Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

To «Let's Do It» έρχεται στην Ελλάδα ... «ας καθαρίσουμε»

Στην Ελλάδα θα φιλοξενηθεί το «Let’s Do It» για πρώτη φορά από την έναρξη της δράσης του, ύστερα από πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ώρα για Δράση».Το «Let’s Do It» είναι μία διεθνής εθελοντική καμπάνια που έχει ως στόχο τον καθαρισμό περιοχών, ακόμα και ολόκληρων χωρών, από τα σκουπίδια. Η αρχή αυτής της δράσης έγινε στην Εσθονία, όπου στις 3 Μαϊου του 2008, 50.000 άνθρωποι καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις της χώρας.
Από τότε το «Let's Do It» εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα οι δύο οργανώσεις θα ηγηθούν της προσπάθειας και όπως αναφέρουν επιθυμία τους είναι να ενώσουν «τις φωνές όλων των εθελοντικών φορέων της χώρας αλλά και όλων όσων θέλουν να συμβάλλουν, και μαζί να καθαρίσουμε μέσα σε μία μόνο ημέρα από απλές περιοχές έως και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας. Είναι ένας στόχος δύσκολος ο οποίος όμως με τη συμμετοχή όλων μας μπορεί να επιτευχθεί».

Ως ημερομηνία δράσης έχει οριστεί η Κυριακή 29η Απριλίου 2012 και όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «βασικός σκοπός της καμπάνιας είναι να ενεργοποιήσουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα εθελοντικές οργανώσεις, συλλόγους, δήμους, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και άλλους φορείς και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να καταφέρουμε να πετύχουμε το μεγάλο στόχο»



«Μερικές φορές φαίνεται δύσκολο, μερικές φορές χρειάζεται να αντιμετωπιστούν πολλές προκλήσεις, αλλά είναι διασκεδαστικό και είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί», καταλήγουν, καλώντας τον κόσμο να δηλώσει συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.letsdoitgreece.org.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου