Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Λαμία:Ένας ακόμη χώρος αναψυχής σε εγκατάλειψη (του Γιώργου Γκέκα)

Το καλοκαίρι 2016 και μετά από διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής εστάλη προς την αρμόδια υπηρεσία του δήμου κείμενο σχετικά με την αξιοποίηση υπαίθριου δημοτικού χώρου αναψυχής απέναντι απο τα JUMPO και στη διασταύρωση των οδών Αντώνη Τρίτση και Γιαννιτσιώτη. 

Ήδη .......το 1/3 από τα 3000 τ.μ. είχε διαμορφωθεί σε πλατεία όπου είχαν φυτέψει μερικά δέντρα και γκαζόν και για λόγους αισθητικής!!! κάλυψαν ένα μέρος της πλατείας με τσιμέντα και σίδερα. 

Στη συνέχεια ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία και ζητήθηκε.με την υπογραφή 50 συμπολιτών μας να συνταχτεί μελέτη για το υπόλοιπο 2/3 της έκτασης.Οι προθέσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου έγιναν γνωστές  στις 7/12/2016.

 Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια ο υπαίθριος αυτός δημοτικός χώρος χρησιμεύει ως πάρκινγκ για αυτοκίνητα βαρέου τύπου δηλ φορτηγά και νταλίκες!!! 
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος υποσχέθηκε με την παράδοση της μελέτης ότι υπάρχει χώρος για τη στάθμευση αυτών των αυτοκινήτων πλησίον της οδού Ταυγέτου και πώς σύντομα αυτός ο χώρος θα εκκενωθεί και θα αξιοποιηθεί φυτεύοντας δέντρα και ότι άλλο φαίνεται στη φωτο 

Έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τότε και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. 

Δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά και δεν υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης στη παρούσα χρονική περίοδο από το γραφείο του αντιδημάρχου καθ ότι δεν υπάρχει γραμματέας. 
Γίνεται αντιληπτό με την εξέλιξη που έχει πάρει ένα τόσο σοβαρό θέμα ότι δεν υπάρχει η βούληση απο τη σημερινή δημοτική αρχή ν αξιοποιηθεί η παραπάνω έκταση και με δεδομένο ότι έχουν παρέλθει 5 χρόνια διοίκησης!!! 
Γιατί άραγε; 

Μήπως  ισχύει και εδώ ότι και στους περισσότερους δήμους της χώρας; Δηλαδή ....

<<  Τα καλά και συμφέροντα; >>

Δεν αντιλαμβάνονται οι αρμόδιοι δημοτικοί σύμβουλοι ότι αυτές οι παρεμβάσεις βελτιώνουν τη ποιότητα ζωής στη πόλη μας;

Ο χώρος αυτός βρίσκεται κεντρικά της πόλης - θα εξυπηρετούσε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας και με δεδομένο την έλλειψη χώρων αναψυχής  σε ένα δήμο που αριθμεί αυτή τη στιγμή πάνω απο 80.000 κατοίκους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Λαμία

είναι η μοναδική πόλη πανελλαδικά που δεν διαθέτει ένα χώρο αναψυχής με τις στοιχειώδεις υποδομές  και τη στοιχειώδη καθαριότητα ώστε να είναι επισκέψιμος για τους πολίτες αλλά .....και για τους επισκέπτες!!!

Η συνήθης δικαιολογία από τους αρμόδιους δημοτικούς συμβούλους είναι .......αφού οι προηγούμενοι δεν ασχολήθηκαν γιατί εμείς?

Και δεν φτάνει μόνο αυτό απαξιώνουν τους εθελοντές - απαξιώνουν τους ενεργούς πολίτες!!! 

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης δεν πραγματοποιήθηκαν έργα που θεωρούνταν αυτονόητα σε μια πόλη που έχει μείνει πολύ πίσω  σε πολλά πράγματα και με δεδομένο ότι υπήρχε η δυνατότητα αποφυγής περιττών εξόδων σε αρκετές εκδηλώσεις του δήμου.

Ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και το περιβάλλον είναι έννοιες με τεράστια αξία και παρακαταθήκη σε μια κοινωνία.

Όμως η αδιαφορία η υποκρισία και η έλλειψη οράματος των αυτοδιοικητικών που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς οδηγούν σε μια απαισιόδοξη κατάσταση για το μέλλον των παιδιών μας  χωρίς ελπίδα και χωρίς προοπτική.

 Γιώργος Γκέκας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου