Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Καταγγέλουν τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι γονείς των μαθητών του 5ου Λυκείου Λαμίας

Για ανούσιες και αντιεκπαιδευτικές τακτικές και για διατάραξη της ψυχολογικής κατάστασης των παιδιών του 5ου Λυκείου, κατηγορούν οι γονείς των μαθητών τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Κο Πιλιτζίδη, με αφορμή την διαδικασία καταμερισμού των μαθητών της Γ' Τάξης.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Λυκείου:

Είχαμε πληροφορηθεί ότι κατά τη συνάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφασίστηκε να δοθεί κατ΄ εξαίρεση φέτος, στους μαθητές της Τρίτης Λυκείου το δικαίωμα της επιλογής του σχολείου που θα φοιτήσουν.
Οι μαθητές έτσι, όσοι δεν το επιθυμούσαν, δεν θα ήταν αναγκασμένοι να αλλάξουν σχολείο και καθηγητές στην τελευταία τάξη του Λυκείου. Παιδαγωγικά, αυτό θα εξασφάλιζε την απρόσκοπτη συνέχεια και ολοκλήρωση της λυκειακής φοίτησης στο γνωστό τους σχολικό περιβάλλον και την πλέον ήρεμη για αυτούς ψυχολογική κατάσταση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Αυτό σημαίνει ότι μόνο για φέτος τα 3 Λύκεια (2ο, 5ο, 6ο) θα μπορούσε να μην έχουν τον ίδιο αριθμό τμημάτων και μαθητών στην Γ΄ Λυκείου, με το 2ο και 5ο Λύκειο να έχουν στην Γ΄ τάξη, ένα τμήμα παραπάνω. Σημειωτέον, οι υποδομές των δύο Λυκείων επαρκούν για τη στέγαση αυτών των τμημάτων.
Και ενώ γονείς και μαθητές είχαν εφησυχάσει με την απόφαση αυτή, ο Διευθυντής Δ/βάθμιας Εκπ/σης κ.Πιλιτζίδης, ξαφνικά αναίρεσε τα συμφωνηθέντα και απαιτεί την ισομερή κατανομή των μαθητών της Γ΄ τάξης στα τρία Λύκεια, μετά από κλήρωση, για την οποία είχε πλήρη άγνοια ο Περιφερειακός
Δ/ντής Εκπαίδευσης κ. Αργυρόπουλος.

Διαμαρτυρόμαστε για την ανεξήγητη αλλαγή στάσης του κ. Πιλιτζίδη και ζητάμε να γίνει σεβαστό το δικαίωμα των μαθητών της Γ΄ τάξης να επιλέξουν αυτοί το σχολείο στο οποίο θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους, πέρα από ανούσιες και αντιπαιδαγωγικές εμμονές στην τήρηση μιας δήθεν δίκαιης ισομερούς κατανομής των μαθητών στα 2ο, 5ο και 6ο, κάτι που δεν ισχύει στα υπόλοιπα Λύκεια (1ο, 3ο και 4ο)!

(Εκεί κύριε Πιλιτζίδη γιατί δεν επιμένετε να υπάρχει ισομερής κατανομή των μαθητών;
Τα παιδιά σας γιατί φοιτούν στο 1ο Λύκειο, ενώ ο τομέας σας επιβάλλει να είναι σε άλλο σχολείο;)

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Λυκείου Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου