Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Αυτά τα δένδρα θέλει ο Δήμος Λαμίας να κόψει στην Υψηλάντη!!

Η εισήγηση της Υπηρεσίας Πρασίνου
Αυτά τα δένδρα της οδού Υψηλάντη θέλει να κόψει η Δημοτική Αρχή  γιατί εγκλημάτησαν και άρα θα τιμωρηθούν με κοπή.
Η Υπηρεσία Πρασίνου(;) και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έκριναν πως ''έχουν πάρει επικίνδυνο ύψος(!!),αρκετή κλίση(!!) λόγω της πολυκαιρίας(!!) και της μή ορθολογικής χρήσης(!!!)'' και επομένως κινδυνεύουμε οταν περπατάμε στο πεζοδρόμιο ή οδηγούμε στην Υψηλάντη.

Δείτε σημερινές φωτογραφίες από το πολύ επικίνδυνο σημείο της Λαμίας (σύμφωνα με την Υπηρεσία που υποτίθεται πως έχει αναλάβει να συντηρεί και να περιποιείται την φυσική κληρονομιά των δημοτών:το λιγοστό πράσινο που έχει απομείνει).

Οι λήψεις πάρθηκαν κάτω από το συνεχές κελάηδισμα των πολλών πουλιών που φιλοξενούνται στα πεύκα, προσφέροντας έτσι στον επισκέπτη μια μικρή μόνο αίσθηση,για το πως μεγάλωσαν γενιές και γενιές Λαμιωτών στην περιοχή της Άνοιξης.

Tα συμπεράσματα δικά σας (δεξί κλικ και άνοιγμα σε νέα καρτέλα για μεγαλύτερη ανάλυση):

Πρώτο ''επικίνδυνο'' πεύκο

Αναζητώντας την ''αρκετή κλίση'' του 1ου πεύκου

Δεύτερο ''επικίνδυνο'' πεύκο
Τα μελλοθάνατα πεύκα 
Τρίτο ''επικίνδυνο'' πεύκο

2 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να καταθέσω και την δική μου την άποψη μιας και ασχολούμαι επαγγελματικά με τον χώρο:

    1.Κρίμα που την απόφαση υπογράφει δασοπόνος. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κύριος ότι το φυσικό ύψος των πεύκων είναι 20-30 μέτρα ανάλογα με το είδος και ότι το ύψος αυτό αποκτούν ως φυσικό/γενετικό χαρακτηριστικό τους και όχι λόγω πολυκαιρίας και μη ορθολογικής διαχείρισης.
    Η κλίση, επίσης, δηλαδή η στρέβλωση του κορμού τους, είναι μια "πάθηση" που αποκτούν από την διαρκή έκθεσή τους στον άνεμο και που στην προκειμένη τα πεύκα είναι εξαιρετικά ευθυτενή και προστατεύθηκαν τέλεια από τα παρακείμενα κτίρια αλλά και προφανώς από την έλλειψη ανέμων στην περιοχή.

    2.Το επιχείρημα για επικινδυνότητα από την πτώση κλάδων ή σπασίματος μετά από δυνατό άνεμο, προφανώς και δεν ευσταθεί λόγω των παραπάνω αλλά και λόγω του ότι τα πεύκα είναι τα πιο ανθεκτικά στον άνεμο δέντρα. Πολλά τα παραδείγματα, άλλωστε, από στρεβλές συστάδες πευκων σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στα νησιά.

    3.Είναι θετικό γεγονός το ότι αν και τόσο μεγάλα τα δέντρα, δεν έχουν σηκώσει τις πλάκες του πεζοδρομίου. Δηλαδή τι άλλο θέλει κανείς όταν έχει πεύκα στη γειτονιά του?

    4.Το γεγονός ότι ένα τμήμα του πλατάνου έχει ξεραθεί - πράγμα που δεν φαίνεται στις φωτό - δεν σημαίνει ότι οδηγεί σε κοπή όλου του δέντρου. Δεν τους πέρασε από το μυαλό να κόψουν μόνο το ξερό κλαδί?

    5.Το ότι δεν ανήκουν στις δασικές διατάξεις δεν υποβαθμίζει την αξία τους.

    6.Ποιοι είναι αυτοί οι κάτοικοι που πάνε στον εισαγγελέα? δεν μπορεί η υπηρεσία πρασίνου - επανδρωμένη με δασοπόνο και γεωπόνο - να τους εξηγήσει τα οφέλη από την ύπαρξη αυτών των δέντρων στην περιοχή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/5/14, 11:31 μ.μ.

    Το καλοκαίρι που θα ζεματάει ο ήλιος και θα έχει κάυσωνα και άπνοια τι θα κάνουν οι εχθροί των δέντρων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή