Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση στην εφημερίδα ''Ημέρα'' για την Μονομετοχική Εταιρεία του Δήμου Λαμιέων

Το δημοσίευμα της Ημέρας
Καλημέρα σας Κε Διευθυντά.
Νομίζω πως έχετε διαμορφώσει λανθασμένη εντύπωση για το πως μπορεί να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί αναπτυξιακά για τον Δήμο η Μονομετοχική Ανώνυμος Εταιρεία.

Όπως θα δείτε και στο καταστατικό της(επισυνάπτεται) στους σκοπούς της ως πρώτος αναφέρεται ''Η αξιοποίηση της ακίνητης Δημοτικής Περιουσίας'' σε κάτι που άλλωστε αναφέρθηκε με έμφαση και ο ίδιος ο Δήμαρχος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21-2-2011 (σελίδα 310 και 311 των πρακτικών-επισυνάπτονται).
Άρθρο 4 Καταστατικού-Σκοπός
Τις δυνατότητες αυτές αλλά και τις απαραίτητες προϋποθέσεις επέκτασης άλλωστε συζητήσαμε και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο , κατά την διάρκεια προ έτους επίσκεψης αντιπροσωπείας της Πρωτοβουλίας στα γραφεία της εταιρείας, αλλά και με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ καθώς και με τον Οικονομικό Διευθυντή του Δήμου κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.
Γιαυτό λοιπόν και οι όποιες προτάσεις μας στην τελευταία πρόσφατη επεισοδιακή συνεδρίαση.

Για το Καινοτομικό Μουσείο Θερμοπυλών η πρόταση αφορά την διερεύνηση συμμετοχής της Εταιρείας στην φύλαξη, την έκδοση των εισιτηρίων και την λειτουργία του κυλικείου, κάτι που θεωρήθηκε καταρχήν υλοποιήσιμο, αφού υπάρξει βέβαια πρώτα μία οικονομοτεχνική μελέτη που θα δείξει την βιωσιμότητα του όλου εγχειρήματος.

Σελίδα 310 πρακτικών Δ.Σ 21-2-2011

Υπό το πρίσμα των παραπάνω συνθηκών έγιναν και οι προτάσεις της Πρωτοβουλίας(συνημμένα) και επιμένουμε πως η Μονομετοχική Εταιρεία μπορεί να επιτελέσει ουσιαστικό ρόλο στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και να προσφέρει περισσότερα στον δήμο.

Με εκτίμηση
Παναγιώτης Στασινός


Υ.Γ.
Αφορμή για το παραπάνω είναι οι δημοσιευμένες απόψεις σας για τις προτάσεις μας, σε σχέση με την Μονομετοχική Εταιρεία, στο φύλλο της Ημέρας της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου 2012

Διαβάστε αναλυτικά τις αποφάσεις του Δ.Σ της Εταιρείας με τις προτάσεις της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών:

Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου την 16.10.2012
…………..
1. Να διερευνηθεί η δυνατότητα να αναλάβει η εταιρεία τη λειτουργία και τη διαχείριση του Καινοτομικού Μουσείου Θερμοπυλών.

2. Επίσης, να διερευνηθεί η δυνατότητα δραστηριοποίησης της εταιρείας σε τομείς που αφορούν στην αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου, και συγκεκριμένα:
- H καταγραφή των νομικών, πολεοδομικών και εμπορικών χαρακτηριστικών των ακινήτων και η ηλεκτρονική αποτύπωσή τους σε Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών, που θα παρέχει άμεση και ολοκληρωμένη εικόνα της γεωγραφικής θέσης των δημοτικών ακινήτων, καθώς και οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη πληροφορία που συνδέεται με το κάθε ακίνητο.
- Η κατηγοριοποίηση των ακινήτων με γνώμονα διάφορες παραμέτρους (π.χ. μέγεθος, αξία, δυνατότητες ανάπτυξης κλπ)
- Η διερεύνηση της σκοπιμότητας και η αξιοποίηση κτιρίων, κτημάτων, κληροδοτημάτων.
- Η εκμετάλλευση χώρων στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένων υπέργειων και υπογείων σταθμών και η εκμετάλλευση πολιτιστικών, αθλητικών, τουριστικών, ψυχαγωγικών, ξενοδοχειακών και άλλων υποδομών
- Η προώθηση νέων μορφών συνεργασίας, αλλά και η συμμετοχή σε διάφορα σχήματα αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας.
- Η παροχή υποστήριξης κατά τη διάρκεια της υλοποίησης της αξιοποίησης αλλά και μετά την ολοκλήρωσή της.
- Η παρακολούθηση μισθώσεων, ο προγραμματισμός και η παρακολούθηση τακτικής και έκτακτης συντήρησης.

1 σχόλιο:

  1. Διαχειριστής22/10/12, 11:52 π.μ.

    H απάντηση της Ημέρας:

    Γιατρέ μου άλλο νομοθεσία και εντελώς διαφορετικό πράγμα καταστατικό επιχείρησης. Διαφορετικό πράγμα νομοθετική πρόβλεψη, εντελώς διαφορετικό πράγμα κουβέντα μεταξύ παραγόντων.

    Ο ισχυρισμός μας λοιπόν είναι ότι απ' όλα αυτά που λέτε δεν μπορεί να κάνει τίποτα η συγκεκριμένη εταιρεία.
    Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διεκδικήσει κάτι απ'όλα αυτά στο πλαίσιο ενός ανταγωνισμού και ότι ψάρια πιάσει.Τίποτα άλλο.

    Και προσοχή μόνο γι’αυτά που προβλέπει το καταστατικό χωρίς καμία άλλη επέκταση.

    Ο λόγος απλός. Το απαγορεύει η νομοθεσία. Από εκεί και μετά οτιδήποτε μπορεί να φαντάζει πολύ θετικό αλλά δυστυχώς είναι από εκείνα που δεν μπορούν ποτέ να γίνουν εκτός και αν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο.

    Αυτά ως προς το σημείωμα.
    Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα που έχουν σχέση με τη λειτουργία της, με την οικονομία της και οτιδήποτε άλλο, είναι αυτονόητο ότι τα οποιαδήποτε συμπεράσματα είναι στο πλαίσιο ενός δημοσίου διαλόγου.

    Δεν τίθεται όμως στο πλαίσιο δημόσιου διαλόγου
    η νομιμότητα των πράξεων είτε του δήμου είτε της εταιρείας.
    Επομένως για όλα αυτά είναι αυτονόητο ότι κουβέντα πάντα μπορεί να γίνεται…

    Γ.Π στην Ημέρα της 20-10-2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή