρη μας έφτασε και εδώ . Θυμάμαι γύρω στα δέκα λιανοπαίδια περπατούσαμε φωνάζοντας δυνατά και τραγουδώντας μέσα στην κύτη της Πλατανάς.

Το μυαλό μας δημιουργούσε ιστορίες και κατορθώματα . Οι αντίλαλοι από εκείνες τις ξένοιαστες παιδικές φωνές ακόμη αντηχούν στα αυτιά μου και ανταμώνουν με άλλες φωνές από άλλους που πολύ πιο νωρίς είχαν έρθει εδώ αναζητώντας την περιπέτεια . Χλιμιντρίσματα ,βελάσματα και διαταγές τσοπαναραίων σκέψεις και ελπίδες περιπατητών ,αγωνία στρατιωτών και διαταγές αξιωματικών τις νοιώθω να αντηχούν στα τοιχώματα της Πλατάνας . Συνέχισα τον δρόμο μου μέχρι τη δύση .

Εκεί σταμάτησα και ξεκουράστηκα στον ίσκιο . Πόσοι άνθρωποι άραγε έχουν έρθει και έχουν εκμεταλλευτεί το νεράκι της Πλατάνας πόσα χρόνια αυτό δίκτυο άρδευσης τροφοδοτεί το χωριό μας; Άνθρωποι μόχθησαν για να φτιάξουν αυτό το έργο πνοής για την κοινωνία του χωρίου μας .Πήρα τον δρόμο της επιστροφής αφήνοντας την μνήμη και τον λογισμό μου να τρέχει . Όταν φτάσαμε στο φράγμα ανεβήκαμε στον λόφο που είναι αριστερά της κοίτης. Πίσω του αντίκρισα ένα ρέμα να ανεβαίνει βόρεια ήταν μέσα στα πλατάνια . Με τράβηξε η ομορφιά του και ξεκίνησα Το τοπίο εναλλάσσονταν ανάμεσα στα μεγάλα πανέμορφα πλατάνια και στις λυγαριές .Κάπου η κύτη του χειμάρρου γίνονταν δύσβατη από τα πουρνάρια και τις λυγαριές και ήμουν αναγκασμένος να σκύβω και πολλές φορές να σέρνομαι.Παντού υπήρχαν ίχνη από διάφορα ζώα άγνωστα σε μένα . Έπειτα από μια ώρα δύσκολης πεζοπορίας είδα μια λακούλα και σταμάτησα . Αριστερά μου ακούγονταν ήχοι από κάποιο κοπάδι. Κάθισα για λίγο στην λάκα και πήρα τον δρόμο της επιστροφής .

Είχαμε φτάσει στις λεύκες του Ζέρβα στο μυαλό μου έτρεχαν πολλά ώσπου ξαφνικά μέσα στον δρόμο είδα μια κίνηση κατάλαβα ότι ήταν κάτι ζωντανό . Η Παρδάλω όρμισε καταπάνω του γαυγίζοντας.Φύγε της φώναξα δυνατά καταλαβαίνοντας ότι ήταν κάποιο μεγάλο τραυματισμένο πουλί.
Το σκυλί έφτασε δίπλα του και σταμάτησε. Όταν έφτασα είδα ότι ήταν ένα γεράκι με διαλυμένο το αριστερό του φτερό.
Το πήρα με προσοχή με τέτοιον τρόπο που να μην πονέσει.Το κακόμοιρο γύρισε το κεφάλι του προς το μέρος μου και με κοίταξε με εκείνα τα τεράστια κίτρινα μάτια του . Στο βλέμμα του διέκρινα τον τρόμο . Το ράμφος του ήταν μισάνοιχτο και έτοιμο να με δαγκώσει . Έβγαλα μια φανέλα από το σακίδιο μου και το τύλιξα προσεκτικά. Τάχυνα το βήμα μου για να μπορέσω να φτάσω όσο μπορούσα πιο γρήγορα στο περιβόλι μου . Στην διαδρομή κοίταζα το τρομαγμένο του βλέμμα όπου και να έστρεφα το σώμα του αυτό πάντα γύρισε και με κοίταζε στα μάτια έτοιμο να με δαγκώσει.
Παρ όλη την αγωνία μου για την σωτηρία του το μυαλό μου ταξίδευε μακριά.

Εκατομμύρια χρόνια πιο παλιά οι πλανητικές συγκυρίες δημιούργησαν αυτό το πλάσμα.Έδωσε την μάχη του για την επιβίωση και κατάφερε να νικήσει και να εξαπλωθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.
Μέσα στα χρόνια που πέρασαν

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας: Γιατί λέμε όχι στην ''χρηματοδότηση'' απο τον όμιλο Σώρρα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ταχ θυρίδα 142  35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6932837696 6937378138


Λαμία, 25 Φεβρουαρίου 2014

Άλλο να παραπλανά δημότες, απλούς πολίτες, κι άλλο να παραπλανά δημάρχους
Την υπογραφή σου δεν τη βάζεις όπου να’ ναι

Στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας ήταν και το θέμα «Χρηματοδότηση από τον Όμιλο Σώρρα». Ο δημοτικός σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Παναγιώτης Στασινός έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

««Το θέμα είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, αφού έχει απασχολήσει αρκετά τα κοινωνικά/ηλεκτρονικά κυρίως μέσα επικοινωνίας και στο επίπεδο του οικονομικού «κουτσομπολιού».

Μέχρι αυτή τη στιγμή όλες οι αναφορές δείχνουν έναν πρώην χρεοκοπημένο αποτυχημένο επιχειρηματία από την Πάτρα. Πολλοί μιλάνε για κομπίνα διεθνούς εμβέλειας, που προσπαθεί να εμπλέξει πολίτες προκαλώντας τα εθνικοπατριωτικά τους αισθήματα. Προσπαθεί να παίξει ρόλο στο πολιτικό σύστημα και έχει δημιουργήσει δημοτικές παρατάξεις/πρωτοβουλίες σε ορισμένους δήμους της χώρας.

Είναι γεγονός ότι σε περιόδους κρίσης εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα από φερόμενους “πατριώτες”, είτε με τη μορφή του νερού του Καματερού, είτε με τη μεγάλη κομπίνα του Τροχανά και του SoE, τα αεροπλανάκια κλπ Ο κ Καρυώτης, καθηγητής οικονομικών και συγγραφέας, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχε στην ομάδα αυτή και παραιτήθηκε, λέει σχετικά "Δυστυχώς, με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους, κατάλαβα ότι η υπόθεση θύμιζε νερό του Καματερού και υπέβαλα την παραίτηση μου", ενώ περιγράφει πολλά από τα άτομα της οργάνωσης E.N.D. ως οπαδούς ακροδεξιού κόμματος.

Μπορεί το συγκεκριμένο πρόσωπο και ο λεγόμενος Όμιλος E.N.D. να μην μπορεί να βλάψει, όπως λένε, το Δήμο, αλλά με μια τέτοια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με το χαρτί που θα αποκτήσει - την όποια εξουσιοδότηση -  μπορεί κάλλιστα να πείσει κάποια τράπεζα να του δώσει εγγυητικές επιστολές, τις οποίες μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Η φαντασία του μόνο μπορεί να τον σταματήσει, ενώ ο Δήμος θα περιμένει τα πολυπόθητα έργα…

Και όταν θα έρθει η ώρα να πληρωθεί η εγγυητική επιστολή, ένα πιθανό σενάριο είναι ο Όμιλος E.N.D. να πάει το Δήμο στο Δικαστήριο (που θα γίνει πιθανότατα σε κάποια χώρα   της Αφρικής, γιατί πιθανότατα εκεί θα είναι η τράπεζα από την οποία θα πάρει χρήματα) για αθέτηση υπόσχεσης. Χρήματα που έτσι κι αλλιώς ο Δήμος πρέπει να τα επιστρέψει σε 50 χρόνια, αφού ανήκουν στις επόμενες γενιές των ελλήνων(…) και τα οποία «ελέω θεού» τα διαχειρίζεται τώρα ο Όμιλος και ο εκπρόσωπός του και ο οποίος κατάφερε να πουλήσει στον αμερικανό πρόεδρο(…) την τεχνολογία των αρχαίων ελλήνων να μπορούν να κινούνται τα διαστημόπλοια χωρίς καύσιμα…

Φυσικά η κατάληξη των Δικαστηρίων μετά από πολλά χρόνια μπορεί να είναι κερδοφόρα για τον Δήμο(αν πληρώσει καλούς δικηγόρους), αλλά θα έχει συρθεί σε μία μακρόχρονη διαδικασία και πιθανόν να εμπλακεί, μαζί κι αυτοί που υπέγραψαν, σε διεθνή σκάνδαλα παράνομων αγοραπωλησιών. Ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι του Ομίλου με έμφαση ότι ο Δήμος δεν θα έχει καμιά ευθύνη. Το ότι όμως δεν έχει ευθύνη κάποιος, δεν μπορεί να αποτρέψει κάποιον άλλον να τον κυνηγήσει για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να κερδίσει χρόνο.

Και επειδή κάποιοι μπορούν να πουν ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της νοσηρής μας και καχύποπτης φαντασίας, να σας πληροφορήσουμε ότι οι πιο συχνές απάτες με τράπεζες, κυρίως της Αφρικής και δευτερευόντως της Ελβετίας, γίνονται με εγγυητικές επιστολές για έργα που δήθεν θα εκτελεσθούν.

 Μέχρι τώρα ο Όμιλος E.N.D και ο εκπρόσωπός του δεν είχε τίποτε στα χέρια του. Τώρα θα έχει – αν θα έχει – την υπόσχεση ότι θα του επιτραπεί να εκτελέσει έργα, αν βρει χρηματοδότηση. Αυτήν ακριβώς την υπόσχεση θα προσπαθήσει να κάνει χρήμα.  Και μάλιστα για ένα χρονικό διάστημα μέρος αυτών των χρημάτων θα έρχονται στους Δήμους - στην καλύτερη περίπτωση - προκειμένου να μεγαλώσει τις δουλειές του πείθοντας και  άλλα Δημοτικά Συμβούλια...»»

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ

Η Λάρισα Κυπελλούχος στο σκάκι στην Κεντρική Ελλάδα


ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.

 «Κύπελλο Κεντρικής Ελλάδας 2014»

Τα αποτελέσματα των αγώνων του final four του «Κυπέλλου Κεντρικής Ελλάδας 2014» που διοργανώνει η ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.  και που διεξήχθησαν την Κυριακή 23/2/2014 έχουν ως εξής:   
 
α) Σ.Ο.ΛΑΜΙΑΣ -  Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ    0,5 – 3,5
β) Σ.Ν.Ο.ΛΑΜΙΑΣ - Σ.Ε.ΒΟΛΟΥ     1 - 3
γ) Σ.Ε.ΒΟΛΟΥ       Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ    1 – 3   ΤΕΛΙΚΟΣ
δ) Σ.Ο.ΛΑΜΙΑΣ  - Σ.Ν.Ο.ΛΑΜΙΑΣ    1,5 - 2,5      ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

Σύμφωνα με αυτά η τελική κατάταξη είναι η εξής:
Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ  1η νικήτρια και ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΣΣΚΕ 2014
Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ 2η ομάδα
Σ.Ν.Ο. ΛΑΜΙΑΣ 3η ομάδα
Σ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ 4η ομάδα
 
Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και τους αθλητές που συμμετείχαν σε όλες τις φάσεις του ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΣΣΚΕ 2014.

Γραμματεία ΕΣΣΚΕ

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Αυστηρότερες «καμπάνες» για διαφθορά πολιτικών αξιωματούχων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τους δημάρχους

Για διαβούλευση έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία των μαρτύρων «δημοσίου συμφέροντος».
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με το επίμαχο νομοσχέδιο αυστηροποιείται το νομοθετικό πλαίσιο καταπολέμησης της διαφθοράς και επέρχονται τροποποιήσεις σε πλειάδα διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που αφορούν την δωροληψία πολιτειακών και πολιτικών αξιωματούχων που αφορούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, μέλη της κυβέρνησης, περιφερειάρχες, δημάρχους κ.λ.π.

Παν.Στασινός για την καταγγελία της ΚΕΔΕ για τις έκτακτες επιχορηγήσεις σε ''ημετέρους'' δημάρχους (βίντεο)

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος Λαμίας,Παναγιώτης Στασινός, μιλά στο ENATV για την καταγγελία της ΚΕΔΕ για ''επιλεκτική επιχορήγηση εκτός οποιασδήποτε πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας'' σε ημετέρους δημάρχους της κυβέρνησης.
Στην συγκεκριμένη καταγγελία ''φωτογραφίζονται'' ο νυν δήμαρχος Λαμιέων και βουλευτής της Φθιώτιδας της Ν.Δ.


Το δράμα στην Εκπαίδευση

6,453 φιλόλογοι με κάποια προϋπηρεσία στην Εκπαίδευση και 8,970 με μηδενική προϋπηρεσία περιμένουν να ανοίξει και γι αυτούς κάποια πόρτα ή έστω ένα παράθυρο κάποιου σχολείου για να μπορέσουν να ασκήσουν το επάγγελμα που έχουν μάθει.
Στην ίδια θέση αναμονής βρίσκονται 1,796 και 1,831 μαθηματικοί, 1,173 και 911 φυσικοί, 554 και 409 χημικοί, 272 και 346 βιολόγοι, 140 και  412 κοινωνιολόγοι, 108 και 264 γεωλόγοι, 447 και 524 θεατρολόγοι, 1873 και 1069 καθηγητές Αγγλικών, 880 και 510 καθηγητές  Γαλλικών, 808 και 315 καθηγητές Γερμανικών, 476 και 561 καθηγητές καλλιτεχνικών, 320 και 779 οικονομολόγοι, 1,896 και 1,648 γυμναστές, 1,340 και 1,435 μουσικοί, 1,138 και 1,802 καθηγητές πληροφορικής, 447 και 525 θεατρολόγοι, 2,166 και 6,633 δάσκαλοι,  3,916 και 4,820 νηπιαγωγοί – και υπάρχουν ακόμη πρόσθετες κατηγορίες στον μακρύ και παράλογο  κατάλογο των ειδικοτήτων που κατάφερε να δημιουργήσει η πολιτική τάξη της Μεταπολίτευσης, αγέρωχη και επηρμένη για τη σοφία της, ανίκανη να ακούσει και να μάθει.

Ποια είναι τα νέα πιστοποιητικά που θα εκδίδουν τα ΚΕΠ

Τη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών των ΚΕΠ προς τους πολίτες προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.
Με την απόφαση αυτή τα ΚΕΠ θα χορηγούν πλέον βεβαιώσεις, των οποίων τα στοιχεία έχουν αποδεικτική δύναμη ίση με εκείνη των στοιχείων που παρέχονται στο Δημοτολόγιο του οικείου Ο.Τ.Α., Οικογενειακής Κατάστασης, Γέννησης, Οικογενειακής Κατάστασης για ΟΓΑ και Ιθαγένειας μέσω ηλεκτρονικής πρόσβασης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣΕΔ) που τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΣ.

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Επανασυνδέσεις ρεύματος: Κοινωνική πολιτική με «ξένα κόλλυβα» έκαναν οι δήμαρχοι !

Θυμάστε τις επανασυνδέσεις ρεύματος που έγιναν στις αρχές του χρόνου και στον … χορό μπήκαν και οι δήμαρχοι όλης της χώρας; Θυμάστε πως χαιρετίστηκε η βοήθεια προς τους συνάνθρωπους μας που αδυνατούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ , με φράσεις όπως «κανένας πολίτης χωρίς ρεύμα»; Θυμάστε πως μας έλεγαν ότι οι επανασυνδέσεις γίνονται χωρίς κανένα κόστος για τους αδυνατούντες να πληρώσουν το ρεύμα πολίτες; 
Ε λοιπόν, τώρα ήρθαν οι λογαριασμοί ρεύματος και η ΔΕΗ φρόντισε να δείξει το κοινωνικά ευαίσθητο πρόσωπο της μοιράζοντας σε όλους τους λογαριασμούς το κόστος των επανασυνδέσεων.

Το χρονικό του εμπαιγμού των σχολικών φυλάκων: Από το πρόγραμμα για ανέργους του 2001 στην ανεργία του 2014

Λίγες μόλις εβδομάδες μένουν για την ολοκλήρωση της περιόδου διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων (λήγει στις 23 Μαρτίου) και το τοπίο σχετικά με το μέλλον τους παραμένει θολό.
Διαθεσιμότητα, κινητικότητα και απολύσεις είναι οι λέξεις που τους τελευταίους μήνες στριφογυρνούν στο μυαλό χιλιάδων εργαζομένων που για χρόνια υπηρετούσαν στα σχολεία της χώρας, προσπαθώντας να χτίσουν ένα μέλλον γι” αυτούς και τις οικογένειές τους.
Πώς όμως έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο;
Το πρόγραμμα φύλαξης σχολικών κτιρίων ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2001 και ήταν πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους .

Οι καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για ποδηλασία και περίπατο

Το Άμστερνταμ κατέχει την πρώτη θέση ως η καταλληλότερη ευρωπαϊκή πόλη για περπάτημα και ποδηλασία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ενέργειας.
Τρεις στους τέσσερις Ευρωπαίους ζουν σε πόλεις, όπως έδειξαν τα στατιστικά, ενώ τις καλύτερες υποδομές για το περπάτημα, την ποδηλασία και γενικώς τη μεταφορά στο αστικό περιβάλλον, φαίνεται να έχουν το Παρίσι, η Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ, το Ελσίνκι και η Στοκχόλμη. Στη λίστα ακολουθούν οι Μαδρίτη, Κοπεγχάγη, Βιέννη, Βαλένθια και Βερολίνο, ενώ η Αθήνα δεν βρίσκεται ούτε στους πρώτους 13.

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Και ο αστερισμός του Κενταύρου στηρίζει Κοτρωνιά ;

Η μεταγραφική έκπληξη Κοτρωνιά, έφερε αποτελέσματα τελικά.
Η είσοδος του Κ. Τσαμαδιά στην προεκλογική ομάδα του δημάρχου εγκαινιάστηκε με την αποκάλυψη ότι είναι προ των πυλών επενδύσεις που θα δώσουν ώθηση όχι μόνο στην τοπική οικονομία αλλά θέτουν και τις βάσεις ώστε να γλυτώσει η Ελλάδα και από το δυσβάσταχτο χρέος των 320 δις ευρώ.
Αναφερόμαστε στον μεγάλο επενδυτή Αρτέμη Σώρρα εξ Αμερικής , τον κάτοχο των 600 δις ευρώ  ο οποίος με επιστολή μέσω δημοτών και αφού έχει προηγηθεί συνάντηση με τον Κ. Κοτρωνιά, επιθυμεί να επενδύσει στη Λαμία αλλά επίσης και σε μια περίεργη φήμη ότι παίζεται κάτι πολύ μεγαλύτερο.
Λένε πως πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι σχέσεις που έχει  ο Σώρρας με τους

Παιδική Αποκριάτικη εκδήλωση στους Αγ.Θεοδώρους Λαμίας 22-2-14

                             
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Λαμιέων «Λαμιώτικο Καρναβάλι και Τοπικές Παραδοσιακές Γιορτές 2014»  ο Εκπολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Αγ.Θεοδώρων και Νταμαριών Λαμίας, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου ώρα 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων Λαμίας, διοργανώνει Παιδική Αποκριάτικη εκδήλωση και καλεί όλα τα παιδιά τη πόλης να συμμετέχουν .
Η εκδήλωση μεταξύ των άλλων θα περιλαμβάνει διαγωνισμό ζωγραφικής, μουσική και χορό σε ένα ξέφρενο παιδικό αποκριάτικο πάρτι με δωρεάν αναψυκτικά και σνακς για τους μικρούς μας φίλους.

Έσωσαν τραυματισμένο γεράκι στη Λαμία

Άλλο ένα γεράκι τραυματισμένο, το δεύτερο μέσα στην εβδομάδα, κλήθηκε να βοηθήσει σήμερα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας. Το γεράκι βρέθηκε με σπασμένη φτερούγα από ευαισθητοποιημένο πολίτη και αμέσως μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν από μέλη του συλλόγου, στάλθηκε ατο ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα, για να το βοηθήσουν οι ειδικοί για τα άγρια πουλιά. Είναι πράγματι ευοίωνο σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε το ότι υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την άγρια ζωή. Για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε το ΚΤΕΛ Φθιώτιδας για τη μεταφορά του πουλιού στην Αθήνα.

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Σώθηκε η Λαμία απο τα εκατομμύρια του Σώρρα!

Είναι ακριβή όλα αυτά κ.Δήμαρχε;

Κύριε Δήμαρχε είναι ακριβή όσα διαλαμβάνονται στην παρακάτω επιστολή ,ότι δηλαδή σας επισκέφτηκε ο κ.Σώρρας περί του οποίου έχουν γραφεί άπειρα σχόλια και ρεπορτάζ ότι δηλαδή ο κ.Σώρρας μπορεί να έχει σχέσεις με την Χρυσή Αυγή ή να εμπλέκεται σε διαφορές σκοτεινές υποθέσεις;

Lamiafm1.gr

Ιδού τίτλοι δημοσιευμάτων περί του κ.Σώρρα


Αρτέμης Σώρρας

Μιχάλης Ιγνατίου: Ο κατά φαντασίαν ...«τρισεκατομμυριούχος» Αρτέμης Σώρρας είναι χρυσαυγίτης
O εκ Πάτρας απένταρος... «τρισεκατομμυριούχος» Αρτέμιος Σώρρας είναι σίγουρα μια πολύ φαιδρή περίπτωση. Σε άλλες εποχές, όταν δεν υπήρχε το Διαδίκτυο, θα γελούσαν μαζί του μόνο όσοι είχαν την ατυχία να τον γνωρίσουν στο μικρόκοσμο του χωριού του, γράφει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου και αποκαλύπτει ότι έχει και πολιτικούς στόχους.
10.02.2014

Ο Καρυπίδης

Προεκλογική έκτακτη οικονομική ενίσχυση 70.000 ευρώ ''κατόπιν ενεργειών μου'' στον Δήμο Λαμιέων!

Στο κάδρο καταγγελίας της ΚΕΔΕ για ''επιλεκτική επιχορήγηση εκτός οποιασδήποτε πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας'', σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, μπαίνει ο Δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς(πρόεδρος της Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ) αφού ο Δήμος Λαμίας φέρεται να λαμβάνει εκτάκτως 70.000 ευρώ για την αγορά ενός λεωφορείου για το Ειδικό Σχολείο Λαμίας και την κατασκευή στεγάστρου στο 6ο Γυμνάσιο Λαμίας, έργα που χρόνια τώρα λιμνάζουν με ευθύνη του Δήμου!

Φαίνεται πως με παλαιοκομματικές μεθόδους και με έκτακτες οικονομικές επιχορηγήσεις το πολιτικό μας σύστημα προσπαθεί να ενισχύσει τους ''δικούς του δημάρχους'' ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου. Κάτι που δείχνει το μέγεθος της εξάρτησης από την κυβερνητική εξουσία αλλά και τον ρουσφετολογικό τρόπο με τον οποίο το κατεστημένο προσπαθεί να συγκρατήσει όσα με τόσο κόπο τόσα χρόνια έκτισε.

Το σκηνικό γνωστό: Έργα που ήταν υποχρεωμένοι οι δήμοι να υλοποιήσουν εδώ και χρόνια , καθυστερούν χαρακτηριστικά ,δημιουργούν έντονες διαμαρτυρίες και καταγγελίες από τους δημότες και στην συνέχεια ξαφνικά , λίγο πριν τις εκλογές συνήθως,με ''έκτακτες επιχορηγήσεις'' και τα “κατόπιν ενεργειών μου” του καλού μας υπουργού, κατασκευάζονται, με πολλαπλά εκλογικά οφέλη για τους ''ημέτερους'' και τους «κατόπιν ενεργειών μου»...

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία και δείτε στις φωτογραφίες την απόφαση της επιχορήγησης.Οι «ημέτεροι» δήμαρχοι: Ποιους «φωτογραφίζει» η ΚΕΔΕ ότι παίρνουν από την κυβέρνηση λεφτά «κάτω από το τραπέζι»

Πριν από λίγες ημέρες η ΚΕΔΕ είχε προχωρήσει σε μία σοβαρή καταγγελία κατά των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών ότι κόβουν 94 εκατ. ευρώ από τους ΟΤΑ, ενώ την ίδια ώρα «μοιράζουν επιλεκτικά, εκτός οποιασδήποτε πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας έκτακτες επιχορηγήσεις προς διάφορους δήμους», αναφέροντας συγκεκριμένα: «Η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από πραγματική ενίσχυση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει και να στηρίξει έμπρακτα και καθημερινά τις ανάγκες της», ζητώντας την άμεση διακοπή και την ανάκληση όλων αυτών των «αδικαιολόγητων» επιχορηγήσεων από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ σε δήμους.

Την ημέρα που η ΚΕΔΕ έκανε την καταγγελία, δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ποσού 100.000,00 € στους Δήμους Λαμιέων (δήμαρχος ο Γιώργος Κοτρωνιάς) και Μακρακώμης (δήμαρχος ο Θύμιος Παπαευθυμίου) από μεταβιβασθείσα πίστωση από το υπουργείο Οικονομικών, προς κάλυψη δαπάνης για την αγορά ενός λεωφορείου για το Ειδικό Σχολείο Λαμίας, την επανακατασκευή σχολικού στεγάστρου για το 6ο Γυμνάσιο Λαμίας και την αποκατάσταση στέγης αιθουσών του δημοτικού σχολείου Μακρακώμης.

Ειδικότερα, η απόφαση υπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και αφορά

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

3.000 υπάλληλοι ΟΤΑ σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος Μαρτίου

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα 3.000 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο αποκαλύπτει η εφημερίδα «Εθνος».
Η διεύθυνση προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών σε επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2014, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την περικοπή περίπου 100 εκατ. ευρώ από την επιχορήγηση των ΟΤΑ, επικαλείται τη μείωση της μισθοδοσίας λόγω των υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η ''Ανακύκλωση στις αυλές μας'' ξεκινά στα σχολεία (στην Λαμία θα φτάσει ποτέ;)

Παρόμοια πρόταση-παρουσίαση προγράμματος για τα δημοτικά σχολεία της Λαμίας έχει γίνει από τον γυμναστή Γιώργο Γκέκα στο Δημοτικό Συμβούλιο,στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και στο τμήμα Ανακύκλωσης του Δήμου Λαμιέων.
Όπως όμως διαφαίνεται από τις μέχρι τώρα ενέργειες της, επί 16 χρόνια, Δημοτικής Αρχής της πόλης μας απουσιάζουν το όραμα και η θέληση για την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων ενώ περισσεύουν τα ευχολόγια και οι υποσχέσεις.

Με μπλε κάδους από τις 25 Φεβρουαρίου

Πρεσβευτές της ανακύκλωσης θα γίνουν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης.
Από τις 25 Φεβρουαρίου, οι μπλε κάδοι θα κάνουν την εμφάνισή τους στις αυλές των σχολικών συγκροτημάτων, ενώ θα τοποθετηθούν, επίσης, χάρτινοι κάδοι συλλογής εντύπων-χαρτιών και θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια στους μαθητές.

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα, με θέμα την ανακύκλωση στα σχολεία και με τίτλο «Ανακύκλωση στις αυλές μας», που θα εφαρμόσει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τη σχολική κοινότητα.

Το πρόγραμμα αφορά

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

ΚΕΔΕ: Να δημοσιευτούν τα ονόματα και οι παραβάσεις δημάρχων

“Με αφορμή τη δημοσίευση της έκθεσης της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για το έτος 2013 η ΚΕΔΕ έχει να παρατηρήσει τα εξής:
Πάγια θέση μας είναι η απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των ανθρώπων που υπηρετούν τον θεσμό.
Ο τρόπος όμως με τον οποίο δημοσιεύονται τα στοιχεία, αλλά και ο χρόνος – σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές – θίγουν βάναυσα και συλλήβδην όλους τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όλη η ρύθμιση για τις οφειλές ιδιωτών στους δήμους: Οι δόσεις, οι εξαιρέσεις & τα δικαιολογητικά

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και αμέσως μετά να κατατεθεί στη Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις θεσμικές βελτιώσεις στον Καλλικράτη στο οποίο θα περιλαμβάνεται ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση για τα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους.

Στη ρύθμιση η οποία είχε «κολλήσει» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά, πλέον, εγκρίθηκε, δεν θα υπάρχει πλαφόν αναφορικά με το ύψος της οφειλής και η έκπτωση θα κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων και το ποσό της οφειλής. Συγκεκριμένα:

Παν. Στασινός: Να στηριχθεί η πρωτογενής αγροτική παραγωγή (βίντεο)

Δήλωση συμπαράστασης του υποψηφίου Δημάρχου Λαμίας Παναγιώτη Στασινού για τις κινητοποιήσεις των αγροτών,που αγωνίζονται ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές μετά την αποτυχία της αγροτικής πολιτικής, κατά την διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών στο μπλόκο της Ανθήλης, την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2014.


Οι «πράσινες» πόλεις στην Ε.Ε.: Συμπόσιο του ΚΑΠΕ για το περιβάλλον και την ενέργεια

Με την ενεργή συμμετοχή του υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και ειδικών επιστημόνων, πραγματοποιείται συμπόσιο στην Αθήνα και στο Ξενοδοχείο Athens Plaza, στις 25 Φεβρουαρίου 2014 με θέμα: «Αειφόρες Κοινότητες στην ν.α. Ευρώπη.»
Το Συμπόσιο διοργανώνεται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο πλαίσιο του έργο RE-SEEties που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας της ΝΑΕ και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ.

Συνήγορος του Πολίτη: Με καθυστέρηση ανταποκρίνονται οι δήμοι στα αιτήματα των δημοτών τους

Στη Λαμία πάντως , δεν έφτασε ακόμη στους 7 μήνες !.

Υπερβολική καθυστέρηση από δήμους σε αιτήματα δημοτών τους, διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη, μετά από καταγγελίες που δέχθηκε από τους ενδιαφερόμενους.
Η αρχή επικαλείται την περίπτωση του Δήμου Πάργας όπου εκκρεμούσε πάνω από επτά μήνες αίτηση δημότη για αποχρέωση τελών ύδρευσης, λόγω πολύμηνης διακοπής της παροχής, που οφειλόταν σε έργα κατασκευής κεντρικού αγωγού ύδρευσης, ενώ στον δήμο Αρχανών- Αστερουσιών εκκρεμούσε άνω των 17 μηνών αίτηση άλλου δημότη για διαγραφή τελών ύδρευσης, λόγω αμφισβήτησης της χρεωθείσας κατανάλωσης.

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

«Πρωτιά» δημάρχων στην απόκρυψη πόθεν έσχες: Αναλυτικά η «λίστα Νικολούδη»

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση της Αρχής που διαβιβάστηκε στη Βουλή, για τη διαφθορά στην Ελλάδα του σήμερα και την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος. Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματά της, οι δήμαρχοι αναδεικνύονται «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή όπως και οι γιατροί καθώς και οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.
Η Αρχή παρέπεμψε στον αρμόδιο εισαγγελέα, εντός του 2013,  συνολικά 413 υποθέσεις ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες», καθώς διαπίστωσε ότι οι υπόχρεοι απέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία.
Σύμφωνα με τη «λίστα Νικολούδη», πέρα από την «πρωτιά» δημάρχων, γιατρών και προέδρων οργανισμών του Δημοσίου, περιουσιακά στοιχεία έχουν αποκρύψει και μέλη αξιολόγησης διαγωνισμών, δημοσιογράφοι, ακόμα και διαιτητές σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Παναγιώτης Στασινός για τις εποχιακές προσλήψεις προσωπικού στην Λαμία (βίντεο)

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών και υποψήφιος Δήμαρχος Λαμίας,Παναγιώτης Στασινός, σχολιάζει στο Star Κεντρικής Ελλάδας την διαδικασία προσλήψεων με έκτακτο εποχιακό προσωπικό (8μηνα) στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (εργάτες καθαριότητας,οδηγοί,συντηρητές,χειριστές μηχανημάτων κλπ) στον Δήμο Λαμιέων.Προσοχή… «Μαυρογιαλούροι» υποψήφιοι στις δημοτικές, χωρίς guts…

O «αντάρτης» υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δεσμεύθηκε ότι αν θα εκλεγεί η περιφέρεια του θα γίνει η πρώτη που θα βγει από το Μνημόνιο (!), ο Ανδρέας Παχατουρίδης διεμήνυσε ότι θέλει να ξαναγίνει δήμαρχος Περιστερίου αλλά αυτή τη φορά ως αντιμνημονιακή υποψηφιότητα (!) και ο Αχιλλέας Μπέος, υποψήφιος για τον Δήμο του Βόλου  τόνισε ότι δε θα διστάσει να ρίξει «γροθιά στο μαχαίρι» ( ναι έτσι ακριβώς το είπε), προκειμένου να συγκρουστεί με τα συμφέροντα, ως άφθαρτος και αμόλυντος μάλλον, με στόχο να γίνει ο Βόλος το νέο Μονακό (!!)…
Αυτό ήταν ένα μικρό pot-pourri, μια μικρή σταχυολόγηση από τα the best των υποψηφίων στον μακρύ -όπως φαίνεται- δρόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, γιατί οι δηλώσεις τους κατακλύζουν καθημερινά τα μέσα ενημέρωσης και μάλλον εξοργίζουν με την ίδια ένταση τους ψηφοφόρους.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

H ΚΕΔΕ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση κόβει 94 εκατ. από τους ΟΤΑ και τα δίνει σε ημέτερους δημάρχους!

Σε σοβαρή καταγγελία κατά των υπουργείων Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών ότι κόβουν 94 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα «μοιράζει επιλεκτικά, εκτός οποιασδήποτε πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας έκτακτες επιχορηγήσεις προς διάφορους δήμους», προχώρησε η ΚΕΔΕ: «Η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από πραγματική ενίσχυση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει και να στηρίξει έμπρακτα και καθημερινά τις ανάγκες της» τονίζει η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωση της και ζητά άμεσα τη διακοπή και την ανάκληση όλων αυτών των «αδικαιολόγητων» επιχορηγήσεων από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ σε δήμους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ έχει ως εξής:

Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας: «Νεοναζί: το ολοκαύτωμα της μνήμης» (Τετάρτη 19/2)

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν την Τετάρτη 19-2-2014 ώρα 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, στην προβολή της νέας ταινίας του Στέλιου Κούλογλου»“ΝΕΟΝΑΖΙ-Το ολοκαύτωμα της μνήμης”. Είσοδος ελεύθερη.
Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη Στέλιο Κούλογλου.
Ένα ντοκιμαντέρ μέσα στο ντοκιμαντέρ, για τη μνήμη και τη λήθη…
Με αφορμή την άνοδο της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες εκλογές,  το μεγάλου μήκους(90 λεπτά) ντοκιμαντέρ που έχει τίτλο  »Νεοναζί: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης» ερευνά την μνήμη, την λήθη και την ιστορική αλήθεια στην σύγχρονη Ελλάδα, μέσα από τα μάτια των μαθητών ενός Λυκείου, στο Δίστομο.
Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τις σφαγές των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής και των συνεργατών τους, που θέλουν να πάρουν την ρεβάνς για την ήττα του ναζισμού, 70 χρόνια πριν.
Μπορεί να προχωρήσει προς τα μπρος, μια χώρα που δεν γνωρίζει το παρελθόν της;

Συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας του Άρη Πιπέλια ..

Ο φωτογράφος Άρης Πιπέλιας εκθέτει φωτογραφίες του στο καφέ ΖΑΜΠΟΝ, (της οδού Ροζάκη – Αγγελή), ως ένα μικρό αφιέρωμα στον Υπερρεαλισμό.

Η έκθεση που άνοιξε σήμερα, θα διαρκέσει έως τις 3 Μαρτίου και θα είναι ανοικτή απ’ τις 8 το πρωί μέχρις αργά το βράδυ.

Ο μπάρμπα Μήτσος και η ανακύκλωση‏

Ο   Μπάρμπα Μήτσος είναι ένας γείτονας   66  ετών . Είναι ο άνθρωπος που εκφράζει την παλιά γενιά των Ελλήνων , Τίμιος, εργατικός, σπίτι, δουλειά, δουλειά, σπίτι και άντε την Κυριακή για κανένα Τσιπούρα με τους φίλους του που δεν είναι και λίγοι  . Στην γειτονιά βοηθούσε όλο τον κόσμο και όχι μόνο . Παλιός οικοδόμος καλός γνώστης της δουλειάς όποιος ήθελε μερεμέτια στον Μπάρμπα Μήτσο πήγαινε. Του άρεσε να βοηθά τον κόσμο , έτσι έμαθε μια ζωή και έτσι έκανε  .Μετά από τόσα χρόνια στις οικοδομές κατάφερε και πήρε ένα σπίτι στις εργατικές κατοικίες . Αυτό το σπίτι και η κλούβα το αυτοκίνητο του ήταν όλη του η περιουσία.  Μια κλούβα που πια ήθελε αντικατάσταση εδώ και πολλά χρόνια .

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών: Λέμε όχι στην ''κατάληψη'' της Πλ.Πάρκου στην Λαμία

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ταχ θυρίδα 142  35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6932837696 6937378138


                    Δεν συμφωνούμε με την επέκταση 
        των τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Πάρκου

Συζητείται σήμερα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λαμίας τροποποίηση του Κανονισμού Ελεύθερων Χώρων προκειμένου να δοθούν για χρήση τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Πάρκου άλλα 91 τμ, τα οποία θα προστεθούν στα, ήδη παραχωρημένα, 233 τμ. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σ’ αυτή την τροποποίηση και την παραχώρηση, η οποία μάλιστα γίνεται με τρόπο «φωτογραφικό», όπως ακούμε.

Η πλατεία Πάρκου – πλατεία της Σιταγοράς και του Τσολιά – είναι παραδοσιακά η πλατεία που φιλοξενεί κυρίως ανθρώπους των συνοικιών και των γύρω χωριών, που έρχονται να ψωνίσουν, να κάνουν τη βόλτα τους και να συναντηθούν με φίλους και γνωστούς, χωρίς υποχρεωτικά να πιούν καφέ.

Η άποψή μας είναι ότι πρέπει να κρατηθεί αυτός ο χαρακτήρας της πλατείας και να αναβαθμιστεί αισθητικά, προσθέτοντας ίσως στοιχεία υψηλού πρασίνου για φυσική δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες και, κυρίως, βελτιώνοντας τα παγκάκια και τις εστίες ξεκούρασης για τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους οικονομικά συμπολίτες μας. Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις ανάγκες των απλών ανθρώπων, που δεν έχουν οικονομικά ακόμα και τη δυνατότητα να πιουν καφέ.

Έναν τέτοιο δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα θέλουμε για την πλατεία Πάρκου, μια «ανάσα» για τους δημότες της Λαμίας κι ένα πνεύμονα πρασίνου· και όχι έναν ακόμα χώρο για επιχειρηματική δράση και την είσπραξη δημοτικών τελών.

Πιστεύουμε ότι αυτό είναι αντίθετο με το δημόσιο αίσθημα και τη λογική, αλλά και την αισθητική του κέντρου της πόλης. Ένα κέντρο, που φορτώθηκε και φορτώνεται διαρκώς με τραπεζοκαθίσματα, με πλαστικές κατασκευές και τέντες (πλατεία Λαού, πλατεία Διάκου, πλατεία Πάρκου), με βάθρα και ξύλινες εξέδρες, σε μια χαοτική κατάσταση εμπορευματοποίησης του δημόσιου χώρου και μάλιστα χωρίς έλεγχο. Ένα κέντρο, στο οποίο κλείνουν συνεχώς ανάλογες επιχειρήσεις καφέ και εστίασης και που, προσθέτοντας νέους χώρους τραπεζοκαθισμάτων, δημιουργούνται καινούργια στοιχεία αθέμιτου ανταγωνισμού.

Αλήθεια, σε πιο σημείο της Λαμίας ένα μαθητικό συγκρότημα μπορεί να μαζέψει τους φίλους του και να παίξει μουσική, χωρίς να φοβάται ότι θα τους μαζέψει η αστυνομία;

Σήμερα οι πλατείες είναι οι μοναδικοί ίσως χώροι που μπορούν να παίξουν τα παιδιά· και το δικαίωμα ενός παιδιού να έχει ένα χώρο να παίξει είναι ανεκτίμητης αξίας. Ο σημαντικότερος δείκτης ευημερίας μιας πολιτισμένης κοινωνίας είναι ο σεβασμός και η προστασία αυτών των ανεκτίμητων αξιών.Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Εικόνες ντροπής στο γήπεδο Κάστρου Λαμίας

Εικόνες ντροπής αντικρίζει κανείς στο εγκαταλελειμμένο γήπεδο στο Κάστρο Λαμίας, το οποίο έχει γίνει εστία μόλυνσης και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Όπως μας καταγγέλλουν αθλητές που επισκέπτονται τον χώρο για προπόνηση αλλά και πολλοί κάτοικοι που βγαίνουν για μια βόλτα για περπάτημα στο Κάστρο αλλά και στο γήπεδο που βρίσκεται δίπλα , έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πολύ καιρό , δίνοντας μια εικόνα που μόνο σε αθλητικό χώρο δεν αρμόζει.


Οι φωτογραφίες που ακολουθούν , από τα  διαλυμένα "πρώην" αποδυτήρια, τα σκουπίδια στο εσωτερικό του γηπέδου αλλά και στην είσοδο , είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της εγκατάλειψης ενός ακόμη αθλητικού χώρου , στερώντας τον από αθλητές η άλλους επισκέπτες.


Ποιος θα μου πει τι σημαίνει “ακηδεμόνευτη από κόμματα αυτοδιοίκηση”;

Νομίζω ότι για να ορίσουμε την απάντηση καλύτερα να ξεκινήσουμε την αλφαβήτα από την αρχή γιατί είναι απίστευτα προκλητικός ο τρόπος με τον οποίο τα κόμματα επιλέγουν και ανακοινώνουν φυτευτούς υποψηφίους δημάρχους – προϊόντα είτε του κομματικού σωλήνα είτε των διασυνδέσεων της κυριαρχούσας στο κάθε κόμμα ηγετικής ομάδας. Λες και είναι δική τους δουλειά και υποχρέωση…
Είναι απαραίτητο, λοιπόν, κάθε κόμμα να υποστηρίζει υποψήφιο δήμαρχο - μέλος του; Η απάντηση είναι ένα προφανές, ξεκάθαρο ΟΧΙ με κεφαλαία.  Και για να γίνει ακόμη σαφέστερο, θέτω το ερώτημα;
Κατά την απερχόμενη τετραετία όσοι εκ των δημάρχων, ανά την Ελλάδα, θεωρούνται επιτυχημένοι από τις τοπικές κοινωνίες, προέρχονται ή υποστηρίχτηκαν όλοι από ένα κόμμα;

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Στον Δήμο μας δεν ισχύει το μνημόνιο

Ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, δήλωσε ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του. Και θα είναι μια υποψηφιότητα, ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική και, κυρίως, αντιμνημονιακή. Το άκουσα και αλλού: τα κόμματα της αντιπολίτευσης χορηγούν στήριξη σε υποψηφίους που υπογράφουν αντιμνημονιακή δήλωση. Το βρίσκω λογικό και θεμιτό. Στα '80s μετρούσε αν ο δήμαρχος ήταν «ειρηνιστής», λες και υπήρχε περίπτωση να είναι πολεμοχαρής. Αδυνατώ, όμως, να καταλάβω, τι παραπάνω κάνει ένας αντιμνημονιακός δήμαρχος. Μαζεύει καλύτερα τα σκουπίδια; Πιθανώς. Θα  σκαρφαλώνει στο απορριμματοφόρο για να πει στους απλήρωτους συμβασιούχους ότι είναι η χούντα του μνημονίου που καταστρέφει τις ζωές τους. Έτσι αλλάζει το πράγμα και τα σκουπίδια μαζεύονται με μαχητικό ηθικό.

ΛΑΜΙΑ – διαδρομές στην παλιά και σύγχρονη πόλη μέσα... από το φακό του Δαβανέλλου

Ακόμη μια τιμητική εκδήλωση στον "φωτογράφο της Λαμίας" κο Νίκο Δαβανέλλο, αυτή τη φορά από το 3ο ΕΠΑΛ Λαμίας
Το 3ο (Εσπερινό) ΕΠΑ.Λ Λαμίας στα πλαίσια της υλοποίησης προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «ΛΑΜΙΑ – διαδρομές στην παλιά και σύγχρονη πόλη μέσα από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και τις οικονομικές –κοινωνικές μεταβολές» κάλεσε τον κο Δαβανέλλο και μίλησε για την ιστορία της πόλης μας έχοντας μαζί του τον προσωπικό φωτογραφικό του "θησαυρό" με την ιστορία της Λαμίας στην κυριολεξία