Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ»

Σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με αφορμή τη συνάντηση με εκπροσώπους κόμματος, αναφέρεται πως «συζητήθηκε η χρηματοδότηση του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από πλευράς ΥΠΕΚΑ διευκρινίστηκε ότι πλέον είναι δυνατή η εκταμίευση πόρων για την εφαρμογή του»

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» είχε αρχικά προκηρυχτεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης πριν από δύο περίπου χρόνια. Για οικονομικούς λόγους το εν λόγω πρόγραμμα δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε. Στην αρχική του μορφή προέβλεπε πέντε άξονες:

1. Δημοτικά κτίρια
2. Κοινόχρηστοι χώροι
3. Μεταφορές
4. Τεχνικές υποδομές
5. Διάχυση – ενημέρωση

Με αφορμή το δελτίο τύπου του ΥΠΕΚΑ, που μιλά για επανενεργοποίηση του προγράμματος «Εξοικονομώ», θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε για τα παρακάτω:

1. Έχει εκπονηθεί από το Δήμο οποιαδήποτε μελέτη η οποία να αφορά στην ενεργειακή αποδοτικότητα δημοτικών κτιρίων;
2. Είχε ο Δήμος Λαμίας υποβάλει πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»;
3. Αν ναι, ποια έργα και ποιες δράσεις προέβλεπε η πρόταση του Δήμου;
4. Αν όχι, σκοπεύει να υποβάλει σχετική πρόταση σε περίπτωση που επαναπροκηρυχτεί το πρόγραμμα και πώς προετοιμάζεται για το σκοπό αυτό;

Πεποίθησή μας είναι ότι οι δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας πρέπει να αποτελούν βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Ως εκ τούτου, βασικός στόχος της υπηρεσίας πρέπει να είναι η διαρκής πληροφόρηση και ενημέρωση στα θέματα αυτά, η διεύρυνση των παρεμβάσεων, η ωρίμανση των προτάσεων και κυρίως η αναζήτηση χρηματοδοτικών μέσων για την υλοποίησή τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου