Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Στη Στυλίδα καταργούν τον εθελοντισμό και εφαρμόζουν νέα νομοθεσία για τα αδέσποτα (ηχητικό)

Μια απίστευτη καταγγελία κάνει μέσα από την προσωπική της σελίδα στο facebook η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Έφη Γρίβα σχετικά με την πολιτική του Δήμου Στυλίδας για τα αδέσποτα αλλά και την άποψη που ο δήμος εκφράζει για τον εθελοντισμό.

Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα πολίτη για φροντίδα τραυματισμένου ζώου από τροχαίο στην περιοχή του Φάρου Ραχών η υπεύθυνη του δήμου Στυλίδας ουσιαστικά αρνήθηκε την παροχή βοήθειας στο ζώο γιατί, όπως ανέφερε στην Πρόεδρο, θεωρεί πως από την ώρα που ο πολίτης παρέχει τις πρώτες βοήθειες στο τραυματισμένο ζώο έχει πλέον το ζώο στην κατοχή του αφού η  αρμόδια για την διαχείριση των αδέσποτων ονομάτισε παράνομα το ζώο έκτοτε δεσποζόμενο! (χωρίς ηλεκτρονική σήμανση και  χωρίς βέβαια συμβόλαιο υιοθεσίας)

Είναι προφανές πως η ''υπεύθυνη''  είτε αγνοεί τα βασικά του σχετικού νόμου που είναι υποχρεωμένος ο Δήμος Στυλίδας να εφαρμόζει για τα τραυματισμένα αδέσποτα ζώα,είτε με την στάση της εκφράζει συγκεκριμένη πολιτική απέναντι στους εθελοντές φιλόζωους ώστε να ακυρώσει οποιαδήποτε προσφορά βοήθειας σε τραυματισμένα ή μη αδέσποτα σκυλιά.

Θεωρούμε πως η οργανωμένη πολιτεία θα πρέπει να αναζητήσει τι από τα δύο συμβαίνει στο δήμο Στυλίδας αφού το θέμα το αδέσποτων ζώων στην ευρύτερη περιοχή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και η πολιτική αντιμετώπισης πρέπει να συμβαδίζει με την ψηφισμένη νομοθεσία και όχι με τα πιστεύω και τις ιδεοληψίες κάθε Δημοτικής Αρχής.

Ακούστε την καταγγελία της Κας Γρίβα στον Lamiafm1







    Απευθύνθηκα σήμερα στο γραφείο του Δήμου Στυλίδας που είναι υπεύθυνο για τα αδέσποτα για ένα σκυλάκι στο φάρο Ραχών που έπεσε θύμα τροχαίου και έπρεπε να πάει στον κτηνίατρο άμεσα.Όταν ανέφερα ότι υπάρχει ένας κύριος που το λυπήθηκε και φροντίζει το τραύμα του και βέβαια το ταΐζει,η αρμόδια αυτή κυρία μου είπε ότι τότε ο σκύλος είναι δεσποζόμενος και κατά συνέπεια δεν έχει λόγο ο Δήμος να ασχοληθεί. Ακυρώνει και απαξιώνει τον εθελοντισμό και την συμπόνοια ενός ανθρώπου που περιποιήθηκε ένα πονεμένο ζώο.Με αυτή τη λογική αν φροντίσω ένα χαμένο παιδί τότε αυτό είναι δικό μου... Συνέλθετε εκεί στο Δήμο Στυλίδας

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/8/18, 9:41 π.μ.

    Προφανώς εννοείτε κάποια ανεύθυνη κυρία που φέρει εφήμερο αξίωμα, αλλά τι περιμένετε "Kατά μάνα κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή