Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Διαμαρτυρία γονέων για Πρατήριο υγρών καυσίμων δίπλα σε σχολείο.

 " Δεν κρύβουμε την δυσαρέσκεια και απορία μας , για το γεγονός ότι, πρατήριο καυσίμων λειτουργούσε εδώ και χρόνια και ετοιμάζεται μετά από διακοπή 1έτους να επαναλειτουργήσει με νέα διεύθυνση , μεσοτοιχία με δημόσιο νηπιαγωγείο και απέναντι ακριβώς από δημόσιο δημοτικό σχολείο!
Αν και δεν είμαστε δικηγόροι, σε μικρή έρευνα της νομοθεσίας, υπάρχει ο νόμος 3897/2010 όπου στο άρθρο 11 αναφέρει ρητά ότι απαγορεύεται η λειτουργία πρατηρίου καυσίμων σε απόσταση μικρότερη από 80 μέτρα από το πλησιέστερο εκπαιδευτήριο ανεξαρτήτως του αριθμού των μαθητών.


Σε περίπτωση όπου το πρατήριο λειτουργεί με άδεια παλιότερη , θα πρέπει το εν λόγω πρατήριο να μεταφερθεί ή να σταματήσει να λειτουργεί με πώληση καυσίμων έως το αργότερο το 2017.

Και γεννιούνται χίλιες απορίες σε εμάς τους γονείς των παιδιών που με τις ευλογίες κάθε τοπικού φορέα παρατείνετε η έκθεση των μικρών μαθητών σε τόσο υψηλό κίνδυνο για άλλα πέντε χρόνια:

Έχει εξεταστεί η επαναλειτουργία του πρατηρίου στο βάθος που αρμόζει σε αυτή την περίπτωση? Πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις ? (πυρασφάλεια, ασφάλεια δεξαμενών κτλ)

Τα σχολεία είναι εξοπλισμένα με τα απαραίτητα μέσα πυρασφάλειας , σχέδια διαφυγής και πλάνα εκκένωσης?

Ο επιχειρηματίας ρισκάρει σε μια επένδυση με χρόνο λήξης εντός 5 ετών ή στοχεύει σε νόμιμη ή μη παράταση?

Εμείς οι γονείς που πρέπει να απευθυνθούμε για τεκμηριωμένες απαντήσεις?


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 10ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου