Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας έως την επόμενη Τετάρτη οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Μέχρι την επόμενη Τετάρτη 19 Σεπτ. συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που δεν φαίνεται να πείστηκαν από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μ. Σαλμά και τις χαρακτηρίζουν ασαφείς.
«Δεν αποσαφηνίζεται για ποια ποσά γίνεται λόγος, ποιους μήνες αφορούν και σε ποια κατηγορία οφειλών αναφέρονται» λένε οι συμβεβλημένοι γιατροί του Οργανισμού σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σαλμά.
«Θυμίζουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις από τον Απρίλιο του 2012, καθώς και ιατρικές επισκέψεις από τον Μάιο του 2012, κατά παράβαση των συμβατικών του υποχρεώσεων. Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να οφείλει στους συναδέλφους ιατρούς 260 εκατ. ευρώ για το 2012 και 1.110 εκατ. ευρώ για το 2010 και 2011, ενώ χρωστά και στους ασφαλισμένους περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ. Τέλος θυμίζουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να αποδώσει άμεσα τα δεδουλευμένα των πρώην ταμείων (ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ ΟΑΕΕ όλων των ιατρών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011», σημειώνουν στη σχετική ανακοίνωσή τους και ζητούν άμεσα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό, προκειμένου να διευκρινιστούν τα εκκρεμή ερωτήματα.

http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου