Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε η τακτική Συνέλευση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του ΤΕΕ η τακτική Συνέλευση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας.

Καθώς ολοκληρώθηκε ένας χρόνος σχεδόν παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών προχώρησε στον απολογισμό της δράσης της. Έγινε ομόφωνα δεκτή η εκτίμηση ότι στο διάστημα αυτό η Κίνηση κατάφερε να έχει μια διακριτή και αξιόλογη παρουσία τόσο μέσα, όσο και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Έκανε δε ό,τι μπορούσε για να ανταποκριθεί στο ρόλο της ως μια ανεξάρτητη αγωνιστική αυτοδιοικητική Κίνηση και να συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων του Δήμου κρίνοντας,  προτείνοντας και δημιουργώντας.

Εκτιμήθηκε ότι η συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο δημιουργεί μεν πρόσθετες ευθύνες μέσα στις δύσκολες συνθήκες της σημερινής συγκυρίας, αλλά ταυτόχρονα παρέχει αρκετές ευκαιρίες και δυνατότητες. Εκτιμήθηκε επίσης ότι η επιλογή της δημιουργικής αντιπολίτευσης ως μορφή δράσης, με την έννοια της ενεργούς παρουσίας με προτάσεις, πρωτοβουλίες  και έλεγχο της δημοτικής αρχής, είναι αντικειμενικά ορθή.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τις προτάσεις των μελών και τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα, καθώς και την εκλογή νέας Συντονιστικής Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου