Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Φτιάξε και εσύ το δικό σου Τελεφερίκ!

Πρόσφατα ασχολήθηκε όλο το πανελλήνιο με τη μεγάλη επιτυχία της Ελληνίδας Ελένης Αντωνιάδου, που κέρδισε το βραβείο της Γυναίκας Της Χρονιάς στην Αγγλία. Η Ελένη είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Στερεάς και πιο συγκεκριμένα του τμήματος Βιοιατρικής, αυτού του τμήματος που χάσαμε...Οι φοιτητές που σπουδάζουν στη Λαμία, για ακόμη μια φορά αποσπούν την προσοχή μας με τις πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις τους στα σχολεία της περιοχής μας.

 

 Φοιτητές έρχονται στα σχολεία και "παίζοντας" με τους μαθητές δημιουργούν ένα Τελεφερίκ με τη χρήση απλών υλικών, όπως καλαμάκια, σχοινιά κ.ά, αλλά στα πλαίσια των νόμων της μηχανικής, έτσι ώστε το Τελεφερίκ να λειτουργεί.

 Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά μπαίνουν στον κόσμο της μηχανικής, ανακαλύπτουν ότι όλα όσα κινούνται δίπλα τους έχουν βάση μια απλή μηχανική ιδέα και ότι ίσως αργότερα και οι ίδιοι "ανακαλύψουν" κάτι... ένα "παιχνίδι" δημιουργίας και γνώσης. Όταν το μάθημα γίνετε βιωματικό, προσφέρει ουσιαστικές γνώσεις στον μαθητή. Το πρώτο εργαστηριακό μάθημα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο 1ο Λύκειο Λαμίας, σε τμήματα της Α' και Β' Λυκείου. (Δείτε το βίντεο που ακολουθεί) Για όσα σχολεία θα ήθελαν να επικοινωνήσουν Στοιχεία Επικοινωνίας Teacher In-Service Program (TISP) ucgtisp@gmail.com ΙΕΕΕ (Institute of Electrical and Electronic Engineers) Τα μέλη του φοιτητικού παραρτήματος του ΙΕΕΕ (Institute of Electrical and Electronic Engineers) του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας οργάνωσαν ένα κύκλο εργαστηριακών μαθημάτων σε μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου, το Teacher-in-Service-Program (TISP 2.0). Το πρόγραμμα του TISP έχει σκοπό την προώθηση της μηχανικής (engineering) και της τεχνολογικής επιστήμης, στα σχολεία, υποστηριζόμενο από το ΙΕΕΕ. Στόχος του προγράμματος είναι να αποδείξει ότι μέσα σε κάθε μαθητή κρύβεται ένας μικρός μηχανικός και πως καθημερινά εφαρμόζουμε την μηχανική με απλούς τρόπους, χωρίς να καταφεύγουμε σε περίπλοκες μαθηματικές πράξεις πινάκων ή σε παράξενες εξισώσεις. Επιπλέον, είναι και ένας τρόπος να έρθουν οι μαθητές πιο κοντά στην φοιτητική και επιστημονική κοινότητα.



lamiareport.gr

 Δημοσιογραφική επιμέλεια: Παπασταμούλος Γεώργιος Κάμερα - ήχος: Άκης Λούκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου