Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μείωση των κερδών, αύξηση των αμοιβών στην Μονομετοχική Εταιρεία του Δήμου Λαμιέων;


Έσοδα-Έξοδα 2010 και 2011
Άμεσα μέτρα για την βιώσιμη λειτουργία
της Μονομετοχικής Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Λαμιέων

Λαμία, 12.10.2012
Σε μια εποχή που η ύφεση της Ελληνικής οικονομίας δημιουργεί καθημερινά προβλήματα στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και  παντού υπάρχουν μειώσεις μισθών, υπάρχει μια εταιρεία που, παρόλο τα ισχνά της κέρδη, μπορεί και δίνει αυξήσεις!

Αναλύοντας λοιπόν τα οικονομικά στοιχεία(συνημμένα*) της  Μονομετοχικής Επιχείρησης του Δήμου Λαμιέων (το κλειστό υπόγειο παρκινγκ στη Λεωνίδου) βλέπουμε πως, την ώρα που μειώνονται δραματικά τα κέρδη της - με πιθανή πρόβλεψη καθαρών εσόδων μόλις 2.500 ευρώ το 2012 - χρειάζονται Διευθύνων Σύμβουλος, Οικονομικός Σύμβουλος και λογιστής για να χειριστούν οικονομικά μια επιχείρηση με τζίρο περίπου 18.000 ευρώ τον μήνα, με μισθούς αντίστοιχα  2.000, 1.928 και 1537 ευρώ ανά μήνα! Όταν δε το ενοίκιο προς τον Δήμο Λαμιέων μειώνεται από 5.559 σε 1.400 ευρώ τον μήνα – Ιούλιος 2010 - , ο Οικονομικός Σύμβουλος παίρνει αύξηση 22%!(από 1570 σε 1928 ευρώ).

Θεωρούμε πως με τον τρόπο αυτό η εταιρεία οδηγείται μαθηματικά σε αρνητικά αποτελέσματα(ζημία) και πως πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα ώστε να αναπροσαρμοσθεί η πολιτική που ακολουθείται.

Έσοδα-Έξοδα 2012
Θεωρούμε ότι, η Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Λαμιέων με την επωνυμία «ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που σήμερα διαχειρίζεται μόνο το γκαράζ της Λεωνίδου, μπορεί να συμπεριλάβει δραστηριότητες που αφορούν στην αξιοποίηση γενικά της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου. Δραστηριότητες όπως:
- H καταγραφή των νομικών, πολεοδομικών και εμπορικών χαρακτηριστικών των ακινήτων και η ηλεκτρονική αποτύπωσή τους σε Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών, που θα παρέχει άμεση και ολοκληρωμένη εικόνα της γεωγραφικής θέσης των δημοτικών ακινήτων, καθώς και οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη πληροφορία που συνδέεται με το κάθε ακίνητο.
- Η κατηγοριοποίηση των ακινήτων με γνώμονα διάφορες παραμέτρους (π.χ. μέγεθος, αξία, δυνατότητες ανάπτυξης κλπ)
- Η διερεύνηση της σκοπιμότητας και η αξιοποίηση κτιρίων, κτημάτων, κληροδοτημάτων.
- Η εκμετάλλευση χώρων στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένων υπέργειων και υπογείων σταθμών και η εκμετάλλευση πολιτιστικών, αθλητικών, τουριστικών, ψυχαγωγικών, ξενοδοχειακών και άλλων υποδομών
- Η προώθηση νέων μορφών συνεργασίας, αλλά και η συμμετοχή σε διάφορα σχήματα αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας.
- Η παροχή υποστήριξης κατά τη διάρκεια της υλοποίησης της αξιοποίησης αλλά και μετά την ολοκλήρωσή της.
- Η παρακολούθηση μισθώσεων, ο προγραμματισμός και η παρακολούθηση τακτικής και έκτακτης συντήρησης.

Ζητάμε λοιπόν την άμεση σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας - υπόψη έχει να συνεδριάσει περίπου ενάμιση χρόνο! - για να παρουσιαστούν αναλυτικά όλα τα οικονομικά στοιχεία, να λυθούν όλες οι απορίες που απορρέουν από αυτά και να τεθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις βιώσιμης λειτουργίας της Επιχείρησης προς όφελος του Δήμου και των δημοτών.

*Δείτε συνημμένα τους πίνακες με ΕΣΟΔΑ – ΕΞΟΔΑ της Εταιρείας ανά κατηγορία, ανά έτος και ανά μήνα

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου