Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινές δράσεις στην βιβλιοθήκη Λαμίας

Επιστρέφουν οι λάτρεις του βιβλίου στις δανειστικές βιβλιοθήκες όπως αποδεικνύεται και από τις εγγραφές στην δημόσια βιβλιοθήκη Λαμίας. Εξαιτίας της κρίσης και παρά τις πολύ καλές προσφορές και εκπτώσεις των βιβλιοπωλείων, οι πολίτες αδυνατούν να διαθέσουν χρήματα για την αγορά ενός βιβλίου για τους ίδιους ή ακόμη και για τα παιδιά τους. Όπως εξηγεί στο Star ο κ.Λεωνίδας Τριανταφύλλου από την βιβλιοθήκη στης οδού Αινιάνων τα τελευταία χρόνια καταγράφεται αύξηση στις εγγραφές της τάξεως του 80%.



Την ίδια ώρα όμως η χρηματοδότηση είναι ελλιπής, το απαραίτητο προσωπικό δεν υπάρχει και τα λειτουργικά προβλήματα τεράστια. « Έχουμε 4 χρόνια να αγοράσουμε βιβλία» λέει ο κ.Τριανταφύλλου.
Η δημόσια βιβλιοθήκη Λαμίας διαθέτει τμήμα ίντερνετ, τμήμα υπολογιστών για άτομα με ειδικές ανάγκες, 65 χιλιάδες τόμους βιβλίων και ένα πολύ καλά ενημερωμένο τμήμα παιδικού βιβλίου για παιδάκια από 2 ετών.
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας θα πραγματοποιήσει και το φετινό καλοκαίρι το Πρόγραμμα του Παγκόσμιου Οργανισμού "Future Library" με τίτλο "Στις Βιβλιοθήκες ο Κόσμος είναι Πολύχρωμος". Το πρόγραμμα ξεκινά στις 18 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 18 Αυγούστου. Απευθύνεται σε μικρές ομάδες μαθητών (15-20 άτομα) των Σχολείων των Δήμων: Λαμιέων, Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου, Μακρακώμης, Δομοκού και Στυλίδας. Οι δράσεις του Προγράμματος παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από εθελοντές συμπολίτες μας, ενώ τα έξοδα του Προγράμματος καλύπτονται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Για περισσότερες πληροφορίες και προεγγραφές στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 2231023732, 2231050570 ή στο e-mail μας liblam1@otenet.gr

lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου