Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Οριστικά την Πέμπτη θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr πριν απο λίγα λεπτά ο υπουργός Παιδείας κ.Λοβέρδος έκανε γνωστό ότι αύριο Πέμπτη 28/8 ανακοινώνονται οι βάσεις και τελειώνει η αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων . Το απόγευμα σήμερα ο υπουργός επικυρώνει με απόφαση του τις βάσεις .Αύριο το πρωί περίπου στις 10:00 θα ανακοινωθούν στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας
Οι υποψήφιοι θα μπορούν με τον κωδικό τους και τα αρχικά του επώνυμου να δουν σε ποια σχολή ΑΕ και ΤΕΙ  πέρασαν ενώ το υπουργείο Παιδείας θα αναρτήσει και τους πίνακες με τις βάσεις 2014 όλων των σχολών.
Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr οι βάσεις θα αναρτηθούν στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου παιδείας.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι θα αυξηθούν στις δημοφιλείς σχολές των μεγάλων πανεπιστημίων, ενώ αύξηση αναμένεται και στις βάσεις εισαγωγής στα ιδρύματα της περιφέρειας, καθώς πολλοί υποψήφιοι τα συμπεριέλαβαν στο μηχανογραφικό τους δελτίο ελπίζοντας ότι θα μετεγγραφούν σε σχολή που βρίσκεται κοντά στον τόπο διαμονής της οικογένειάς τους.
Μείωση αναμένεται να καταγραφεί μόνο στις σχολές χαμηλής ζήτησης του 4ου και του 5ου πεδίου. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι σε 16 από τα 22 εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, υπήρξε αύξηση των αριστούχων.
Ειδικότερα, η αύξηση του αριθμού των αριστούχων θα οδηγήσει σε αύξηση των βάσεων στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου και ιδιαίτερα στις Νομικές και τις Φιλολογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου