Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Tα Ψωρονέρια και ο α. υπουργός… Πέτερ Μινουίτ!

Με φανφάρες και δημόσιες δηλώσεις αναμένεται σήμερα να δημοσιοποιηθεί η κατ΄ αρχήν προφορική απόφαση για παραχώρηση των ιαματικών  στα Ψωρονέρια στον Δήμο Λαμιέων.
Την αναγγελία αναμένεται να κάνει με τυμπανοκρουσίες ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς σε … διακαναλική συνέντευξη του  όπου θα εκθειάσει το ενδιαφέρον του συντοπίτη του α. υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα «χάρη στον οποίο μας παραχωρούνται από το ταμείο διαχείρισης των τουριστικών ακινήτων το τμήμα των  ιαματικών πηγών για 40 χρόνια με την  προϋπόθεση βέβαια ότι θα αποδεχτεί ο Δήμος να αναλάβει την υποχρέωση έναντι του Δημοσίου της  υπεραξίας τους για τα 40 χρόνια που θα τα κατέχει».

Θεωρητικά  πρόκειται για την ικανοποίηση ενός αιτήματος της αυτοδιοίκησης από την εποχή Δημαρχίας Σπαθούλα στον πρώην Δήμο Γοργοποτάμου, ουσιαστικά πρόκειται για ένα ακόμη επαχθές βάρος για τον Δήμο Λαμιέων αφού η οικονομική του κατάσταση ελάχιστα περιθώρια έχει για την αναβάθμιση του χώρου, απλά το  ανάλογο  βάρος που όφειλε εδώ και χρόνια να είχε επωμιστεί  το αρμόδιο Υπουργείο  μετακυλύεται στην Αυτοδιοίκηση.
Όμως μέχρι την τελική υπογραφή υπάρχουν αρκετές  χρονοβόρες διαδικασίες και τα περιθώρια ,όχι μόνο τα οικονομικά αλλά κυρίως τα διαχειριστικά του Δήμου  είναι επίσης περιορισμένα, σε επίπεδο  παρεμβάσεων για τον ευπρεπισμό, την προσβασιμότητα, την αναβάθμιση, την αξιοποίηση και την λειτουργικότητα αυτών των ιαματικών.
Σήμερα η εικόνα είναι  τεταρτοκοσμική, οι υποδομές ανύπαρκτες και  οι παρεμβάσεις που (δεν) έχουν γίνει δίνουν μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης μιας  υπό  άλλες συνθήκες μικρής έστω πλουτοπαραγωγικής  επένδυσης.
«Οι πολιτικοί και οι αυτοδιοικητικοί προσβλέπουν  μόνιμα στις επόμενες εκλογές» , σχολιάζουν κύκλοι της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και εμφανίζονται  συγκρατημένοι απέναντι στην αισιοδοξία του Δημάρχου και  ασφαλώς του α. Υπουργού Χρ. Σταϊκούρα.

http://www.lamiafm1.gr

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος6/12/12, 9:26 μ.μ.

    Καλά ο Έλληνας, αρκεί που στο θέμα εμπλέκεται ο Χ.Σταϊκούρας έβγαλε ως συνήθως σπυράκια και καπνούς !!!!
    Εσύ Γιατρέ όμως τι το θετικό βρήκες στις αηδίες που γράφει και τις φιλοξενείς στην Ιστοσελίδα σου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή