Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Να μουτζώνει κανείς ή να μη μουτζώνει;

Από τη Δευτέρα το πρωί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια χειρονομία (μούτζα) μιας Λαμιώτισας μαθήτριας προς τους επισήμους, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, έχει ανάψει μια πολύ «καυτή» ανταλλαγή απόψεων, είτε υπέρ είτε κατά της κίνησης αυτής
Η χειρονομία αυτή της μαθήτριας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τους χρήστες του facebook και του twitter, με τις απόψεις να διίστανται.
Για πολλούς, η μαθήτρια μιμούμενη την περιβόητη παρόμοια κίνηση του μαθητή από τη Λάρισα,  προχώρησε σε μια «εθνική μούτζα» και γι’ αυτό θα πρέπει «να αγιάσει το χέρι της».

Μόνο 16 από τους 2000 στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ στην Φθιώτιδα

Ταφόπλακα βάζει το ΙΚΑ στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ αφού τα κριτήρια όπως έγιναν γνωστά μέσα από την προκήρυξη του νέου προγράμματος στέλνουν στον Καιάδα ένα σημαντικό αριθμό ηλικιωμένων και αναπήρων. Ο πρόεδρος της εταιρίας Παρέμβαση στην Φθιώτιδα Δημήτρης Τελώνης περιγράφει μια απελπιστική κατάσταση αφού από τους 2000 περίπου ωφελούμενους σήμερα μετά τις 31 Μαρτίου θα μείνουν εντός, μόνο 16.

Ζωοφιλία και Ποίηση - Εκδήλωση το Σάββατο στη Λαμία

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας, σας προσκαλούν στην Τελετή Απονομής Βραβείων του 2ου Διεθνούς Ποιητικού Διαγωνισμού Ζωοφιλικής Ποίησης, που προκήρυξε ο Φ.Σ.Φ. και οι εκδόσεις Οιωνός, αυτό το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ‘’Σαμαράς’’, Διάκου 14, Λαμία.
Θα προσέλθουν οι νικητές του διαγωνισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να παραλάβουν τις διακρίσεις τους.

Νέες επιτυχίες για το σκάκι της Λαμίας

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο περσινός πρωταθλητής της ΕΣΣΚΕ  Σ.Ο.Λαμίας στο πρώτο τουρνουά του 1ου Σκακιστικού Φεστιβάλ ''Φιλίας και Μετώπου Συνεργασίας'' που διεξήχθη  στον Αγιόκαμπο Λάρισας από τις 26 έως 28 Οκτωβρίου 2012 μέσα σε ζεστό, φιλικό και σκακιστικό κλίμα.

Παράλληλα η Σ.Ν.Ο.Λαμίας καθώς και η Μικτή Αναπτυξιακή Ομάδα της Λαμίας βρίσκονται στην 3η θέση μετά από τους πρώτους 3 γύρους. Η Λαμία συμμετείχε με τέσσερις σκακιστικές ομάδες, αποτελούμενες από 17 αθλητές όλων των κατηγοριών.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάπτυξη δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στα σκακιστικά σωματεία της Ελλάδας καθώς και η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, παράλληλα με τους αγώνες σκακιού.
Η δεύτερη συνάντηση, που θα κρίνει και τον Πρωταθλητή για την Κεντρική Ελλάδα, θα γίνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας από 16 έως 18 Μαρτίου 2013.

Τα αποτελέσματα:
       Σ.Ο.Λαμίας
1.    Φ.Ο.Καρδίτσας B- Σ.Ο.Λαμίας: 0-4
2.    Φ.Ο.Καρδίτσας-     Σ.Ο.Λαμίας: 2-2
3.    Σ.Ο.Λαμίας      -       Σ.Ε.Βόλου: 4-0

      Σ.Ν.Ο.Λαμίας
1.    Φ.Ο.Καρδίτσας   - Σ.Ν.Ο.Λαμίας:        3-1
2.    Σ.Ν.Ο.Λαμίας   -   Φ.Ο.Καρδίτσας B:  3½-½
3.    Σ.Ε.Βόλου B      -   Σ.Ν.Ο.Λαμίας:      ½-3½     

Αναλυτικά η βαθμολογία:
Κατάταξη
Ομάδα
+
=
-
MP
P
1
Σ.Ο.Λαμίας
2
1
0
10
5
2
Σ.Σ.Λάρισας
2
1
0
5
3
Σ.Ν.Ο.Λαμίας
2
0
1

4
4
Φ.Ο.Καρδίτσας
1
1
1
3
5
Σ.Ε.Βόλου
1
1
1
6
3
6
Σ.Ο.Λαμίας B
1
0
2
5
2
7
Σ.Ε.Βόλου B
1
0
2
2
8
Φ.Ο.Καρδίτσας B
0
0
3

0

Τουρνουά Αναπτυξιακό (Κάτω των 16 ετών):
Κατάταξη
Ομάδα
+
-
MP
P
1
Σ.Ο.ΣΑΧ Θεσσαλονίκης
3
0

6
2
Σ.Ε.Βόλου
2
1
7
4
3
Μικτή Σ.Ο.Λαμίας και Σ.Ν.Ο.Λαμίας
2
1
4
4
Φ.Ο.Καρδίτσας
1
1

2
5
Σ.Ε.Βόλου B
0
3
0
6
Φ.Ο.Καρδίτσας B
0
2
2
0

Fast Track σε ΟΤΑ μέσω "Μνημονίων"

Λύση στα προβλήματα γραφειοκρατίας που ταλαιπωρούν τους δήμους και τις περιφέρειας στις σχέσεις τους με τα υπουργεία επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Εσωτερικών. Η λύση, σύμφωνα με το υπουργείο, ονομάζεται Σύμφωνα (Μνημόνια) Συνεργασίας (σ.σ.: αποφεύγεται η χρήση της λέξης «μνημόνιο» διότι θυμίζει... περικοπές) μεταξύ ΥΠΕΣ και άλλων υπουργείων σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ όπως χωροταξικό, σκουπίδια, ΕΣΠΑ, λιμάνια κτλ.
Με βάση τα Σύμφωνα (Μνημόνια) Συνεργασίας θα λειτουργεί μόνιμη επιτροπή μεταξύ των υπουργείων που θα εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο ζήτημα,

«Βρήκαν» τη μούτζα και στη Λαμία

Έψαξαν, από όσα λέγονται, στις φωτογραφίες της παρέλασης, έψαξαν πολύ και ανακάλυψαν την έφηβη που μούτζωσε την εξέδρα των επισήμων.

Ανέλυσαν και την κίνησή της, προσπαθώντας να αποτυπώσουν το κάθε δευτερόλεπτο, το πώς το «οργάνωσε», πώς το «έστησε», λες και ήταν ο καλύτερος σκηνοθέτης του Χόλιγουντ ή ο πιο δυνατός καθοδηγητής ενός στιβαρού κόμματος.
Μια μαθήτρια είναι, φίλοι μου. Δεν φαντάζομαι να κρύβεται πίσω καμιά φοβερή συνωμοσία μαθητών, καθηγητών και γονιών.
Στάση αγανάκτησης, οργής και απαξίωσης δηλώνει η κίνησή της αυτή, η μούτζα στην εξέδρα των επισήμων.
Εμείς διδάξαμε και ωθήσαμε τους νέους να νιώθουν απαξίωση και για πρόσωπα αλλά και για θεσμούς.
Σάματις αφήσαμε εμείς τίποτα όρθιο, για να το σεβαστούν οι νέοι;
Σάματις τώρα, αυτές τις κρίσιμες στιγμές της εθνικής απαξίωσης και υποτέλειας, τις μετά την αγανάκτηση, τις μετά τα αρχικά ξεσπάσματα, τους μιλάμε για το μέλλον; Μήπως έχουν κάτι να πιστέψουν;

Κάναμε τις παρελάσεις πεδίο επίδειξης δυνάμεων αντιφρονούντων. Κατεβάσαμε και το στρατό. Όποιος ήθελε να πλησιάσει πιο κοντά από τα επιτρεπόμενα όρια ήταν αυτομάτως ύποπτος, επικίνδυνος, . μήπως και τρομοκράτης;;;
Σιδερόφρακτη και με «βίζα» και η επίσημη τελετή για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.
Λες και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην κοπάσει η αγανάκτηση, για να μεταμορφωθεί οπωσδήποτε σε οργή, . μήπως για να γίνει και τυφλό μίσος;

Και οι νέοι είναι πιο επιρρεπείς σε συναισθηματικές αντιδράσεις.
Τα κόμματα έπρεπε να κρατήσουν πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στα τεκταινόμενα: ή δεν παίρνουμε μέρος ή καταγγέλλουμε γενικώς το θεσμό. Δεν ψάχνουμε να βρούμε ευκαιρία για σύγκρουση μια μέρα που θα έπρεπε να μας κρατά ενωμένους, μια μέρα που θα έπρεπε - με κάθε τρόπο - να δίνει μήνυμα ενότητας στους νέους αλλά και στους μεγαλύτερους.
Έχουμε πολλές άλλες ευκαιρίες για εναντίωση, για σύγκρουση, για διατύπωση επιχειρημάτων ενάντια σε λόγια και πράξεις που μας υποτιμούν, μας προσβάλλουν, μας απαξιώνουν.

Ας μην αφήνουμε αυτό το «άχαρο» χρέος σε μονάδες νέων ανθρώπων, που βαρέθηκαν να μας βλέπουν και να μας ακούν.
Δεν μου άρεσε η ενέργεια να αναζητήσουν την προκλητική διαμαρτυρία και να την σχολιάσουν, να την προβάλουν. Λίγο απέχουμε και από το να αναζητηθεί το σχολείο, η γραμμή της στοίχισης, άρα και η «ένοχη» μαθήτρια!! Και κάποιοι, ίσως να θυμηθούν τους παλιούς καιρούς, όταν παρακολουθούσαν τους μαθητές και στην εξωσχολική ζωή τους.
Θέλω να πιστεύω ότι όσοι «αναζήτησαν» και βρήκαν την μούτζα θα προστατέψουν το παιδί από τα αρπαχτικά, διαφορετικά θα μας βρουν αντιμέτωπους, και η αντίδρασή μας θα είναι εξαιρετικά δυναμική κατά παντός υπευθύνου.

Παληοτάκης
lamprakides.gr

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λαμίας συνεχίζει το έργο του

Κανονικά συνεχίζει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λαμίας. Οι άνθρωποι που μέχρι στιγμής το επισκέπτονται και το έχουν ανάγκη φτάνουν τους 200.
Αιτήσεις μπορούν να γίνονται καθημερινά στα γραφεία του δημαρχείου στην Σκληβανιώτη. Όσοι πολίτες επιθυμούν να προσφέρουν ρούχα ή τρόφιμα μπορούν να τα δίνουν κατευθείαν στο κοινωνικό παντοπωλείο που βρίσκεται στη δημοτική αγορά.

Οι έμποροι περιορίζουν τα απορρίμματα τροφίμων

Tη δέσμευση να δραστηριοποιηθούν εθελοντικά στον τομέα της πρόληψης της δημιουργίας αποβλήτων, ιδίως όσον αφορά τον περιορισμό των απορριμμάτων τροφίμων, ανέλαβαν οι έμποροι λιανικής.
Ειδικότερα στη συνάντηση του Φόρουμ Λιανικού Εμπορίου στις αρχές Οκτωβρίου επανεπιβεβαίωσαν την πεποίθησή τους ότι πρέπει να μεταβούμε σε οικονομία που να χαρακτηρίζεται από την αποδοτική χρήση των πόρων παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Συνεχίζουμε τον εξωραϊσμό της παιδικής χαράς της Πολυλά, στα Κάτω Καλύβια (ηχητικό αρχείο)

Σήμερα Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 4μμ, η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας θα συνεχίσει τις εργασίες εξωραϊσμού και βελτίωσης της λειτουργίας της παιδικής χαράς της Πολυλά, στα Κάτω Καλύβια.

Ο Γιάννης Κούτσικος,συντονιστής της Συντονιστικής Επιτροπής της Πρωτοβουλίας,μιλά στον ραδιοφωνικό σταθμό Λαμία FM1 για το πρόγραμμα «Υιοθετούμε παιδικές χαρές» της κίνησης, μετά τον πρώτο καθαρισμό της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου.

Η απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στο αίτημα της Πρωτοβουλίας για έκτακτο Δ. Σ. Λαμίας για την έκθεση Βαρλάμη

                   Προς: κ. Π. Στασινό,
   Δημοτικό Σύμβουλο,
            Επικεφαλής συνδυασμού Π.Ε.Π.ΛΑ.

Θεμα: Αίτημα σύγκλησης έκτακτου Δ.Σ. 

 Αγαπητέ κ. συνάδελφε,   

Δεδομένου ότι η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ήδη προγραμματιστεί για την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 και εν όψει του ότι είναι σε εξέλιξη νομική διαδικασία σχετική με την λειτουργία της έκθεσης «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ – ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται δικαστική κρίση και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις διατάξεις του Κανονισμού λειτουργία του Δ.Σ., το αίτημα σας για ενημέρωση και τοποθέτηση του  Δημοτικού   Συμβουλίου επί του σχετικού θέματος, θα πραγματοποιηθεί στην προσεχή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

          Με εκτίμηση,

Παναγιώτης  Γ.  Φώσκολος 
Πρόεδρος Δ.Σ.,
Δικηγόρος    

Σχόλιο Παναγιώτη Στασινού
Κατανοούμε τις αιτιάσεις του Προέδρου για την μη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, θα μπορούσε όμως ο Δήμαρχος να ενημερώσει τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων,ώστε να διαμορφωθεί ολοκληρωμένη άποψη για τις συνεχείς εξελίξεις επί του θέματος.

Μαθήματα θεάτρου , από το ΔΗΠΕΘΕ Λαμίας

Εδώ και πολλά χρόνια το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης με την ερασιτεχνική του σκηνή έχει δώσει σε πολλούς Λαμιώτες ερασιτέχνες του Θεάτρου την ευκαιρία να μάθουν για το Θέατρο αλλά και μερικοί από αυτούς να ανέβουν στη σκηνή, μέσα από τα μαθήματα Θεατρικού Εργαστηρίου του.
Ετσι και φέτος ξεκινούν το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 τα μαθήματα του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων στον 3ο όροφο στις 7 το απόγευμα.

Ποια μέτρα προτείνονται για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας;

"Αλήθεια , για τον Ξηριά και το Πλατανόδασος μεξιατών, τι μέτρα θα παρθούν "?
Πρόταση για μέτρα κατά της λαθροϋλοτομίας για την προστασία των δασών κατέθεσε η ΚΕΔΕ στα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι «οι παρούσες οικονομικές συνθήκες έχουν οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη και περιβαλλοντικά εγκληματική υλοτόμηση χωρίς κανόνες, προγραμματισμό και έλεγχο».
Μεταξύ άλλων, προτείνει τη μετακίνηση δασικών υπαλλήλων σε θέσεις εποπτείας δασικών χώρων και την ενίσχυση με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό των δασικών περιοχών, στις οποίες έχει παρατηρηθεί έξαρση του φαινομένου.

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Η ΚΕΔΕ για χρήση ΑΠΕ σε σχολικά κτίρια

Σε 320 προτάσεις, ύψους 210 εκατ. ευρώ, για αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) -κυρίως σε σχολικά κτίρια- έχουν καταθέσει δήμοι της Ελλάδας. Όμως, μέχρι σήμερα έχουν αξιολογηθεί μόλις 86 προτάσεις και έχουν εκδοθεί 35 προτάσεις ένταξης, συνολικού προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ.

Για τον λόγο αυτόν, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ζήτησε την επιτάχυνση της αξιολόγησης των προτάσεων, που έχουν υποβληθεί από τους ΟΤΑ στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον- Αειφόρος Ανάπτυξη»

Η Πρωτοβουλία για την ακύρωση της Έκθεσης Βαρλάμη (ηχητικό αρχείο)

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας,Στασινός Παναγιώτης, σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ακύρωση της έκθεσης Βαρλάμη ''Άξιον Εστί ο Μίκης Θεοδωράκης '' στην Λαμία και εκθέτει την άποψη και της ενέργειες της κίνησης με στόχο την πλήρη διαλεύκανση όλων των παραμέτρων.Γνωρίζοντας την πόλη της Λαμίας...

Συνεχίζοντας την προσπάθεια να προβάλλουμε την πόλη μας μέσα από γνωστές ιστοσελίδες η ομάδα μας δημιούργησε ένα ακόμα βίντεο για την τουριστική προοπτική της πόλης μας. Όπως αναφέραμε και μετά τη δημιουργία του προηγούμενου βίντεο, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την πόλη μας και να ενθαρρύνουμε κάθε εθελοντική κίνηση. Πρέπει να πάψουμε να είμαστε θεατές και να αναλάβουμε την τύχη στα χέρια μας. Εμείς οι πολίτες μπορούμε καλύτερα!!!

Ο άγνωστος τοπικιστής!

Επιτάχυνση υλοποίησης έργων ΕΣΠΑ σε 43 δήμους

Συσκέψεις πραγματοποιούνται αυτό το χρονικό διάστημα για το συντονισμό των ενεργειών και την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των έργων ΕΣΠΑ, τα οποία υλοποιούνται από 43 δήμους σε όλη τη χώρα.
Πρόκειται για που γίνονται με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.
Την Πέμπτη έγινε σύσκεψη στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χ.Αθανασίου, της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων Ζέτας Μακρή και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΕΤΑΑ Ράλλη Γκέκα.

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για την Έκθεση Βαρλάμη στην Λαμία

Ανάγκη για άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Για την αναστολή της λειτουργίας της έκθεσης
«ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»


Λαμία, 28.10.2012

Από τα μέσα ενημέρωσης μαθαίνουμε για τις δυσάρεστες εξελίξεις αναφορικά με τη λειτουργία της έκθεσης «Αξιον Εστί ο Μικης Θεοδωράκης»

Η αναστολή της λειτουργίας της έκθεσης και οι εκατέρωθεν προσφυγές στη δικαιοσύνη, που ουσιαστικά ακυρώνουν τη συνεργασία με το Πειραματικό Εργαστήριο Βεργίνας και τον κ Βαρλάμη, είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη που κανείς μας δεν θα μπορούσε να προβλέψει.

Είναι αυτονόητο ότι όλοι επιθυμούμε το σεβασμό στην ιστορία της πόλης μας και τα χρήματα των συνδημοτών μας, ζητώντας όμως παράλληλα πλήρη ενημέρωση και διαλεύκανση όλων των παραμέτρων, που μας οδήγησαν ως εδώ.

Ζητάμε άμεσα να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την παρουσία και της άλλης πλευράς, και να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι πολίτες της Λαμίας για το τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιοι είναι υπεύθυνοι των δυσμενών αυτών εξελίξεων προκειμένου συλλογικά το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβει πρωτοβουλίες εξουσιοδοτώντας τον δήμαρχο για τα περαιτέρω.

Οι προσωπικοί χειρισμοί οδήγησαν και οδηγούν σε αδιέξοδα


Let s Do it Λαμία .. και του χρόνου

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,
Από πέρυσι ανήκουμε επάξια στη διεθνή εθελοντική οικογένεια του " Let ' s  Do  Το  World "!
 Πετύχαμε  ΝΑ αναδείξουμε Συλλογικά  ΚΑΙ  Πανελλαδικά, τόσο την αξία της συμμετοχής, της συνεργασίας και του εθελοντισμού, όσο και την αγάπη και τον σεβασμό προς το περιβάλλον, που τρέφουν οι ενεργές και δραστήριες τοπικές κοινωνίες και οι φορείς που τις εκπροσωπούν.
  Όλα τα παραπάνω είναι σημαντικοί δείκτες πολιτισμού και προόδου για τον τόπο μας.

Στόχος του " Let s  κάνει  το  Ελλάδα »   είναι η καθιέρωση των εθελοντικών δράσεων καθαρισμού και η συνεχής ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα περιβαλλοντικής αγωγής.

Ορεινές περιοχές γεμάτες με δηλητηριασμένα δολώματα

Σοκαριστικά ήταν τα αποτελέσματα της επίσκεψης της Ευρωπαϊκής ομάδας σκύλων από την Ανδαλουσία για τον εντοπισμό δηλητηριασμένων δολωμάτων που συντόνισε ο «Αρκτούρος» στις περιοχές Natura 2000, Αντιχάσια Όρη - Μετέωρα και Κόζιακας.
 Η ομάδα που αποτελούνταν από δύο οδηγούς και τέσσερις εκπαιδευμένους σκύλους, επισκέφθηκε στο διάστημα 8-18  Οκτωβρίου χωριά και κυνηγετικές περιοχές και προσπαθεί να τις καθαρίσει από φόλες και δηλητήρια. Συνολικά βρήκε 14 δηλητηριασμένα ζώα και υπολείμματα από δολώματα!

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

3Α: Άνεργος, άγαμος, άπορος

Τον κ. Ηλία Ζαρκάδα δεν τον γνωρίζουμε. Ισχυρίζεται ότι η εφορία του πήρε το σπίτι βγάζοντάς το στον πλειστηριασμό σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής! Δεν θα εξετάσουμε το πώς και το γιατί ο Ηλίας δεν τα κατάφερε. Αλλά το πρόβλημά του αναδεικνύει την αναγκαιότητα να θεσπιστεί ένα πλαίσιο που θα επιβάλλει ενιαίους κανόνες για όλους τους δανειολήπτες στις σχέσεις τους με τις τράπεζες.
Ο κ. Ζαρκάδας, λοιπόν, στέλνει μία επιστολή προς τον διευθυντή της τράπεζας που τον είχε προφανώς ταράξει στις «υπενθυμίσεις».
«Με καλέσατε τηλεφωνικά σχετικά με την οφειλή μου στην τράπεζα σας. Πιθανολογώ ότι είναι για το καταναλωτικό δάνειο της "ανοιχτής γραμμής" των 10.000 ευρώ καθώς έχω και ένα μεγαλύτερο δάνειο επαγγελματικό της τάξης των 200.000 ευρώ περίπου.

Σοκ: Ο Δήμαρχος έβαλε λουκέτο στην έκθεση ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Απίστευτο και όμως αληθινό - Ο Γιώργος Κοτρωνιάς έκλεισε έξω από το χώρο τον υπεύθυνο της έκθεσης, αλλάζοντας τα λουκέτα
- Με μήνυση, κατά του Δημάρχου προσωπικά, απάντησε ο συνεργάτης του καθηγητή Βαρλάμη από το Πειραματικό Εργαστήρι της Βεργίνας κ. Πάυλος Τροχόπουλος... Εαν δεν βλέπαμε με τα ίδια μας τα μάτια το λουκέτο δεν θα το πιστεύαμε.
Όταν όμως μάθαμε ότι τις κλειδαριές τις άλλαξε ο ίδιος ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, εκεί ήταν που κυριολεκτικά πάθαμε σοκ. Το ίδιο σοκ έπαθε και ο υπεύθυνος της έκθεσης κ. Παύλος Τροχόπουλος το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν είδε τον Δήμαρχο να βάζει λουκέτο, χωρίς να δώσει την παραμικρή εξήγηση στους υπεύθυνους που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει.
 Ο κ. Τροχόπουλος μετά από συνεννόηση, που είχε με τον καθηγητή Ευθ. Βαρλάμη και τον νομικό του σύμβουλο, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Λαμίας και κατέθεσε μήνυση κατά του Δημάρχου προσωπικά.
 Δείτε τι είπε στη κάμερα του LamiaReport ο κ. Τροχόπουλος: Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος πήγε και έβαλε λουκέτο σε ένα χώρο που δεν ανήκει στον δήμο, αλλά στην ΠΕΛ και απαγόρευσε την πρόσβαση στα έργα τα οποία επίσης δεν είναι δικά του και για τα οποία ο Δήμος δεν έχει υπογράψει ούτε πρωτόκολλο παραλαβής.

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Τοπική αυτοδιοίκηση, ισότητα και κοινωνικές δομές

H Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης, κάλεσε τους Δήμους σας να συμμετάσχουν στα προγράμματα:
Δημιουργίας και πιλοτικής λειτουργίας Ξενώνων Φιλοξενίας πλήρους και μικρής διάρκειας διαμονής για μία τριετία τουλάχιστον και με καταληκτική ημερομηνία συγχρηματοδότησης την 31/12/2015, καθώς και τη παροχή υπηρεσιών υποστήριξης των γυναικών θυμάτων βίας (κυρίως ενδοοικογενειακής και trafficking) και των παιδιών τους.
 Δημιουργίας και λειτουργίας Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας για μία τριετία τουλάχιστον και το αργότερο μέχρι τις 31/12/2015.

Η Ευρώπη οδεύει προς την καταστροφή της βιοποικιλότητας

Την άμεση μείωση των περιβαλλοντικά επιζήμιων επιδοτήσεων στη γεωργία, στην αλιεία, στις μεταφορές και στον τομέα παραγωγής ενέργειας και την παράλληλη αύξηση χρηματοδοτήσεων για τη διατήρηση της φύσης, ζητά η BirdLife Europe στην έκθεσή της «Στο δρόμο προς την Ανάκαμψη;» σχετικά με την πρόοδο της Ε.Ε. ως προς τη Στρατηγική της για τη Βιοποικιλότητα. Η οργάνωση προειδοποιεί πως αν αυτό δεν συμβεί τότε οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. διατρέχουν τον κίνδυνο του απόλυτου εκτροχιασμού της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Βιοποικιλότητα.

Τα ληγμένα και το γάλα

«Πέφτει τέτοια παστερίωση που και μια βδομάδα μετά τη λήξη το τρως άφοβα!»
Αυτά ήταν τα λόγια μιας φίλης, στελέχους μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας πριν χρόνια, για τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Έτσι λοιπόν αν βρω στο ψυγείο μου κανένα ξεχασμένο γιαουρτάκι τσεκάρω αν έχει μαύρα στίγματα –έτσι μου είχε πει– και το χτυπάω. Επίσης σας εξομολογούμαι ότι δεν ξέρω από πότε έχει λήξει η ζάχαρη που βρίσκεται στο βάζο, ούτε θα ματαιώσω το μαγείρεμα μιας χυλωμένης φασολάδας αν διαπιστώσω ότι τα φασόλια που διαθέτω έληξαν πριν από κάποιους μήνες.

Ομάδα υποστήριξης δήμων εξήγγειλε το ΥΠΕΚΑ

Η συγκρότηση Ομάδας Υποστήριξης Δήμων (ΟΥΔ), σε συνδυασμό με τη δημιουργία μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας αποφασίστηκε μετά από τη συνεργασία του υπουργού ΠΕΚΑ, Ευάγγελου Λιβιεράτου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κωνσταντίνο Ασκούνη.
Στόχος είναι ο εντοπισμός, η κωδικοποίηση και ηεπίλυση των προβλημάτων των δήμων, εντός των μηχανισμών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

«Υιοθετούμε παιδικές χαρές» στην Πρωτοβουλία(βίντεο)

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας, θέλοντας να συμβάλει συμβολικά στη δημιουργία κατάλληλων και ασφαλών χώρων ψυχαγωγίας και παιχνιδιού των παιδιών, ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος «Υιοθετούμε παιδικές χαρές».

Επιλέξαμε ως ξεκίνημα του προγράμματος την παιδική χαρά στην οδό Πολυλά, στα Κάτω Καλύβια. Έτσι χθες Πέμπτη 25 Οκτωβρίου το απόγευμα ξεκινήσαμε την προσπάθεια εξωραϊσμού της μικρής παιδικής χαράς και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά κατασκευάστηκε πριν 25 περίπου χρόνια και τα τελευταία χρόνια είναι σε πλήρη εγκατάλειψη. Σκουπίδια, αγκάθια και χόρτα, υλικά από το επικίνδυνο ετοιμόρροπο γειτονικό κτήριο, ακλάδευτα δέντρα, χαλασμένα παγκάκια, σπασμένες κούνιες, χαλασμένα όργανα συνθέτουν την εικόνα που αντικρίσαμε.

Το ζήτημα δεν είναι αν θα βελτιωθεί τώρα η εικόνα και η κατάστασή της, ώστε να είναι επισκέψιμη για τα παιδιά και ασφαλής, αλλά να παραμείνει ως τέτοια. Εμείς, ως Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας, υιοθετούμε την παιδική χαρά, αλλά πολλά θα κριθούν από τη συνεργασία και τη διαρκή επικοινωνία με τους κατοίκους της γειτονιάς για να πετύχουμε μαζί την καλή λειτουργία της.

Σκοπός της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών δεν είναι να υποκαταστήσουμε τον Δήμο στην υποχρέωση, που έχει, για τη συντήρηση και τη βελτίωση της κατάστασης των παιδικών χαρών στην πόλη μας, αλλά να αναδείξουμε την ανάγκη της δημιουργίας καλύτερων όρων λειτουργίας τους. Σκοπός μας επίσης είναι να τονίσουμε την υποχρέωση του Δήμου να εφαρμόσει τις οδηγίες της Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών για την τήρηση των προδιαγραφών κατασκευής και λειτουργίας των παιδικών χαρών, ώστε αυτές να αποκτήσουν τη σχετική πιστοποίηση, μέχρι 31/12/2012.

Είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να ενημερώσει, από το σύνολο των παιδικών χαρών της πόλης και των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, ποιες έχουν πιστοποιηθεί, ποιες πρόκειται να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης μέχρι τέλους του χρόνου και ποιες πρόκειται να κλείσουν.

Δείτε στο βίντεο την κατάσταση που βρίσκεται η Παιδική Χαρά:

Αποκλίσεις στα οικονομικά στοιχεία που υπέβαλαν 98 δήμοι της χώρας

Σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των οικονομικών στοιχείων που υπέβαλαν 98 δήμοι της χώρας και τα οποία αφορούν στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των δήμων άνω των 90 ημερών προς τρίτους, διαπίστωσε το υπουργείο Εσωτερικών στη βάση δεδομένων «Οικονομικά Στοιχεία Δήμων». Με έγγραφό του («εξαιρετικά επείγον») το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους 98 δήμους να ελέγξουν τα στοιχεία που έχουν υποβάλλει προκειμένου να εντοπιστούν τα λάθη και στη συνέχεια να διορθωθούν και να τα υποβάλλουν εκ νέου.

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Κούρεμα στεγαστικών δανείων τώρα

Σε γενικές γραμμές, έχω την αίσθηση ότι η αναβολή που έχει γίνει στους πλειστηριασμούς κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Μην με παρεξηγήστε, δεν είμαι υπέρ του να βγουν εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια σε πλειστηριασμό. Η λογική των πραγμάτων απλά λέει ότι δεν θα βγουν διότι δεν μπορούν να βγουν. Και αυτή η απαγόρευση, δίνει την εντύπωση ότι τάχα το πολιτικό σύστημα είναι η αιτία που δεν βγαίνουν ακίνητα σε πλειστηριασμό, ενώ η αλήθεια είναι ότι δεν το επιτρέπει η πραγματικότητα των αριθμών.

Καμπανάκι από τον ΟΗΕ για τις ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα

«Tα επίπεδα ρατσιστικών επιθέσεων στην Ελλάδα έχουν φτάσει σε πολύ ανησυχητικά επίπεδα και οι αρχές κάνουν ελάχιστα για να διορθωθεί το πρόβλημα», αναφέρεται στην έκθεση της ύπατης αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.
Σύμφωνα με το United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR «η Ελλάδα έχει γίνει πύλη εισόδου προσφύγων από την Ασία και την Αφρική οι οποίοι προσπαθούν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Οι ειδικοί της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ διαπιστώνουν ότι «οι μετανάστες αντιμετωπίζουν έντονη εχθρικότητα, δεν μπορούν να επισκεφτούν κάποιες περιοχές της Αθήνας καθώς φοβούνται για επιθέσεις, ενώ δηλώνουν πως κανένας δράστης δεν έχει καταδικαστεί»

Πρόστιμα για παράνομη αφισοκόλληση

Ουδέν σχόλιον.. για την εδώ εις την Λαμίαν  κατάσταση .Εδω εξαντλείται η αυστηρότητα εφαρμογής του νομου , στην απομάκρυνση των μικροπωλητών απο την Καποδιστριου..
Στην επιβολή προστίμου για αφισορρύπανση θα προχωρήσει η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, εναντίον ιδιωτικής εταιρείας η οποία ευθύνεται για την εκτεταμένη αφισοκόληση στον κεντρικό ιστό της πόλης, με σκοπό την προώθηση εφαρμογής για την τουριστική προβολή του Βόλου μέσω iPhone.
Οι αφίσες της συγκεκριμένης εταιρείας εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως και άλλων εμπορικών επιχειρήσεων (κυρίως κέντρων νυχτερινής διασκέδασης), στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί η Δημοτική Αστυνομία Βόλου.
Για όλες τις περιπτώσεις συντάχθηκαν εκθέσεις αυτοψίας οι οποίες θα διαβιβαστούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου για την επιβολή προστίμου, σύμφωνα με το άρθρο 33, παρ. 19, του Κανονισμού Καθαριότητας – Ανακύκλωσης.

1ο Σκακιστικό Φεστιβάλ ''Φιλίας και Μετώπου Συνεργασίας''

Στον Αγιόκαμπο Λάρισας 26-28 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ένα ''διαφορετικό'' τουρνουά σκακιού στο οποίο θα συμμετάσχουν οι Σκακιστικοί Σύλλογοι της Λαμίας (με τρεις ομάδες).
Σκοπός του είναι η ανάπτυξη δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στα σκακιστικά σωματεία της Ελλάδας καθώς και η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων,παράλληλα με τους αγώνες σκακιού.

