Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

12.000 ευρώ για υποβολή φακέλου στο ΕΣΠΑ από τον Δήμο Λαμιέων!

Μια εποχή που κάθε ευρώ είναι απαραίτητο για την βιώσιμη λειτουργία των δήμων, προκαλεί πολλές απορίες πρόσφατη απόφαση του Δήμου Λαμιέων κατά την οποία διατίθενται 23.985 ευρώ (με ΦΠΑ) στην εταιρεία ‘’Μεσογειακό Κέντρο Καινοτομίας ΕΠΕ’’ για υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης προς ένταξη του Δήμου Λαμίας στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ''Πράσινες Αγροτικές και Νησιώτικες "Κοινότητες".

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εκτός από υπολογισμούς κατανάλωσης ενέργειας και εκπομπών καθώς και παροχής επιστημονικής τεκμηρίωσης για την επίτευξη των στόχων της προτεινόμενης παρέμβασης, εργασίες για τις οποίες αμείβεται με 12.300 ευρώ (με ΦΠΑ) και που ο δήμος Λαμιέων δεν έχει την δυνατότητα να υλοποιήσει, θα λάβει και άλλες 12.000 ευρώ για την προετοιμασία του φακέλου, την επίβλεψη και την άρτια και έγκαιρη υποβολή του στο πρόγραμμα.

Όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων έχουν αποδείξει έμπρακτα πως και την τεχνογνωσία διαθέτουν και τις ημερομηνίες μπορούν και προλαμβάνουν στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν ο δήμος,αφού λάβει τα απαραίτητα επιστημονικά στοιχεία από την ανάδοχο εταιρεία,να ετοιμάσει και να διεκπεραιώσει τον φάκελο της πρότασης και να γλυτώσουμε 12.000 ευρώ που θα κάλυπταν απαραίτητες λειτουργικές δαπάνες του δήμου;
Και αν σας φαίνεται μικρό το συγκεκριμένο ποσό, σας πληροφορώ πως αντιστοιχεί στην μισθοδοσία τριών (3) καθαριστριών σχολείων ετησίως ή σχεδόν σε ολόκληρο τον προϋπολογισμό του Κοινωνικού Ιατρείου Λαμίας.

Να προσθέσω πως η πρόσκληση για το πρόγραμμα έγινε τον Φεβρουάριο του 2012, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ένταξη πάρθηκε τον Μάιο, ενώ η καταλυτική ημερομηνία υποβολής της πρότασης είναι η 28η Σεπτεμβρίου.

Π.Σ

1 σχόλιο:

  1. Ενναλακτικά θα μπορούσαμε να μειώσουμε το προσωπικό των σχετικών υπηρεσιών του Δήμου αφού μέρος των καθηκόντων τους εκτελείται από εξωτερικούς συνεργάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή