Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

"Διπλό" δημοτικό συμβούλιο σήμερα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας σήμερα με κυριότερα θέματα τον απολογισμό και την έγκριση Ισολογισμού 2013 αλλά και τροποποιήσεις προυπολογισμού 2014 , παραλαβή έργων κλπ. Για να κλείνουν οι εκκρεμότητες λίγο πριν την αλλαγή φρουράς στη  Δημοτική Αρχή . Με ενδιαφέρον αναμένονται οι ψηφοφορίες μετά τις εκλογικές μεταγραφές αλλά και η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στο στάδιο των ανακοινώσεων.

Αναλυτικά τα θέματα:

Μετά τη "Μαγεμένη Ελατοχώρα" , το "Παζάρι" στην ΠΕΛ διχάζει την τοπική αγορά .

'Δείτε τις αντιδράσεις των επαγγελματιών της πόλης και την απάντηση του Προέδρου της ΠΕΛ , σχετικά με τις νέες "δραστηριότητες" που πρόκειται να αναπτύξει στον χώρο της έκθεσης.'

Αξιότιμοι Κύριοι,
Μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού σας Συμβουλίου στην οποία συμμετείχαμε κατόπιν προσκλήσεώς σας και τις προτάσεις του Προέδρου κου Γρανίτσα για δράσεις της Π.Ε.Λ. το προσεχές διάστημα όπως :

α) Εμποροπανήγυρη το Σεπτέμβριο 2014 
β) Bazaar μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έως το τέλος 2014 
γ) Χριστουγεννιάτικο Χωριό ( Ελατοχώρα ) Εορτές Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς 2014 – 2015.

Το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας μας συνεδρίασε την Τρίτη 24-06-2014 και σας καταθέτει τις παρακάτω θέσεις τις οποίες ομόφωνα έλαβε:

1. Ο σχεδιασμός δράσεών σας κινείται εκτός των σκοπών ίδρυσης και λειτουργίας του Ν.Π.Δ.Δ. που διοικείτε αφού εκ των προβλεπομένων και του Νόμου θα πρέπει να πραγματοποιείτε συγκεκριμένες δράσεις , που σε καμία περίπτωση δεν έχουν σχέση με την πραγματοποίηση περιοδικών αγορών προϊόντων και υπηρεσιών.

2. Οι εκθέσεις έχουν ως αποστολή και σκοπό την προβολή και προώθηση επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών και να δίνουν τη δυνατότητα επαφής του αγοραστικού κοινού για έρευνα αγοράς, ενημέρωση νέων προϊόντων και υπηρεσιών και σε καμία περίπτωση δεν στοχεύουν στις λιανικές πωλήσεις.

Κλείνουν τις ακατάλληλες παιδικές χαρές

Λουκέτο και στις 145 παιδικές χαρές των Τρικάλων

Να κλειδώσει και τις 145 παιδικές χαρές του δήμου Τρικκαίων καλείται να βάλει η δημοτική αρχή, καθώς όλες ανεξαιρέτως κρίθηκαν ακατάλληλες και επικίνδυνες. Το σχετικό έγγραφο έφτασε την Παρασκευή (27/06) στο δήμο, με τον χαρακτήρα του «εξαιρετικά επείγοντος».

Σύμφωνα με το trikalanews.gr, το έγγραφο αναφέρει ότι «σε καμία παιδική χαρά δεν τηρούνται συνολικά όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις λειτουργίας για τη διαμονή των παιδιών», επισημαίνοντας ότι «καμία δεν έχει πιστοποιητικό καταλληλότητας».

Έτσι ο δήμος Τρικκαίων καλείται να διακόψει τη λειτουργία τους και να προβεί στις απαραίτητες εργασίες, ώστε τα παιδιά να παίζουν σε ασφαλείς συνθήκες.

Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

Κόστα Ρίκα: Η πιο πράσινη και ευτυχισμένη χώρα του κόσμου

Η Κόστα Ρίκα είναι μια μικρή αλλά πολύ όμορφη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Το όνομά της σημαίνει «Πλούσια Ακτή» και είναι μια από τις πιο πράσινες αλλά και πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου. Είναι ένας τροπικός παράδεισος, σχεδόν άγνωστος για τους Ευρωπαίους, με παρθένες εξωτικές παραλίες, εντυπωσιακά τροπικά δάση και πλούσια βιοποικιλότητα. Ο πληθυσμός της είναι περίπου 4,3 εκατομμύρια και οι κύριες δραστηριότητες είναι η γεωργία και ο τουρισμός. Βρίσκεται ανάμεσα στον Παναμά και τη Νικαράγκουα και βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό στα δυτικά και την Καραϊβική Θάλασσα στα ανατολικά. Πρωτεύουσά της είναι το Σαν Χοσέ.

Πέρα όμως από τη φυσική ομορφιά η χώρα έχει να επιδείξει μερικά εντυπωσιακά αποτελέσματα που την καθιστούν μοναδική και πρωτοπόρα.

Η Κόστα Ρίκα είναι γνωστή για την προοδευτική περιβαλλοντική πολιτική της και είναι η μόνη χώρα που πληροί τα πέντε κριτήρια που καθορίζονται για τη μέτρηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. H Κόστα Ρίκα έχει στόχο να έχει μηδενικό(!) ισοζύγιο άνθρακα έως το 2021, εν μέρει μέσω ενός προγράμματος φύτευσης δέντρων. Περισσότερο από το μισό της έκτασης της χώρας καλύπτεται από δέντρα όταν το 1980 το ποσοστό ήταν μόλις 20%. Ήδη από το 2004 το 47% της ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, ενώ από το 2006 το 96% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από υδροηλεκτρικά εργοστάσια και γεωθερμία. Το 2012, η Κόστα Ρίκα έγινε η πρώτη χώρα στην αμερικανική ήπειρο που απαγόρευσε το κυνήγι

Η Κόστα Ρίκα δεν έχει καθόλου στρατό! Είναι επιπλέον η πιο δημοκρατική χώρα της περιοχής, καθώς έχει συνεχή δημοκρατία από το 1948 (καμία άλλη χώρα της Λατινικής Αμερική δεν το έχει καταφέρει). Την 1η Δεκεμβρίου του 1948, μετά τη λήξη εμφυλίου πολέμου, η χώρα αποκήρυξε την ύπαρξη στρατού προβλέποντας μάλιστα σχετικό άρθρο στο Σύνταγμα! Τα χρήματα που θα απαιτούνταν για τη συντήρηση στρατού διοχετεύονται στην παιδεία, τη φροντίδα του περιβάλλοντος και τον πολιτισμό!

Η Κόστα Ρίκα είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου, σύμφωνα με το δείκτη Happy Planet Index (HPI), μάλιστα το 2012

Προωθούνται νομοθετικές ρυθμίσεις για τα άτομα με αναπηρία

Επιταχύνονται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης οι διαδικασίες, ώστε να εκδοθούν το συντομότερο δυνατό οι προκηρύξεις για θέσεις ατόμων με αναπηρία στο Δημόσιο, οι οποίες έχουν παρακρατηθεί, όπως ορίζει ο νόμος, από τις γενικές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, από το 2008 έως σήμερα.
Παράλληλα, θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για την τροποποίηση του Ν. 2643/98, προκειμένου να γίνεται στο εξής ενιαία προκήρυξη θέσεων από το ΑΣΕΠ και για τα προστατευόμενα πρόσωπα του Ν. 2643/98. Ήδη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει θέσει αυτά τα ζητήματα σε προτεραιότητα και προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες, όπως σημείωσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατά τη συνάντηση που είχε, σήμερα (Πέμπτη 26.6.2014), με εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α).

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Η φθηνή σαρδέλα ανεκτίμητη για την υγεία μας!

Η σαρδέλα αποτελεί μια χαρακτηριστική θαλασσινή γεύση της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Η σαρδέλα ήταν ένα ιδιαίτερα δημοφιλές ψάρι ήδη από την εποχή του Ναπολέοντος, και μάλιστα αποτέλεσε το πρώτο ψάρι που κονσερβοποιήθηκε.

Το δυναμικό «cοme back» της οφείλεται στις ποικίλες ευεργετικές ιδιότητες που της έχουν αποδοθεί λόγω της αξιόλογης σύστασής της σε θρεπτικά συστατικά. Βάζοντας την λοιπόν στο διατροφικό μικροσκόπιο, η σαρδέλα αποτελεί άριστη πηγή βιταμίνης B12, ενώ επίσης είναι πλούσια πηγή σε ω-3 λιπαρά οξέα, σελήνιο, φωσφόρο, ασβέστιο, βιταμίνη D και βιταμίνη Β3.

Μεταξύ των ευεργετικών επιδράσεών της είναι η προαγωγή της υγείας της καρδιάς, καθώς αποτελεί μια από τις πιο πλούσιες πηγές σε απαραίτητα λιπαρά οξέα ΕΡΑ και DHA, δηλαδή εικοσαπεντανοϊκού οξέος (EPA) και δοκοσαεξανοϊκού οξέος (DHA). Τα παρόντα ω-3 λιπαρά οξέα είναι γνωστά για τις ευεργετικές επιδράσεις τους στα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και της χοληστερόλης στο αίμα.

Στις καρδιοπροστατευτικές ιδιότητές της

Παναγιώτης Στασινός: Να αντιδράσει το Δημοτικό Συμβούλιο στις επιλογές της Κυβέρνησης για το ξεπούλημα των Ιαματικών Λουτρών στις Θερμοπύλες (βίντεο)

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας,Παναγιώτης Στασινός,σχολιάζει στο ENATV το πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας με τίτλο ''ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ και τις Θερμοπύλες'' και προτείνει άμεσες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για αντίδραση στις προσπάθειες της Κυβέρνησης να ξεπουλήσει,με αυτόν το απαράδεκτο τρόπο,την περιουσία των πολιτών.Δείτε επίσης:

Ο Παν.Στασινός για το ξεπούλημα των Ιαματικών Πηγών Θερμοπυλών-Καλλιδρόμου (ηχητικό αρχείο)

Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για την διάσωση των Ιαματικών Πηγών Θερμοπυλών-Καλλιδρόμου

Καταγγέλεις τη διαφθορά ; Μείωση μισθού για τιμωρία !

Μία απίστευτη υπόθεση έφερε χτες στο προσκήνιο η Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς, στην οποία υπάλληλος καθαριότητας υπέστη μείωση μισθού 50% επειδή κατήγγειλε περιστατικά αδιαφάνειας στην υπηρεσία της.
Όπως αναφέρει στην Καθημερινή η ίδια η υπάλληλος του Δήμου Σύρου -Ερμούπολης είχε καταγγείλει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2013 παράτυπες διαδικασίες στον δήμο, όπως τη μη ανάρτηση αποφάσεων του δήμου στη «Διαύγεια», τη χορήγηση διαφορετικών πιστοποιητικών με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου και την ίδια ημερομηνία, παράβαση καθήκοντος, άνιση μεταχείριση εργαζομένων κ.ά.

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών 2014- Μήνυμα μιας απόφοιτης του ΚΕΘΕΑ: Ο χρήστης ουσιών χρειάζεται δύο ευκαιρίες

«O χρήστης ουσιών χρειάζεται δύο ευκαιρίες. Την πρώτη πρέπει να τη δώσει ο ίδιος στον εαυτό του, πηγαίνοντας σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Τη δεύτερη πρέπει να του τη δώσει η κοινωνία, στηρίζοντας την προσπάθειά του για ένταξη. Τρία χρόνια ‘καθαρή’, μετά από 17 χρόνια στη χρήση – όπου έχασα τα πάντα- και δύο χρόνια στη φυλακή, πιστεύω ότι όλοι μπορούν τα καταφέρουν• είναι θέμα επιλογής. Ένα σπρώξιμο χρειάζονται για να βγάλουν στην επιφάνεια τη δύναμη που κρύβουν βαθιά μέσα τους.

Primos ( Τα ξαδέρφια ), σήμερα στο Ισαδάκι από τους "Φίλους Κινηματογράφου Λαμίας, στην τελευταία προβολή.

Οι “Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας” σας προσκαλούν Πέμπτη 26/06/2014 Ώρα 21.30 στο Λόφο Ισαδάκι (δίπλα στο αναψυκτήριο) στην προβολή της ταινίας PRIMOS (TA ΞΑΔΕΡΦΙΑ) (2011) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες.
Είσοδος ελεύθερη.
Υπόθεση:
Η μνηστή του Ντιέγο τον εγκαταλείπει πέντε μέρες πριν τον γάμο τους. Ποιος είναι ο πιο ώριμος και συνετός τρόπος για να το ξεπεράσει;
1. Να εμφανιστεί στην εκκλησία την ημέρα του γάμου μήπως και εκείνη έχει μετανιώσει.
2. Να το ρίξει στο μεθύσι και το ανάθεμα.
3. Να προσπαθήσει να ξαναβρεί τον εφηβικό του έρωτα.
4. Όλα τα προηγούμενα.

Σας περιμένουμε όλους στην τελευταία προβολή του Ιουνίου (δείτε εδώ τι παρακολουθήσαμε…) για να απολαύσουμε μία σύγχρονη Ισπανική κωμωδία…

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Την Κυριακή οι "Εκδηλώσεις Βουνού Δίβρης" με ποδηλασία και πολλές άλλες δραστηριότητες

Την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 θα πραγματοποιηθούν, για έκτη (6) συνεχόμενη χρονιά, οι Εκδηλώσεις Βουνού Δίβρης στο ορεινό χωριό Δίβρη του Δήμου Λαμίας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία σε φαράγγι της περιοχής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για τα παιδιά (τοξοβολία, στίβος περιπέτειας, mini adventure park, flying fox, κυνήγι θησαυρού κ.α.).

 

Επίσης έχουν σχεδιαστεί και δύο διαφορετικές ποδηλατικές εκδηλώσεις. Η μία είναι η καθιερωμένη ποδηλατόβολτα σε χωματόδρομους της περιοχής με εξαιρετική θέα του όρους Όθρυς αλλά και τη θάλασσα του Μαλιακού κόλπου.

Συνεστίαση του Φιλοζωικού την Δευτέρα 30 Ιουνίου

Ζωντανεύουν και πάλι τα "Στενά της Λαμίας"

Πέμπτη και Παρασκευή η 11η Υπαίθρια Καλλιτεχνική Συνάντηση από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας στην Οδό Ανδρούτσου στη Λαμία!
Οι ολοήμερες εκδηλώσεις εκτός από τον στολισμό, το φωτισμό και τις εικαστικές παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο πεζόδρομο της Οδού Ανδρούτσου περιλαμβάνουν:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014
► Ολοήμερη υπαίθρια έκθεση με 500 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικών και άλλων εικαστικών δημιουργιών από τα μέλη του ΣΚΕΤΚΕ

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Μπράβο στην 16χρονη λαμιώτισσα μαθήτρια!

Την μαθήτρια της 1ης τάξης του 6ου Λυκείου Λαμίας Γεωργία Τσιαβού βράβευσε σήμερα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος δια του αντιπεριφερειάρχη Θωμά Στάϊκου παρουσία του περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηλία Παλιαλέξη.
Η συμπολίτισσα μας μαθήτρια είχε λάβει μέρος σε διαγωνισμό της Ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Γερμανίας για την καλύτερη επίδοση στην γνώση της γερμανικής γλώσας και πρώτευσε ανάμεσα σε άλλες 4 έλληνες μαθητές που έλαβαν μερος στον διαγωνισμό.

Εκκλησία,συναγωγή και τζαμί στον ''Οίκο του ενός'' στο Βερολίνο!

Πρωτοφανές: To Βερολίνο κτίζει θρησκευτικό χώρο 
που θα περιλαμβάνει εκκλησία, συναγωγή και τζαμί!

Θρησκευτική ιστορία ετοιμάζεται να γράψει η πόλη του Βερολίνου με την ανέγερση ενός ναού που θα στεγάζει χώρους προσευχής Χριστιανών, Μουσουλμάνων και Εβραίων.
Το κτίριο θα ονομαστεί "Οίκος του Ενός" και θα είναι χωρισμένο ισομερώς σε εκκλησία, συναγωγή και τζαμί τα οποία πρόκειται να βρίσκονται για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Η τοποθεσία θεωρείται αρκετά σημαντική για τον Ραβίνο Tovia Ben Chorin ο οποίος ανέφερε πως ο ναός για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες που χάραξαν την κουλτούρα της Ευρώπης γίνεται στην πόλη όπου σχεδιάστηκε ο διωγμός των Εβραίων από τους Ναζί.

Από τη πλευρά του ο ιμάμης Kadir Sanci, ανέφερε

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Οι δημότες καταγγέλλουν, ο Συμπαραστάτης βρίσκει λύσεις

Του Βασίλη Σωτηρόπουλου
Ο​​ταν πριν από δύο χρόνια μού ανατέθηκε η αποστολή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ήμουν προετοιμασμένος για τα χειρότερα. Τα επίσημα στοιχεία για τη διαφθορά επί χρόνια παρουσίαζαν ως «πρωταθλήτρια» την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα της Αθήνας ήταν και είναι επίμονα και φαινομενικά ανεπίλυτα.

Η πρώτη αντιμετώπιση, όμως, από τους εργαζομένους και τη διοίκηση του δήμου ήταν θετική: οι υπηρεσίες υποδέχθηκαν εξαρχής με διάθεση συνεργασίας τον νέο θεσμό, αναζητώντας σε αυτόν και βοήθεια για την επίλυση νομικών και διοικητικών προβλημάτων. Από την αρχή πάντως το μήνυμα ήταν ότι ο Συμπαραστάτης θα διατυπώνει με παρρησία τις ενστάσεις του, ακόμη κι αν έτσι «στριμώχνονται» επικρατούσες νοοτροπίες δεκαετιών. Οχι με τη λογική της στείρας καταγγελίας, αλλά πάντα με προτάσεις για την πρακτική επίλυση των προβλημάτων.

Υπήρχαν βέβαια και στρεβλώσεις. Υπηρεσίες με εμπειρία στην αντιμετώπιση γραπτών παραπόνων πολιτών έχουν διαμορφώσει προδιατυπωμένες «διπλωματικές» απαντήσεις που λειτουργούν μεν πυροσβεστικά, αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Επειδή δεν αρκεί ο δήμος να απαντά

«Αχιλλέας: Η πατρίδα του, η κληρονομιά του και οι διαμάχες»

Την Παρασκευή 20-6-14 και το Σάββατο 21-6-14 είχα την τιμή και την χαρά να παρακολουθήσω το πρώτο διεθνές συνέδριο για τον Αχιλλέα που διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτύχει στην Λαμία.

Την πρώτη ημέρα στο αναψυκτήριο του Αγίου Λουκά ( Garden Restaurant )διαπίστωσα ότι το συνέδριο ήταν μια καλοστημένη εκδήλωση που ήταν μελετημένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.Ο κάθε προσκεκλημένος και κάθε επισκέπτης κρεμούσε στο στήθος του ένα ταμπελάκι που αναγράφονταν τα στοιχεία του . Στην συνεχεία συμπλήρωνε διάφορα έντυπα που ανάφερε τα στοιχεία του τις εντύπωσες του και τις προτάσεις του για το συνέδριο.Ο χώρος ήταν καλοστημένος και οι διοργανωτές είχαν προβλέψει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Εμπνευστής και ο βασικός διοργανωτής όλης της εκδήλωσης ήταν ο τρίτης γενιάς Ελληνοαμερικάνος καθηγητής James – Dimitri Brianas που είναι και πρόεδρος του Achilles Foundation.
Ο κύριος James – Dimitri Brianas στην ομιλία του τόνισε ότι έχουν βρεθεί τα ανάκτορα όλων των ομηρικών ηρώων εκτός από του Αχιλλέα και του Οδυσσέα και στόχος του είναι να βρεθούν τα ανάκτορα του Αχιλλέα.
Η πρώτη πραγματικά ενδιαφέρουσα ομιλία έγινε την πρώτη ημέρα από τον επίσης Ελληνοαμερικανικό καθηγητή της αρχαιολογίας Χριστοφίλη Μαγγίδη (Dickinson College) με τίτλο « Μυθολογία ,Ιστορία και αρχαιολογία: Ο Μυκηναϊκός κόσμος υπό το φως των πρόσφατων ανακαλύψεων και νέες κατευθύνσεις στην έρευνα»

Ο κύριος Χ. Μαγγίδης

Υπ όψιν της απερχόμενης δημοτικής αρχής δήμου Λαμίας : Κάτι ξηλώνεται όσον αφορά στις Κοινσέπ ;

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ακύρωσε προγραμματικές συμβάσεις του Δήμου Γαλατσίου με Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείριση με το σκεπτικό ότι προχώρησε σε μονομερή περιουσιακή μετακίνηση από τον δήμο στην επιχείριση.
Παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών δεκάδες δήμοι σε όλη τη χώρα – με πρωταγωνιστή το Δήμο Λαμίας- συμμετείχαν σε ένα άνευ προηγουμένου ρουσφετολογικό πάρτι προκηρύσσοντας χιλιάδες θέσεις επιδοτούμενης εργασίας ανά την επικράτεια για άνεργους νέους μέσω των περίφημων ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Δεν ήταν λίγες δε οι περιπτώσεις που οι «προσλήψεις» από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις γίνονταν στους δήμους μέχρι και την 19η Μαΐου.

Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

Άνθρωποι και υπάνθρωποι , στη Λαμία σήμερα.

Σήμερα τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα, που μόνο ένα διεστραμμένο μυαλό μπορούσε να σκεφθεί και να πραγματοποιήσει.
Ο.... υπάνθρωπος έδεσε τα πόδια του σκύλου του, στη συνέχεια τον έδεσε σε πεσμένη κολόνα, του έδεσε επίσης στο κεφάλι με σκοινί νάιλον σακούλα και σε συνέχεια τον πέταξε μέσα σε ένα χαντάκι σε αγροτική περιοχή του Παγκρατίου.
Ο φιλοζωικός ειδοποιήθηκε από αγρότη της περιοχής ο οποίος προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να τον απεγκλωβίσει.
Αμέσως έσπευσαν 2 μέλη του συλλόγου και η υπάλληλος του Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαμίας και μετά από μεγάλες προσπάθειες καταφέραμε να τον απελευθερώσουμε.
Αυτή τη στιγμή ο άτυχος σκύλος βρίσκεται φιλοξενούμενος σε φιλόζωο, υγιής και ευτυχής.

Σε αντίθεση με το απεχθές σημερινό περιστατικό, πριν μερικές μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας και κάτοικοι του Παγκρατίου ότι βρήκαν ένα πουλάκι που δεν μπορούσε να πετάξει. Αφού ειδοποιήθηκε ο σύλλογος από γονέα το παρέλαβε και μετά τις πρώτες βοήθειες το μετέφεραν στο ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα για θεραπεία.

Και όλα αυτά στην ίδια περιοχή της Λαμίας.

Εκτός παιδικών σταθμών χιλιάδες οικογένειες – Αλλάζουν τα κριτήρια, έρχονται δίδακτρα

Εκτός παιδικών σταθμών αναμένεται να μείνουν χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα καθώς λόγω έλλειψης κονδυλίων τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών σκοπεύουν να μειώσουν το όριο του εισοδηματικού κριτηρίου από 30.000 ευρώ που είναι σήμερα σε τουλάχιστον 25.000 ευρώ. Παράλληλα θα μειωθεί και το ποσό που χορηγείται μέσω της επιταγής εισόδου (voucher) από 2.500 ευρώ που είναι σήμερα στα 2.300 ευρώ, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να κληθούν οι ίδιοι οι γονείς να καλύψουν της διαφορά μέσω διδάκτρων, κάτι που ζητάει η ΕΕ ακόμη και για τους άνεργους (σ.σ. 30 έως 50 ευρώ το μήνα).

Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

Παρουσίαση του βιβλίου "Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμόνσο" , την Τετάρτη στο Ισιαδάκι

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας, η Πολιτιστική Ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ
σας προσκαλούν την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 στις 20:30 στο Ισιαδάκι Λαμίας
στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ισίδωρου Ζούγρου  "Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμόνσο"
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Γιάννης Βρεττός, ποιητής , Νίκος Παπαγεωργίου, Δρ. Φιλολογίας & ο συγγραφέας

Έρχεται νέο πρόγραμμα ενδοδημοτικής κινητικότητας στους δήμους


Νέο κύκλο ενδοδημοτικής κινητικότητας στους δήμους σκοπεύει να ξεκινήσει το υπουργείο Εσωτερικών καθώς αναγνωρίζεται ότι ο πρώτος κύκλος απέτυχε. Συγκεκριμένα, ενώ ο στόχος ήταν να μετακινηθούν από 3.500 έως 5.000 υπάλληλοι δήμων, περιφερειών και των νομικών προσώπων και επιχειρήσεών τους, τελικώς μόλις 980 υπάλληλοι συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Το νέο κύκλο προανήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει επικαιροποίηση του προγράμματος και να γίνει πιο ελαστικό, ώστε να εξασφαλιστούν θέσεις για όλους.

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Ο Παν.Στασινός για την ακύρωση της κατασκευής του στεγάστρου στην Πλ.Λαού (ηχητικό αρχείο και βίντεο)

O Δημοτικός Σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών,Παναγιωτης Στασινός,σχολιάζει στον Radionet την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αναστείλει την διαδικασία δημοπράτησης-κατασκευής του στεγάστρου στην Πλ.Λαού της Λαμίας.
Δείτε και το ρεπορτάζ του Star Κεντρικής Ελλάδας,στις 5 Ιουνίου 2014, με τον Παναγιώτη Στασινό και τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Συλεούνη να επιχειρηματολογούν για την αναγκαιότητα ή μη του στεγάστρου.
Εμμένει στη χρηματοδότηση για τους παιδικούς σταθμούς των Δήμων η ΚΕΔΕ

Στην άμεση χρηματοδότηση των 1.100 παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ των δήμων, τουλάχιστον στα περυσινά επίπεδα έτσι ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες κοινωνικές ανάγκες, εμμένει η ΚΕΔΕ, ενώ τα χρονικά περιθώρια για την υλοποίηση του προγράμματος έχουν εκλείψει.

Αυτό επισήμαναν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ Σίμος  Δανιηλίδης, με τους υφυπουργούς Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Πλακιωτάκη, και την Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων,  Άννα Δαλλαπόρτα, για το θέμα της χρηματοδότησης των συγκεκριμένων δομών των δήμων για το διάστημα 2014-2015.

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας στο θέατρο Βράχων

Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου Μουσικού Σχολείου στην Παλλήνη, το οποίο λειτούργησε ως πειραματικό, με στόχο την ένταξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μουσικής παιδείας στο δημόσιο σχολείο.
Το εγχείρημα σύντομα απέδωσε καρπούς, γεγονός που οδήγησε στην ίδρυση 42 Μουσικών Σχολείων ανά την επικράτεια.
Πέρα από την εκπαίδευση και συγκρότηση νέων καλλιτεχνών υψηλού επιπέδου, η επιτυχία του θεσμού εντοπίζεται και στην πολύπλευρη μόρφωση των μαθητών, που ξεπερνώντας τα όρια ενός συμβατικού σχολείου, ήρθαν σε επαφή με τη λόγια και λαϊκή παράδοση του μουσικού μας πολιτισμού, καθώς και με τη μουσική κουλτούρα άλλων λαών.

3ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκάκι ''Ιωάννης Τσίτουρας'' στην Λαμία

3ο ΟΠΕΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ  «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ»
Οι  Σκακιστικοί Όμιλοι της Λαμίας   συνδιοργανώνουν το  3ο ΟΠΕΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ  «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ» ,το οποίο και αποτελεί το εσωτερικό πρωτάθλημα των ομίλων , με Ελβετικό σύστημα 6 γύρων και με διεθνή αξιολόγηση, στην αίθουσα των ομίλων Μακροπούλου 93,  στην Λαμία.


Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής :

ΓΥΡΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
1ος
Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014
18:30 μμ
2ος
Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014
18:30 μμ
3ος
Σάββατο 28 Ιουνίου 2014
18:30 μμ
4ος
Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014
18:30 πμ
5ος
Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014
18:30 μμ
6ος
Σάββατο 5 Ιουλίου 2014
18:30 μμ

Ο χρόνος σκέψης θα είναι 90 λεπτά και επιπλέον 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής  έχουν  αθλητές και αθλήτριες με έγκυρο δελτίο αθλητή.
Οι αθλητές θα αγωνισθούν σε δύο κατηγορίες, έως 13 ετών και άνω των 13 ετών με δυνατότητα επιλογής . 
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές  προσωπικά, στο χώρο των αγώνων, μέχρι και 15 λεπτά πριν την έναρξη του πρώτου γύρου.
Αναλυτικά η προκήρυξη στην δ/νση:     http://snolamias.blogspot.gr/

Γραμματεία Σ. Α. ΛΑΜΙΑΣ

Διαχωρίζουν την θέση τους ''Οι Αινιάνες'' για όσα συνέβησαν στην Υπάτη

Ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ», αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που του ανήκει ως συνδιοργανωτή των Εκδηλώσεων Μνήμης για τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Υπάτης, είχε διαχωρίσει εξ αρχής τη θέση του όσο αφορά στην επιλογή του κεντρικού ομιλητή κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης, η οποία ανήκει αποκλειστικά στην Τοπική Κοινότητα Υπάτης και στο Δήμο Λαμιέων

Η επί 37 συναπτά έτη πορεία του Συλλόγου μας στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής της Φθ/δας και όχι μόνο,

''Σας έχει φοβηθεί το μάτι μας''


Δεν θα γίνει τελικά το στέγαστρο στην Πλ.Λαού

Θεαµατική εξέλιξη είχαµε στο θέµα του στεγάστρου της Πλατείας Λαού.
Το µεγάλο έργο που θα αναβάθµιζε την εικόνα της πόλης, κατά την άποψη του αντιδηµάρχου ∆ηµήτρη Συλεούνη έστω κι αν το πληρώναµε ακριβά, τελικά δεν θα γίνει.

Τη µαταίωση του έργου την ανακοίνωσε ο ίδιος άνθρωπος που επί τόσες ηµέρες από ραδιοφώνου και τηλεοράσεως σθεναρά το υπερασπιζόταν, κατηγορώντας όσους διατύπωναν αντιρρήσεις για στείρα αντιπολίτευση.
Μετά την αντίδραση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών, αλλά και την προειδοποίηση του νέου ∆ηµάρχου Νίκου Σταυρογιάννη ότι αυτά τα έργα θα ελεγχθούν από κάθε άποψη, η απερχόµενη δηµοτική αρχή αποφάσισε την αναβολή κατασκευής του έργου.

Τόσο καλά είχε µελετήσει την παρεµβασή της η δηµοτική αρχή.

Λαμιακός Τύπος 18-6-2014

Για να μην ξεχνιόμαστε:
154.000 ευρώ θα μας κοστίσει το στέγαστρο στην Πλ.Λαού!
Βαπτίζουν ''αναπτυξιακό' έργο το στέγαστρο για τις κουτσουλιές! (βίντεο)
Απίθανες δικαιολογίες για το στέγαστρο στην Πλ.Λαού
Πολλά τα ερωτήματα για το ''χρυσό'' στέγαστρο της Πλ.Λαού (ηχητικό αρχείο)
Η πλατεία Λαού, το στέγαστρο και ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός (του Στέλιου Τσαπάρα)
Καλατράβα...τέλος από την Πλατεία Λαού!

Η αστυνομία πλέον θα σφραγίζει τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας άλλαξε τους όρους που αφορούν τη σφράγιση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο νόμος Ν. 4249/2014, άρθρο 57 (ΦΕΚ 73 τεύχος α΄) , ο οποίος ισχύει από το Μάρτιο του 2014, προβλέπει ότι πλέον αρμόδια αρχή για το σφράγισμα καταστήματος που αντιβαίνει τους όρους λειτουργίας του ορίζεται η αστυνομική αρχή του τόπου.

Σύμφωνα λοιπόν με την ισχύουσα νομοθεσία:

Στις 29 Ιούνη η Ποδηλατοδρομία Λιανοκλαδίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιανοκλαδίου διοργανώνει την Κυριακή 29 Ιούνη την 3η Ποδηλατοδρομία Λιανοκλαδίου που αποτελεί πλέον θεσμό για την ευρύτερη περιοχή.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης όπως ανακοινώθηκε από τον Σύλλογο είναι:

 «ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ
(THN ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΩΡΑ 10.00 ΜΕΧΡΙ 14.00 ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ TOΥ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΥ ΚΑΠΕΛΟΥ)

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Στα Βαρδούσια από το ασανσέρ . Μια ξεχωριστή ανάβαση!

Του Στέφανου Σταμέλλου*
Είναι η τέταρτη φορά που ανεβαίνω τη διαδρομή «Ασανσέρ», από την Κάτω Μουσουνίτσα, και η πολλοστή φορά στα Βαρδούσια. Τα Βαρδούσια, που είναι η χαρά των ορειβατών για όλες τις εποχές, βρίσκονται στα βορειοδυτικά της Φωκίδας, με ένα μικρό τμήμα να επεκτείνεται στη Φθιώτιδα. Είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ρούμελης μετά τη Γκιώνα, με ύψος 2.495 μέτρα (κορυφή Κόρακας).
 Στις αναβάσεις, τα βουνά μας «ταξιδεύουν» στο δικό τους κόσμο· κι εμείς είμαστε οι επισκέπτες. Τις περισσότερες φορές η ένταση του «ταξιδιού» αποτελεί ένα μεγάλο διάλειμμα στην καθημερινότητά μας.
Είναι αυτό που λέμε «γεμίζουμε τις μπαταρίες». Θα ήταν μαγικό να μπορούσε ο νους να συγκρατήσει κάθε «τοπίο» και κάθε στιγμή της ανάβασης. Συνήθως θυμάται περισσότερο, μαζί με την όποια γλυκιά ταλαιπωρία, τους «πρωταγωνιστές», που είναι τα χρώματα, η αρμονία, οι ήχοι, που είναι τα λουλούδια και τα πουλιά, τα βράχια, η ομίχλη, το χιόνι. Στοιχεία που τα αγγίξαμε και που μας «επέτρεψαν» να θεωρούμαστε εμείς πρωταγωνιστές, αλλάζοντας τα δεδομένα … Οι φερόμενοι ως «πρωταγωνιστές» αυτή τη φορά είναι η Βάσω, ο Γιάννης κι εγώ.

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Άπατο βαρέλι ο ΧΥΤΑ Λαµίας

Ένα από τα πολύπαθα έργα του ∆ήµου Λαµιέων που αποµυζά τα τελευταία χρόνια εκατοµµύρια ευρώ από τα ταµεία της Περιφέρειας και του ∆ήµου χωρίς να µπορεί να κατασκευαστεί ένας οργανωµένος χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών είναι ο περιβόητος ΧΥΤΑ.
Στο ∆ήµο Λαµίας ο όρος ΧΥΤΑ χρησιµοποιείται µόνο κατ’ ευφηµισµόν δεδοµένου ότι τέτοια υποδοµή που να δικαιολογεί την ύπαρξη ΧΥΤΑ δεν υπάρχει. Σύµφωνα µε τους τεχνοκράτες που συνέταξαν την µελέτη για τον περιφερειακό σχεδιασµό διαχείρισης απορριµµάτων στη Λαµία λειτουργεί ένας σκουπιδότοπος που και αυτός είναι κορεσµένος και δεν µπορεί να δεχτεί µεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών από αυτόν που ήδη δέχεται.

Την διαπίστωση αυτή εκτός από τους ειδικούς την κάνουν πλέον και δια γυµνού οφθαλµού και οι µη ειδικοί όπως για παράδειγµα οι δηµότες που κάθε καλοκαίρι είναι υποχρεωµένοι να ζουν µε την ρύπανση που προκαλούν οι συνεχείς πυρκαγιές που ξεσπάνε στο σκουπιδότοπο.
Ωστόσο στο όνοµα της διαχείρισης των σκουπιδιών η σηµερινή ∆ηµοτική Αρχή έχει ξοδέψει πολλές χιλιάδες ευρώ χωρίς να έχει πετύχει το επιθυµητό αποτέλεσµα.

Το θέµα του ΧΥΤΑ επανέρχεται στην επικαιρότητα καθώς την ερχόµενη Παρασκευή στις 12 το µεσηµέρι συνεδριάζει στο ∆ηµαρχείο η Οικονοµική Επιτροπή του ∆ήµου προκειµένου να εξετάσει τις ενστάσεις των εταιρειών που συµµετείχαν στο διαγωνισµό για τη διευθέτηση του υφιστάµενου ΧΥΤΑ και την επέκταση κυττάρου στη θέση ‘’Νευρόπολη‘’.

Λαμιακός Τύπος 14-15 Ιουνίου 2014 

Δείτε επίσης:
Ο σκουπιδότοπος της Λαμίας συνεχίζει να δηλητηριάζει τους δημότες…
Ερώτηση για την φωτιά στον σκουπιδότοπο Λαμίας
Η θέση μας για τα σκουπίδια στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας
Για μια Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων στη Λαμία

Γιατί είναι θολό και πράσινο το νερό στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λαμίας;

Δείτε φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Ανοιχτό Κολυμβητήριο Λαμίας

Καινοφανείς δικαιολογίες και έλλειψη του μέτρου για το στέγαστρο στην Πλ.Πάρκου

Πολύς θόρυβος για το τίποτα;

Το θέµα του στεγάστρου της Πλατείας Λαού απασχολεί ακόµη την επικαιρότητα. Αυτόκλητοι υποστηρικτές της απερχόµενης ∆ηµοτικής Αρχής επιχειρούν µε καινοφανείς θεωρίες να μας πείσουν ότι έγινε πολύς θόρυβος για το τίποτα. Και ότι η κριτική που άσκησε ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος της “Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών” Παναγιώτης Στασινός, ούτε λίγο ούτε πολύ προσβάλλει τη νοηµοσύνη των πολιτών.
Και αυτό κατά την άποψή τους είναι περίπου αυταπόδεικτο από τη στιγµή που και ο συνδυασµός του Νίκου Σταυρογιάννη – κατά τους ισχυρισµούς τους- δεν φαίνεται να διατυπώνει αντιρρήσεις για το έργο και για τα χρήµατα που θα κοστίσει.

Αν δεν κάνω λάθος ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος της µειοψηφίας µίλησε για την πρόθεση της απερχόµενης ∆ηµοτικής Αρχής να κατασκευάσει στέγαστρο για την προστασία από τις κουτσουλιές των περιστεριών, προϋπολογισµού 150.000 ευρώ, στην Πλ. Λαού.
Τα ερωτήµατα που διατύπωσε αφορούσαν την σκοπιµότητα της κατασκευής του στεγάστρου, το κόστος κατασκευής και την επιµονή της ∆ηµοτικής Αρχής να δηµοπρατήσει το έργο ως πρώτη προτεραιότητα µετά τις δηµοτικές εκλογές.

Αναφαίρετο δικαίωµα κάθε ∆ηµοτικού Συµβούλου είναι να ελέγχει τις πράξεις της εκάστοτε δηµοτικής εξουσίας και να ασκεί κριτική στο έργο της. Επιπροσθέτως θα λέγαµε µάλιστα ότι εκτός από δικαίωµα είναι και υποχρέωσή τους να ζητούν λογαριασµό για το πώς ξοδεύονται τα χρήµατα των δηµοτών.
Τι πάει να πει άλλο η σκοπιµότητα κατασκευής ενός έργου και άλλο η προϋπολογισθείσα δαπάνη για το έργο αυτό. Γιατί θα πρέπει να τα ξεχωρίζουµε;

Τι είναι το δηµοτικό ταµείο τελικά. Τσιφλίκι του κάθε ∆ηµάρχου που αποφασίζει αυτός που και πως θα ξοδέψει τα χρήµατα µε βάση τι αρέσει και τι δεν αρέσει στον ίδιο;
∆εν θα πρέπει τα δηµοτικά έργα να υπακούουν σε έναν στοιχειώδη σχεδιασµό που να εξυπηρετεί
τις ανάγκες της πόλης και των δηµοτών; Και εν πάσι περιπτώσει δεν θα πρέπει να ενηµερώνονται οι δηµότες και για το τελευταίο ευρώ που δαπανάται;

Πόσο ωφελήθηκε τελικά η πόλη από την κυλιόµενη σκάλα στην Αγίου Νικολάου και κατά πόσο νοµιµοποιείται ένας ∆ήµαρχος να φορτώνει το κόστος από τις δικές του αστοχίες και αβλεψίες στις πλάτες των δηµοτών;
Μήπως κάπου έχουµε χάσει την αίσθηση του µέτρου και καταφερόµαστε αδίκως σε αυτούς που ούτε εξουσία ασκούν, ούτε τη διαχείριση του δηµοτικού ταµείου έχουν, αλλά αντίθετα από θέση αντιπολίτευσης προσπαθούν να αναδείξουν θέµατα που η δηµοτική εξουσία έχει κάθε λόγο να κρατά µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας;

Λέω µήπως…

Λαμιακός Τύπος 13-6-2014

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Κατεβαίνει στους δρόμους η ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση – Στάση εργασίας στους Δήμους

Η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, να συμμετάσχουν στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014, στις 12.00μμ έξω από το Υπουργείο Υγείας ( Αριστοτέλους 17) στο πλαίσιο της 24ώρης Απεργίας της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν και της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.
Μετά την απεργιακή συγκέντρωση, θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής  Μεταρρύθμισης και στο κέντρο αγώνα (Καραγεώργη της  Σερβίας )  που έχουν συγκροτήσει οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών , οι  σχολικοί φύλακες και οι καθηγητές.

Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Όταν η "Διαύγεια" , δεν είναι και τόσο διαυγής .

Η απόκρουση της «ενοχλητικής» πρόσβαση των πολιτών αλλά και του Τύπου στις αποφάσεις της Διοίκησης φαίνεται ότι είναι ο στόχος της «μεταρρύθμισης» στο σύστημα ανάρτησης των αποφάσεων της Διοίκησης, τη γνωστή σε όλους «Διαύγεια», η οποία πράγματι είχε κάνει, παρά τα προβλήματά της, ένα σημαντικό βήμα για τη διαφάνεια στη Διοίκηση.
Και αυτό γιατί η πολυδιαφημισμένη Διαύγεια 2, παρά τις γενικόλογες και ανούσιες διακηρύξεις περί αναβάθμισης δεν κάνει τίποτε άλλο από το να περιορίζει την πρόσβαση των πολιτών στη λεπτομερή και στοχευμένη παρακολούθηση των αποφάσεων και πράξεων της Διοίκησης και να πανηγυρίζει για κάποια αχρείαστα στατιστικά στοιχεία, λες και ο αριθμός των αναρτήσεων των τελευταίων ημερών έχει κάποια σημασία αν δεν μπορείς να εξειδικεύσεις τις αναζητήσεις σου.

Λαμία: Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις σκάκι « Το Κυνήγι του Χαμένου Βασιλιά »

Την Κυριακή 15 Ιουνίου με την διεξαγωγή  του 5ου γύρου και σε γιορταστικό κλίμα, ολοκληρώθηκαν οι  συναντήσεις σκάκι « Το Κυνήγι του Χαμένου Βασιλιά »  που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Λαμίας.
Στο « Κυνήγι του Χαμένου Βασιλιά» δικαίωμα συμμετοχής είχαν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών σχολείων της Λαμίας.
Μετά τη λήξη της 5ης και τελευταίας συνάντησης, ακολούθησαν οι βραβεύσεις όλων των μαθητών που συμμετείχαν.

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

Ο Στ.Σταμέλλος για την παραλία της Αγίας Μαρίνας (ηχητικό αρχείο)

Το μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας,Στέφανος Σταμέλλος, μιλά στον ΛαμίαFM1 για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην παραλία της Αγίας Μαρίνας Στυλίδας.

Την καταγγελία  καθώς και φωτογραφίες που απεικονίζουν την θλιβερή πραγματικότητα μπορείτε να δείτε εδώ
Οι παραλίες που πωλούνται : Κάμπινγκ Καμμένων βούρλων και Σκάρφεια μέσα στη λίστα !

Συνολικά 90 παραλίες αναμένεται να περάσουν στα χέρια ιδιωτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο του ΤΑΙΠΕΔ έχουν ήδη μπει γνωστές παραλίες, οι οποίες αναμένεται να αξιολογηθούν με σκοπό να μεταβιβαστούν και έπειτα να πουληθούν σε ιδιώτες. Δύο από τις παραλιακές αυτές εκτάσεις έχουν ήδη πουληθεί σε ιδιώτες, ενώ σταδιακά προχωρούν οι διαδικασίες και για τις υπόλοιπες.
Στον κατάλογο βρίσκονται «παράδεισοι» όπως η Γιάλοβα στην Μεσσηνία, η Τσαμπίκα και η Αγία Αγάθη στη Ρόδο, μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής, ο Άγιος Προκόπιος στην Νάξο, ο Γαλησσάς στην Σύρο και η… μόνη προσβάσιμη παραλία στην Ηρακλειά!

Με δόσεις η πληρωμή των τελών στους δήμους

Αλλάζει ο τρόπος καταβολής του τέλους κοινόχρηστων χώρων και των οφειλών πολιτών προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η καταβολή του ποσού μέχρι το τέλος του 2014 σε ισόποσες δόσεις, χωρίς να απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής και εφόσον καταβληθεί το 30% της οφειλής.
Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα για αυθαίρετη χρήση, όσα επιβλήθηκαν από 1/1/2010 και έως την έναρξη ισχύος του Ν. 4257/2014 καταβάλλονται μειωμένα κατά 50%.

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

70 χρόνια απο το Ολοκαύτωμα της Υπάτης

Ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Υπάτης και τον Εκπολιτιστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο Υπαταίων ''ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ'', σας προσκαλούν να παραβρεθείτε στις εκδηλώσεις Μνήμης για τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Υπάτης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής (17.6.1944), που θα πραγματοποιηθούν από 13 έως και 15 Ιουνίου 2014.

Η πρόσκληση και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Απαράδεκτη η κατάσταση στην πλάζ και το γήπεδο της Αγίας Μαρίνας Στυλίδας

Η ευθύνες όλων μας για την πορεία της οικονομίας είναι δεδομένη. Ανησυχούμε καθημερινά και θεωρούμε πρωτίστως υπεύθυνους το πολιτικό σύστημα, αυτό που κυβέρνησε την Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, το κεφάλαιο, τα συγκεκριμένα κόμματα κλπ κλπ. Ας μην επαναλάβω τα χιλιοειπωμένα. Θεωρούμε υπεύθυνους τους ανθρώπους του συστήματος, τη γραφειοκρατία, τους αόρατους μηχανισμούς…

Όμως σε μεγάλο βαθμό για την καθημερινότητά μας είμαστε υπεύθυνοι κι εμείς. Είναι υπεύθυνοι αυτοί που εμείς εκλέγουμε και τους ορίζουμε, ως εντολοδόχους μας, να μας κάνουν τη ζωή κάπως καλύτερη. Τους λέμε για τα αυτονόητα. Τους λέμε να έχουν τη γειτονιά μας καθαρή, την πόλη καθαρή. Πληρώνουμε γι’ αυτό τα δημοτικά τέλη, που θεωρούνται ανταποδοτικά, τα τέλη παρεπιδημούντων κλπ

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Αγίας Μαρίνας υποψιάζομαι ότι δεν είναι ευχαριστημένοι από την πλαζ και την κατάσταση που επικρατεί σ’ αυτή σήμερα. Δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από την κατάσταση του γηπέδου ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Μπήκαμε στη θερινή περίοδο και οι παραλίες μας, αυτές που έχουμε, πρέπει να είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους επισκέπτες. Οι επισκέπτες, λόγω της κρίσης πια, λιγοστεύουν διαρκώς. Αν δεν τους ικανοποιήσει μια περιοχή, θα φύγουν γι’ αλλού. Οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας δεν πρέπει να θεωρούν δεδομένους τους Λαμιώτες…

Οι εικόνες παρακάτω και συνημμένες είναι από την πλαζ και το γήπεδο της Αγίας Μαρίνας, δίπλα στην Γέφυρα. Τα σχόλια είναι περιττά. Το σπουδαιότερο είναι ότι υποτιμάμε και δεν σεβόμαστε τον επισκέπτη, τον πελάτη. Όμως το ερώτημα είναι, η δημοτική αρχή της Στυλίδας ΤΙ ΚΑΝΕΙ;; Πώς περιμένει να αυξήσει το εισόδημα των κατοίκων της περιοχής του δήμου;


Στέφανος Σταμέλλος
(με αγανάκτηση)