Το φεστιβάλ θα διοργανωθεί σε δύο περιόδους.
Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στον Αγιόκαμπο Λάρισας στο ξενοδοχείο Golden Beach Hotel από τις 26 έως 28 Οκτωβρίου 2012.
Η δεύτερη συνάντηση θα γίνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας από 16 έως 18 Μαρτίου 2013.

Αγωνιστικά το φεστιβάλ περιλαμβάνει:
Ελβετικό ομαδικό τουρνουά 3 γύρων με τη συμμετοχή σωματείων απ’ όλη την Ελλάδα με 4μελή σύνθεση με σειρά ΕΛΟ (Διεθνές – Ελληνικό – ΕΣΣΚΕ).
Ελβετικό ομαδικό αναπτυξιακό τουρνουά 3 γύρων με τη συμμετοχή σωματείων απ’ όλη την Ελλάδα με 4μελή σύνθεση

Πρόγραμμα Πρώτης Συνάντησης

Παρασκευή 26/10/2012   7:00μμ Ατομικό Τουρνουά Μπλίτζ
Παρασκευή 26/10/2012   9:00μμ Συζήτηση με θέμα «Σκάκι εν μέσω οικονομικής κρίσης»
Σάββατο 27/10/2012      10:00πμ 1ος γύρος βασικού τουρνουά
Σάββατο 27/10/2012        5:30μμ 2ος γύρος βασικού τουρνουά
Σάββατο 27/10/2012        9:00μμ Συζήτηση με θέμα «Ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των σωματείων»
Κυριακή 28/10/2012       10:00πμ 3ος γύρος βασικού τουρνουά

Αναλυτικά την προκήρυξη των αγώνων δείτε εδώ

Καταδίκη Δημάρχου για φονική παράνομη υπαίθρια διαφήμιση

Δικαιωμένος δηλώνει στο Cretalive ο πατέρας του 25χρονου Γιάννη, μετά την καταδίκη σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή του πρώην δημάρχου Αμαρουσίου Παναγιώτη Τζανίκου από το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο 25χρονος πέθανε, όταν το αυτοκίνητο του έπεσε σε διαφημιστική πινακίδα, που βρισκόταν σε νησίδα επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης η πινακίδα ήταν παράνομη
ενώ μαζί με τον κύριο Τζανίκο παραπέμφθηκαν άλλα έξι άτομα που εργάζονταν στο δήμο Αμαρουσίου για τους οποίους έπαυσε η δίωξη λόγω παραγραφής.

Είναι η πρώτη καταδίκη (επτά χρόνια μετά το θανατηφόρο συμβάν) δημάρχου, υπεύθυνου για την τοποθέτηση σε συνεργασία με διαφημιστικές εταιρείες παράνομων πινακίδων.

Σύμφωνα με όσα λέει στο Cretalive o πατέρας του θύματος, πρόκειται για την πρώτη από σειρά ανάλογων δικών που θα ακολουθήσουν .

Ο ίδιος λέει πως αν και το καθεστώς παρανομίας της φονικής υπαίθριας διαφήμισης έχει ξεκαθαρίσει νομικά με επανειλημμένες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστικών οργάνων και παρά το γεγονός πως δήμαρχοι έχουν παραπεμφθεί για παρόμοιες υποθέσεις και εκκρεμούν και άλλες δικαστικές αποφάσεις, η παράνομη υπαίθρια διαφήμιση εξακολουθεί να ακμάζει με την συνενοχή δημάρχων ή με την δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού από τους περιφερειάρχες.

Δεν παρέλειψε να εκφράσει και το παράπονο του για το γεγονός ότι στο Ηράκλειο φέτος νέο κύμα παράνομων διαφημιστικών πινακίδων γέμισε τις νησίδες και τα πεζοδρόμια...


newsit.gr

Αδυνατούν οι δήμοι να καλύψουν το κόστος ηλεκτροφωτισμού των δρόμων


Για την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), σύμφωνα με την οποία οι δήμοι δεν μπορούν να σηκώσουν το κόστος της συντήρησης και των δαπανών ηλεκτροφωτισμού των οδών, ενημέρωσε τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, ο δήμαρχος Λαμιέων, Γιώργος Κοτρωνιάς.
Όπως ανέφερε ο κ. Κοτρωνιάς, οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στους δήμους χωρίς, όμως, να τους δοθούν και οι αναγκαίοι πόροι. Η ΚΕΔΕ ενημέρωσε, επίσης, την Επιτροπή της Βουλής για απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, με την οποία δικαιώθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος είχε προσφύγει για το θέμα των δαπανών του ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή του.

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Η Χρυσηίδα Δημουλίδου, γράφει για τον Αντώνη Σαμαρά!

Μια νέα σειρά παιδικά αισθηματικά μυθιστορήματα, με ήρωα τον Αντώνη, τον Έλληνα πρωθυπουργό και βασισμένη στις προσπάθειες του να σώσει τη χώρα, κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από την γνωστή συγγραφέα
Στροφή στο πολιτικό αισθηματικό μυθστόρημα για παιδιά, έκανε η συγγραφέας Χρισηίδα Δημουλίδου, μετά την διαπίστωση ότι τα βιβλία που έγραφε μέχρι τώρα, λόγω δανεισμού είχαν τεράστιο ποσοστό διαφυγόντα κέρδη. Αντίθετα, όπως έχει αποδειχθεί μέσω ερευνών, τα παιδιά δανείζουν πολύ λιγότερο τα βιβλία τους, άρα αποτελούν ιδανικούς πελάτες.
Έτσι η συγγραφέας των best seller, διαβλέποντας το κενό στην αγορά για καλό πολιτικό Άρλεκιν για παιδιά, δημιούργησε έναν ήρωα που μπορεί να παρασύρει με τις περιπέτειές του κάθε ανήλικο αναγνώστη: Τον μικρό Αντώνη.

