Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

e-Citizen - Εξυπηρέτηση του Πολίτη - Αιτήματα Δημοτών

Μια πρωτοποριακή υπηρεσία προσφέρουν ήδη στους δημότες τους αρκετοί Δήμοι στην Ελλάδα την e-Citizen, που είναι η ηλεκτρονική επικοινωνία του δημότη με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ετσι ο πολίτης μπορεί να στείλει προς τις Υπηρεσίες του Δήμου τα αιτήματα, τα παράπονα, τις εισηγήσεις,τις ερωτήσεις του ή οτιδήποτε άλλο νομίζει πως μπορεί να διεκπεραιωθεί χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία του στα γραφεία του Δήμου.

Για λακούβες στον δρόμο π.χ το αίτημα θα παραλάβει η τεχνική υπηρεσία,για χαλασμένη παιδική χαρά η τεχνική υπηρεσία,για διατάραξη ησυχίας η δημοτική αστυνομία κ.ο.κ ενώ θα πρέπει άμεσα να απαντήσουν στον καταγγέλοντα, για τις ενέργειές τους για την αποκατάσταση του προβλήματος.
Δείτε πως λειτουργεί στον Δήμο Ηλιούπολης η υπηρεσία, ενώ ευελπιστούμε να υπάρξει ανάλογη υπηρεσία και στην Λαμία.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/11/10, 8:51 π.μ.

    http://services.lamia-city.gr/Αρχική/tabid/36/Default.aspx

    Από το 2006 το παρέχει ο Δήμος Λαμιέων ηλεκτρονικά και από το 2008 και αυτόματα φωνητικά στην υπηρεσία http://services.lamia-city.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/11/10, 5:31 μ.μ.

    Μάλλον αστειεύεται ο παραπάνω φίλος αφού οι εν λόγω υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων ουδέποτε λειτούργησαν.
    Δοκίμασα και εγώ τις ΄΄υπηρεσίες΄΄ αυτές, μετά απο προηγούμενη ανάρτηση του blog, με τον ευστοχο τίτλο:αναζητώντας την ψηφιακή Λαμία(http://pepla.blogspot.com/2010/09/blog-post_1663.html).

    ΑπάντησηΔιαγραφή