Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Πολύ αργά για... δάκρυα!

Αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί Φθιώτιδας
αμέσως μετά την''είδηση''
κατάργησης του Πανεπιστημίου Στερεάς
Έπρεπε να γίνει η ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου για τον… Καλλικράτη στην Ανώτατη εκπαίδευση , το κούρεμα δηλαδή Πανεπιστημίων και ΤΕΙ να ανακοινωθεί και επίσημα η κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος, η απομάκρυνση από την Λιβαδειά και του μοναδικού τμήματος ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος και τώρα άρχισαν τα… μυξοκλάματα και οι επαναστατικές ιαχές από αυτοδιοικητικούς και άλλους συμπαρομαρτούντες που απειλούν.. θεούς και δαίμονες οι μεν για την κατάργηση του Πανεπιστημίου οι δε για την … ορφάνια της πόλης τους!

Και προσπαθούν να δικαιολογήσουν την αδράνεια τους με το πρόσχημα «καλά μην το δένετε κόμπο ακόμη στο στάδιο της διαβούλευσης είναι, στην Ελλάδα όλα γίνονται, θα το παλέψουμε και μπορεί να δικαιωθούμε αν μας βοηθήσουν και οι πολιτικοί μας…».

Είναι πραγματικά αξιολύπητοι αυτοί οι… τραγικοί πολιτικοί νεκροθάφτες που επιχειρούν τη δική τους αδιαφορία να την μετουσιώσουν σε φρούδες ελπίδες για να έχουν καλυμμένα και τα νώτα τους αφού μπροστά τους κρέμεται και η δαμόκλεια σπάθη των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

΄Ομως δεν απέχει πολύ της πραγματικότητας το "Κατά το λαό και οι άρχοντες".
Στην προκειμένη περίπτωση οι πολίτες ,της Λαμίας,της Λιβαδειάς,της Χαλκίδας κ.α. ποτέ δεν συνειδητοποίησαν πέραν της δραχμικής της διάστασης, την σημασία λειτουργίας στον τόπο τους ενός τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού Ιδρύματος και αυτή την νοοτροπία τους την πληρώνουν τώρα ακριβά και μαζί με τους άρχοντες χύνουν ασταμάτητα τα... κροκοδείλια δάκρυά τους.
Πανεπιστήμιο δεν σημαίνει μόνον ενοικιαζόμενα δωμάτια, γκαρσονιέρες- τρώγλες , καφετερίες κια μπαράκια...

Και γι αυτούς και για όλους τώρα μάλλον είναι αργά για.. δάκρυα!

Lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου