Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Οι πυρκαγιές δεν αστειεύονται. Εμείς;

Το περσινό καλοκαίρι είχαμε έγκαιρα επισημάνει το πρόβλημα των ξερών χόρτων των οικοπέδων, μέσα στον ιστό της πόλης, με ορατό τον κίνδυνο για πυρκαγιές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.
Την αδράνεια-αδιαφορία της δημοτικής αρχής τότε, έρχεται να διορθώσει ανακοίνωση του αντιδημάρχου Λαμιέων κ.Δημοσθένη Καλαμπαλίκη στην οποία καλούνται οι πολίτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους ενώ θέτει υπό πιθανών ποινικών ευθυνών και κυρώσεων όσους δεν συμμορφωθούν.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις τελευταίες εβδομάδες και οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, είχαν ως αποτέλεσμα την υπερβολική ανάπτυξη των χόρτων σε όλη την έκταση του Δήμου μας.
Το Τμήμα Πρασίνου της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Λαμιέων, με δικά του μέσα και με την ανάθεση εργολαβιών, μεριμνά, πέραν των άλλων έργων του, για το κόψιμο των χόρτων σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και τα Δημοτικά οικόπεδα, τόσο για λόγους ευπρεπισμού του αστικού περιβάλλοντος, όσο και για την πρόληψη πυρκαγιών και την εξάλειψη ποικίλων άλλων κινδύνων.

Επειδή, ωστόσο, οι λόγοι αυτοί δεν συντρέχουν μόνο για τους Δημοτικούς χώρους, αλλά και για τα ιδιωτικά οικόπεδα όλων των πολιτών, τους καλούμε να προβούν άμεσα στον καθαρισμό τους, ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος πυρκαγιάς, που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, αλλά και για να μη μετατρέπονται οι χώροι αυτοί σε καταφύγια τρωκτικών και ερπετών κοντά σε κατοικίες.

Επισημαίνεται, ότι η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού οικοπέδων που βρίσκονται μέσα σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, συνεπάγεται ποινικές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες τους, όπως και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού τους.

Ευελπιστούμε στην κατανόηση και τη συνεργασία των δημοτών ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου