Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Η Λέσχη ''φάντασμα'' βγάζει ανακοινώσεις!

Όταν κάποιος κατηγορείται ανοιχτά στην πόλη για ανυπαρξία δραστηριοτήτων και για καπηλεία του ονόματος της ιστορικής Κινηματογραφικής Λέσχης Λαμίας,αναμενόμενο είναι να αμύνεται και να επιχειρηματολογεί για το αντίθετο.

Πως δηλαδή αντιπροσωπεύει επάξια την Τέχνη στην Λαμία εφαρμόζοντας και τηρώντας τους σκοπούς του καταστατικού της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας στην οποία μάλιστα εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο στην θέση του ταμία (δείτε εδώ).

Οι σκοποί λοιπόν της ΟΚΛΕ είναι:
-Η διάδοση του κινηματογράφου στην Ελλάδα, σημαντικού στοιχείου για την καλλιέργεια, μόρφωση και γενικά το ανέβασμα του πολιτιστικού επιπέδου του λαού μας.
-Η δημιουργία ενδιαφέροντος για τον κινηματογράφο στο πλατύ κοινό, η προσέγγιση και η ανάπτυξη και προώθηση της κινηματογραφικής παιδείας και του ερασιτεχνικού κινηματογράφου στην Ελλάδα

Όσο όμως και να ξαναδιαβάζουμε την ανακοίνωση-απάντηση της Κας Μπριάνη δεν διαπιστώνουμε καμία αναφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης ενισχύοντάς μας σε όσα της καταμαρτυρούμε για την άγονη διοίκησή της τα τελευταία 15 χρόνια.

Υπάρχει όμως μια μεγάλη απορία για την συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΚΛΕ.
Σύμφωνα με το Άρθρο 14 του καταστατικού της
1. Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλοι οι αντιπρόσωποι των μελών της Ο.Κ.Λ.Ε., των οποίων οι λέσχες έχουν πραγματοποιήσει μέσα στα τρία (3) τελευταία χρόνια συνολικά δέκα πέντε (15) τουλάχιστον κινηματογραφικές προβολές...

...Οι κινηματογραφικές προβολές αποδεικνύονται είτε από τιμολόγια ενοικίασης ταινιών, είτε από δελτία αποστολής, είτε από τιμολόγια ενοικίασης αιθουσών, είτε από έγγραφα για τη δωρεάν παραχώρηση των ταινιών ή των αιθουσών, είτε από οποιαδήποτε άλλα έγγραφα (όπως τα έντυπα δραστηριοτήτων, προγραμμάτων προβολών)
.

Πώς λοιπόν εκλέχτηκε ως μέλος του Δ.Σ μέλος Λέσχης με ανύπαρκτη δραστηριότητα; Έχει πράγματι πραγματοποιήσει αυτές τις προβολές και πού; Ή μήπως υπάρχει κάποιος που κατασκευάζει βεβαιώσεις και δημιουργεί στην Ομοσπονδία εικονική πραγματικότητα για την Κινηματογραφική Λέσχη Λαμίας;

Και τελικά ''τα φαντάσματα'' και ''οι σφραγίδες'' γιατί βγάζουν τότε ανακοινώσεις;

Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου