Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Σπατάλησαν τα χρήματα των δημοτών στα ''χρυσά μπρατσάκια'' της πισίνας των ΤΕΙ στην Λαμία;

Διαβάστε το προφητικό:
Θα κολυμπάμε με ''χρυσά μπρατσάκια'' στην Λαμία;

ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΙΓΕ Η ΠΙΣΙΝΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ;

Έρευνα για τα καύσιμα γίνεται στο Δήμο Λαμίας καθώς διαπιστώθηκε να λείπουν από τις δεξαμενές μεγάλες ποσότητες πετρελαίου κίνησης.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έρχονται στο φως εμφανίζεται να έχει γίνει υπερβολική κατανάλωση του πετρελαίου κίνησης με βάση τις παραγγελίες που είχαν γίνει από τον προηγούμενο διαγωνισμό και μάλιστα σε περίοδο που οι καιρικές συνθήκες δεν δικαιολογούν μια τόσο μεγάλη κατανάλωση.

Το πρόβλημα αποκαλύφθηκε όταν η νέα δημοτική αρχή με έκπληξη διαπίστωσε ότι οι ποσότητες καυσίμων που είχε προμηθευτεί ο Δήμος πριν ένα χρόνο δεν επαρκούσαν και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό .Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου ομόφωνα αποφασίστηκε να κηρυχθεί άκαρπος ο διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων που προκηρύχθηκε στις 5 Ιανουαρίου και ο Δήμος να προχωρήσει σε απ' ευθείας ανάθεση του έργου καλώντας την εταιρεία που συμμετείχε στο διαγωνισμό να προμηθεύσει καύσιμα στο Δήμο 500.000 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης ο οποίος ανέφερε ότι η έρευνα θα προχωρήσει σε βάθος και θα αποκαλυφθεί τι ακριβώς συνέβη και υπήρξε τόσο μεγάλη κατανάλωση του πετρελαίου κίνησης και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα .

Σύμφωνα πάντως με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το πετρέλαιο κίνησης χρεώνονταν στο Δήμο αλλά η κατανάλωση γινόταν στο ΤΕΙ για τη λειτουργία της πισίνας.
Το πρόβλημα όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία που έρχονται στο φως πέρα από την οικονομική του διάσταση συνδέεται και με πολιτικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί στα πλαίσια της τριμερούς συμφωνίας Περιφέρειας ,Δήμου Λαμιέων και ΤΕΙ που είχε γίνει πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές από τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες με την συμπαράσταση και τη στήριξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα.

Όλα αυτά καθώς και το παρασκήνιο αυτής της υπόθεσης απομένουν να αποκαλυφθούν και να αποδειχθούν από την έρευνα που διεξάγουν οι υπηρεσίες του Δήμου με εντολή του Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη.΄

lamiakos-typos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου