Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Let's do it Lamia !

Let's do it Lamia !
Μια προσπάθεια καθαρισμού του Προφήτη Ηλία από τα σκουπίδια


Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας, συμμετέχοντας στην διεθνή εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It”, αυτή την Κυριακή 29 Απριλίου θα κάνει μια προσπάθεια καθαρισμού του Προφήτη Ηλία από τα σκουπίδια.Η συνάντηση θα γίνει στις 10 το πρωί στο άγαλμα του Αχιλλέα στον Άγιο Λουκά.

Καλούνται οι συμπολίτες μας και οι φορείς της πόλης να συμμετέχουν για να αποδείξουμε ότι υπάρχει και η λύση της αισιόδοξης εθελοντικής προσφοράς και της αυτοοργάνωσης απέναντι στην κρίση και την απαισιοδοξία, που μαστίζει τη χώρα μας.
Το “Let’s Do It” είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια, που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.

Τελικά στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε το "Let's Do It" έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους εθελοντικούς φορείς της Ελλάδας, αλλά και όλους όσους θέλουν να συμβάλλουν, και μαζί να καθαρίσουμε αυτή την ημέρα απλές περιοχές έως και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας.

Γίνε εθελοντής, ενεργός πολίτης στη δική σου πόλη!

Δείτε την κατάσταση που επικρατούσε ακριβώς δυο χρόνια πριν στο ίδιο σημείο.


-----------------------------------------------------

Πληροφορίες: Γιάννης Κούτσικος τηλ 6937378138

Γιώργος Γκέκας τηλ 6937318746

Γιώργος Καλλιώρας τηλ 6978904981

Αθηνά Πετροπούλου τηλ 6982207301

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου