Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Δεν πληρώνετε, δεν μεταφέρουμε. Σταματούν στις 7 Μαρτίου τα μαθητικά δρομολόγια.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι!
Από τις 7 Μαρτίου αν δεν πληρωθούμε σταματούμε την μεταφορά μαθητών."

Αυτή ήταν η γενική εκτίμηση των προέδρων των Υπεραστικών ΚΤΕΛ που συναντήθηκαν στην Αθήνα και συζήτησαν τις οικονομικές εκκρεμότητες που
άφησε πίσω του το τέλος των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Οφειλόμενα ποσά από την υλοποίηση του προγράμματος μεταφοράς των μαθητών την περσινή περίοδο και συμβάσεις στον αέρα στην μετά Καλλικράτη εποχή.
Ο πρόεδρος του Υπ. ΚΤΕΛ Φθιώτιδας Δημ. Χαιρόπουλος εξήγησε στον FM-1πως δεν γίνεται να προχωρούν χωρίς καμία διαβεβαίωση , την στιγμή που τα οικονομικά και των δικών τους εταιρειών δεν είναι σε ανθηρή κατάσταση. Θα περιμένουμε ως τις 6 ΜΑρτίου, τόνισε ο κος Χαιρόπουλος σχολιάζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να δημιουργήσουν προβλήματα σε γονείς και μαθητές αλλά κάποιος θα πρέπι να ασχοληθεί και με τα δικά τους προβλήματα.
Ακολουθούν η επιστολή και οι υπογραφές των εκπροσώπων των ΚΤΕΛ της περιφέρειας για το ίδιο θέμα:
Στις 16/2/2011 (αρ. πρωτ. 3063) εστάλλει από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ) προς τον κ. Υφυπουργό Εσωτερικών έγγραφο με θέμα τις συμβάσεις υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών που ανέφερε ότι τα περισσότερα ΚΤΕΛ έχουν περιέλθει σε οικτρή οικονομική κατάσταση και αυτό οφείλεται κυρίως στη μη εξόφληση των οφειλών, που προέρχονται από υπηρεσίες μεταφοράς μαθητών. Το θέμα αυτό λόγω και της μεταβατικής περιόδου που διανύουμε λόγω «Καλλικράτη» (κατάργηση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Νομαρχιακών επιτροπών κλπ) τείνει να λάβει τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις αφού θα έχει ως αποτέλεσμα την διακοπή μεταφοράς χιλιάδων μαθητών, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Επειδή πρέπει να πληρωθεί το προσωπικό μας, τα πετρέλαια και οι άλλες λειτουργικές δαπάνες απαραίτητες για την κίνηση του στόλου των λεωφορείων, είναι αναγκαίο να εξοφληθούν άμεσα οι οφειλές του τρέχοντος σχολικού έτους για τη συνέχιση του έργου της μεταφοράς των μαθητών.
Εκθέσαμε το θέμα αυτό και στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κο Κλέαρχο Περγαντά, κατά τη συνάντηση μας στην Λαμία την 15.02.2011, σε μια απέλπιδα προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο μείζον αυτό θέμα, ενημερώνοντας τον προφορικά ότι θα συνεχίσουμε το έργο της μεταφοράς των μαθητών έως το τέλος Φεβρουαρίου.
Μετά ταύτα και επειδή
Οι ανώνυμες εταιρείες των ΚΤΕΛ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας) από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2010-2011 και μέχρι σήμερα παρέχουν απρόσκοπτα και ακώλυτα τις υπηρεσίες τους μεταφέροντας τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα κατά τόπους σχολεία τους, παρ’ όλο που πάρα πολλές συμβάσεις μεταφοράς μαθητών σε διάφορους Νομούς βρίσκονται αυτή τη στιγμή «στον αέρα» (δεν υπάρχουν συμβάσεις, έχουν λήξει κλπ) χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν καταβληθεί εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου οι ανάλογες αποζημιώσεις.
Επειδή οι οικονομικές συνθήκες είναι ως γνωστόν τραγικές και τόσο οι προαναφερόμενες ΚΤΕΛ ΑΕ όσο και οι μέτοχοι των ανωτέρω μεταφορικών εταιρειών, αδυνατούν να καλύψουν άλλο εξ ιδίων κεφαλαίων τα έξοδα κίνησης και μεταφοράς των μαθητών, ζητήματα που κατ’ επανάληψη και προς κάθε κατεύθυνση έχουν δηλοποιηθεί, είμαστε υποχρεωμένοι να γνωστοποιήσουμε ότι αν μέχρι την 6η Μαρτίου 2011 δεν έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες καταβολής των οφειλομένων, από την 7η Μαρτίου 2011 πολύ πιθανόν να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να διακόψουμε τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους, με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΝΟΜΙΜΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΚΤΕΛ

Για την ΚΤΕΛ επαρχίας Λειβαδιάς ΑΕ Φραγκούλη Αγγελική (πρόεδρος ΔΣ & Δ/νων Σύμ/λος)
Για την ΚΤΕΛ επαρχίας Θηβών ΑΕ Χρήστου Αθανάσιος (πρόεδρος ΔΣ & Δ/νων Σύμβουλος)
για την ΚΤΕΛ Ευβοίας Α.Ε. Παπαγεωργίου Χρήστος (πρόεδρος ΔΣ & Δ/νων Σύμβουλος)
για την ΚΤΕΛ Ευρυτανίας ΑΕ Σταμούλης Σπύρος (πρόεδρος ΔΣ & Δ/νων Σύμβουλος)
για την ΚΤΕΛ Φθιώτιδος ΑΕ Χαιρόπουλος Δημήτριος (πρόεδρος ΔΣ & Δ/νων Σύμβουλος)
για την ΚΤΕΛ Φωκίδος ΑΕ Καλπούζος Ευθύμιος (Διευθύνων Σύμβουλος)
http://www.lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου