Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Καταδικάζει τη φασιστική βία αλλά θα συνεχίσει να καλεί σε εκδηλώσεις και να συζητά με τη Χ.Α. η παράταξη του Γ. Κοτρωνιά!

Αρνήθηκε να συμπεριλάβει προσθήκη ότι δεν θα καλεί και δεν θα συζητά με εκπροσώπους της Χ. Α σε ψήφισμα κατά της φασιστικής βίας , η παράταξη του κ. Κοτρωνιά.

Ειδικότερα στη χθεσινή(2/10/2013) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η πλειοψηφία του δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσε ψήφισμα «καταδίκης της φασιστικής βίας και πρακτικής με παραδειγματική τιμωρία όσων ενέχονται σε βίαιες επιθέσεις κατά πολιτών» επικαλούμενη μάλιστα και την αντιφασιστική ιστορία του τόπου .

Ξεχωριστό ψήφισμα κατέθεσε ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κ. Μπασδέκης λέγοντας ότι το ψήφισμα της δημοτικής πλειοψηφίας δεν αναγνωρίζει την ουσία του ζητήματος και δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στην εγκληματική δράση του φασιστικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής». Επί πλέον κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο Λαμίας να πάρει απόφαση » να μην καλέσει σε καμία εκδήλωση, να μην αποδεχτεί και να μην συζητήσει με τους εκπροσώπους της Χ.Α».

Στη συζήτηση
παρενέβη και η εκπρόσωπος της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ Μαρία Αντωνίου η οποία ζήτησε να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα της πλειοψηφίας η προσθήκη ότι δεν θα καλείται σε εκδηλώσεις και δεν θα γίνεται δεκτός στις συνεδριάσεις του ΔΣ εκπρόσωπος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Το αίτημα απέρριψε η παράταξη του Γ. Κοτρωνιά με το αιτιολογικό ότι κάτι τέτοιο θα είναι παράνομο γιατί η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο κόμμα και στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου έσπευσε να το θέσει σε ψηφοφορία το θέμα για να μην συνεχιστεί η συζήτηση…..

Τελικά το ψήφισμα της παράταξης του κ. Κοτρωνιά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ενω το ψήφισμα που κατέθεσε ο κ. Μπασδέκης πήρε 5 ψήφους μεταξύ των οποίων της εκπροσώπου της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Μαρίας Αντωνίου, του εκπροσώπου της ΠΕΠΛΑ Παν.Στασινού και 2 συμβούλων της παράταξης της κ. Οικονόμου.

www.altpressfthiotida.com

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/10/13, 11:07 π.μ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της παρουσίας των μελών της Χ.Α. στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας, θα υπάρχει ειδική υπηρεσία η οποία θα παραλαμβάνει, πριν την είσοδό τους στην αίθουσα, προς φύλαξη τα μαχαίρια,τις σιδερογροθιές ,τα γκλομπς και τα άλλα δημοφιλή τους αξεσουάρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νόμος και τάξη4/10/13, 11:16 π.μ.

    Ακούγεται πως θέση στην παραπάνω υπηρεσία διεκδικούν εθελοντικά 3-4 δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Κου Κοτρωνιά ενώ για τις εξωτερικές εκδηλώσεις θα αναλάβει ιδιωτική εταιρεία security.

    ΑπάντησηΔιαγραφή