Συνήγορος για παιδικούς: «Όχι» στη μετακύλιση του κόστους σίτισης στους γονείς

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίσει ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη με αρμοδιότητα τα Δικαιώματα του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος, τη μετακύλιση από ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς του κόστους σίτισης των παιδιών στους γονείς τους μετά τη μείωση της αποζημίωσης από το υπουργείο Εργασίας.
Όπως τονίζει ο βοηθός Συνήγορός μετά από αυτό πολλοί ιδιωτικοί
παιδικοί σταθμοί  ζητούν από τους δικαιούχους γονείς, με απειλή διαγραφής, την καταβολή ποσού από 50 έως και 150 ευρώ μηνιαίως ή/και οικονομική συμμετοχή για δραστηριότητες, όπως μουσική ή θεατρικό παιγνίδι, που παρουσιάζονται ως ενταγμένες στο καθημερινό υποχρεωτικό παιδαγωγικό πρόγραμμα.

Εκπαίδευση και ορθολογισμός.... για τα Ελληνικά δεδομένα.

Το μισθολογικό κόστος του συνόλου των (170.000 περίπου) εκπαιδευτικών προσεγγίζει το 1/3 του μισθολογικού κόστους του στενού δημόσιου τομέα. Ο μισθός όμως των εκπαιδευτικών έχει μειωθεί σε επίπεδα πολύ χαμηλά (650 ευρώ για τον νεοδιοριζόμενο, 950 ευρώ στα 10 χρόνια και 1.400 στα 35 χρόνια).
Ταυτόχρονα, όμως, έως το 2009, σύμφωνα με τα διεθνή συγκριτικά στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι αναλογίες εκπαιδευτικών - μαθητών στην Ελλάδα ήταν οι μικρότερες στον κόσμο (1:10,1 στα δημοτικά, 1:7,5  στα γυμνάσια και στα λύκεια, έναντι 1:16 και 1:13 μέσου όρου των χωρών του ΟΟΣΑ και 1:14,4 και 1:11,7 των χωρών της ΕΕ, αντίστοιχα).

Το Μνημόνιο και τα φάρμακα

Tου Πασχου Μανδραβελη
Κάθε φορά που εκδίδεται το Δελτίο Τιμών Φαρμάκων γίνεται ένας μικρός χαμός. Ας το θεωρήσουμε λογικό: είναι πολλά τα λεφτά και πολλά τα συμφέροντα. Φαρμακοβιομηχανίες που πουλάνε θέσεις εργασίας στο πολιτικό σύστημα και υπερτιμολογούν τα εγχωρίως παραγόμενα γενόσημα· φαρμακοποιοί που πουλάνε το όραμα της προστατευμένης μικρής επιχειρηματικότητας· μεσάζοντες που πουλάνε το μεγαλύτερο όραμα του νεοελληνισμού, «να βρούμε ένα κονέ στο γκουβέρνο για να πιάσουμε την καλή».

Διαδρομές Τέχνης στην Πινακοθήκη Λαμίας έως την Παρασκευή

Όσοι δεν έχουν δει ακόμα την έκθεση Διαδρομές Τέχνης στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας, έχουν τη δυνατότητα μέχρι και την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.
 Πρόκειται για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις έργων στην Πινακοθήκη, ίσως στην επαρχία δύσκολα να βλέπουμε τόσα πολλά ωραία έργα από τόσους γνωστούς καλλιτέχνες: Ψυχοπαίδης, Πατρασκίδης, Μπότσογλου, Γκολφίνος, Χουλιαράς και πολλοί άλλοι.
 35 καλλιτέχνες συμμετέχουν με έργα τους στις Διαδρομές Τέχνης στην Πινακοθήκη Λαμίας, διαφορετικών εποχών, αλλά και διαφορετικών τεχνοτροπικών στυλ, - από τους καλλιτέχνες της Αφαίρεσης, με αναζητήσεις σχετικές με το Φως και το Χρώμα, έως καλλιτέχνες του Ρεαλισμού και της αναπαραστατικής Τέχνης, πίνακες ζωγραφικής σε σχέσεις φωτός – σκιάς.

Φθηνό ασύρματο Ιντερνετ σε φοιτητές και προσωπικό ΑΕΙ-ΤΕΙ

Φθηνό ασύρματο Ιντερνετ σε φοιτητές και προσωπικό ΑΕΙ-ΤΕΙ από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας
Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο των ενεργειών στήριξης της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας, προσφέρει αποκλειστικά για τους φοιτητές και για το προσωπικό των ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, τη δυνατότητα απόκτησης ασύρματης διασύνδεσης 3G με προνομιακούς όρους, διευκολύνοντας έτσι την ασύρματη πρόσβαση των χρηστών στο Διαδίκτυο.

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Τρεις Λαμιώτες αθλητές του συλλόγου Τραχίνας στο Rodopi Ultra Trail !

Στην μικρή λίστα των αθλητών που έχουν τερματίσει 100 miles (164 χιλιόμετρα) σε αγώνα τρεξίματος σε Βουνό οι δυο αθλητές του Συλλόγου Τραχίνα, Στέλιος Γκέκας και Γιάννης Καλικάς.
Οι αγώνες του είδους είναι πάρα πολύ λίγοι στον κόσμο λόγω του πολύ μικρού ποσοστού αθλητών που μπορούν να τερματίσουν τέτοια απόσταση σε Βουνό.
Ο συγκεκριμένος αγώνας πραγματοποιείται στην περιοχή του Παρθένου Δάσους στο Παρανέστι Δράμας και έχει ανάπτυγμα 164 χιλιόμετρα, συνολική υψομετρική διαφορά ανάβασης 8.000 μέτρα και διάρκεια 42 ώρες από την ώρα εκκίνησης.
Η περιοχή είναι μια αχανής έκταση χωρίς καμία ύπαρξη ανθρώπινης ζωής ή οικισμού.