Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Κλείνουν δημοτικά για να στεγάσουν πανεπιστημιακά τμήματα;

Αναγνωρίζει κανείς  στους πολιτικούς την αγωνία που βιώνουν μέσα στην γενικότερη πολιτική αβεβαιότητα με την πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών.
Αν  οι πολίτες της Φθιώτιδας θα τους  ξαναψηφίσουν όπως στις προηγούμενες ή τις προπροηγούμενες εκλογές και κάνουν ότι μπορούν  για να επιβεβαιώσουν την  αμφιλεγόμενη  έτσι  και αλλιώς, προσφορά και χρησιμότητα τους για τον τόπο μας.
Η αγωνία  δε του σημερινού α. υπουργού Οικονομίας Χρήστου Σταϊκούρα είναι στο κατακόρυφο και αν μη τι άλλο  με  παρεμβάσεις του σε άλλους συναδέλφους του υπουργούς, δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα  να επιβεβαιώσει την αναντικατάστατη χρησιμότητα του  στον Νομό μας.
 Και  επειδή πλέον τα ρουσφέτια διορισμών στο δημόσιο  η και τον ιδιωτικό τομέα τείνουν να εκλείψουν, επιχειρεί  με κάθε τρόπο  να διαμορφώσει μόνον αυτός, την εικόνα του  ισχυρού πολιτικού σε θέματα π.χ. Παιδείας.

Μετα το φιάσκο της κατάργησης του Πανεπιστημίου Στερεάς, κατάφερε τουλάχιστον να κρατήσει  το τμήμα της βιοϊατρικής και  ασκώντας όλη την επιρροή του στον Υπουργό  Παιδείας Αρβανιτόπουλο κατάφερε να δημιουργήσει, έστω και στον.... αέρα  μια σχολή ,την περίφημη σχολή  Θετικών Επιστημών με ένα ακόμη τμήμα,αυτό της Πληροφορικής με έδρα την Λαμία.
Το εκπληκτικότερο δε όλων είναι ότι  πέτυχε να συμπεριληφθεί αυτό το τμήμα στο  υπό συμπλήρωση μηχανογραφικό των υποψήφιων φοιτητών ώστε να λειτουργήσει  απο τον Σεπτέμβριο του 2013, δηλαδή από  το  νέο ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.
Έτσι θα κληθούν οι  υποψήφιοι  να  συμπεριλάβουν στο  μηχανογραφικό τους και ένα τμήμα πληροφορικής στον αέρα, αφού κανείς δεν γνωρίζει  το ακριβές επιστημονικό  πεδίο του συγκεκριμένου τμήματος.
Ποιά  θα είναι η θεματική προπτυχιακή του ενότητα  πχ. Πληροφορική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τμήμα πληροφορικής και Επικοινωνιών;
Μια ματιά στις ιστοσελίδες όλων των τμημάτων Πληροφορικής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δείχνουν επακριβώς την επιστημονική κατεύθυνση κάθε τμήματος ,εδώ απλά  τμήμα Πληροφορικής .
Ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα!
Και όχι μόνον αυτό.
Ήδη η διοίκηση του Θεσσαλικού Πανεπιστημίου αντιδρά γιατί  ο  προϋπολογισμός του δεν επαρκεί να καλύψει  τα υπάρχοντα τμήματα στους Νομούς της Θεσσαλίας, αρα αδυνατεί να καλύψει και τα δυο τμήματα της Λαμίας.
Ας είναι καλά όμως ο  κύριος αναπληρωτής ο οποίος με ανθρώπους του στενού πολιτικού ίσως και συγγενικού του περιβάλλοντος, έσπευσε στο Βόλο να συναντηθεί με τον  πρύτανη του Θεσσαλικού και να του αλλάξει γνώμη υποσχόμενος χρηματοδότηση απο το Υπουργείο Οικονομικών.
Βέβαια οι Θεσσαλοί καχύποπτοι όντες απάντησαν «εν τη παλάμη και ούτω βοήσουμε κ. υπουργέ….»
Και ακόμη, οι εγκαταστάσεις του πρώην Πανεπιστημίου Στερεάς δεν είναι  αρκετές να  καλύψουν τις κτηριακές ανάγκες λειτουργίας ενός ακόμη τμήματος.
Εδώ  βέβαια δεν κολλάμε…
Τι βλέπουμε γύρω μας;
Δημοτικά σχολεία;
Τα καταργούμε και  τα μετατρέπουμε σε  αίθουσες  διδασκαλίας Πανεπιστημίου.
Μια και έξω αναβάθμιση , από Δημοτικό στο Πανεπιστήμιο , μοναδική πρωτοτυπία χάριν του αναπληρωτή υπουργού.
Χτες λέγεται  ότι έγινε έως αργά το βράδυ σύσκεψη αρμοδίων και μη για το θέμα αυτό, είναι μια καλή συγκυρία αφενός  η παρουσία στο τιμόνι της Παιδείας σε Περιφερειακό επίπεδο του κ. Ηλία Παλιαλέξη, αλλά και αλλαγή προεδρείου στο σύλλογο δασκάλων και  νηπιαγωγών.
Οι  πληροφορίες δε αναφέρουν ότι σήμερα Τετάρτη είναι πολύ πιθανόν πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των επικεφαλής  των δημοτικών συνδυασμών για το θέμα αυτό….
Μια λεπτομέρεια μόνο δεν  μας έγινε γνωστή. Οι γονείς των μικρών παιδιών που φοιτούν στο γειτονικό  δημοτικό σχολείο ρωτήθηκαν η  θα τους υποσχεθούν ότι μπορούν  να εγγράψουν τα παιδιά τους απευθείας στο νέο πανεπιστημιακό τμήμα;
Θα ήταν ένα καλό  κίνητρο και αυτό!

lamiafm1.gr

2 σχόλια:

  1. Σήμερα το απόγευμα στην Λαμία θα παιχτεί το καταπληκτικό έργο ''Από το Δημοτικό στο Πανεπιστήμιο'' υπερπαραγωγής πολιτικού γραφείου της Λαμίας με πρωταγωνιστές Διευθυντές, δημοσιογράφους-εκδότες και πανεπιστημιακούς και κομπάρσους δασκάλους και μαθητές.

    Το έργο θα είναι διαδραστικό με πλοκή και δράση και με συμμετοχή των θεατών.

    Τόπος:η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (κλιματιζόμενη)
    Ώρα: 18.30

    Είσοδος: Ελεύθερη (οι προσκλήσεις έχουν ήδη εξαντληθεί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/6/13, 12:06 μ.μ.

    κύριε Παναγιώτη εχω δυο παδιά στο 7ο Δημοτικο σχολειο μαλιστα ο ενας γιος μου ειναι στην έκτη τάξη.Σας παρακαλώ επειδή εισε στο Συμβούλιο κανετε μια προταση να γίνει το δικο μας σχολειο Πανεπιστήμιο εχω οικονομικες δυσκολιες αντε τωρα να παει το παδι στο Γυμνασιο ,στο λυκειο ,φροντιστήρια κλπ.Θα είναι μια ευκαρία να απαλλαγώ απο ολα αυτά και να γραφτεί από τώρα στο Πανεπιστήμιο τουλαχιστον ο μεγαλος. Σας παρακαλω και σας υποσχομεναι ολη η οικογενεια μας να ψηφίσει τον Υψιστον κ.Σταϊκούρα και άμα θέλει ψηφιζω και τον πατερα του και τον θειο του και τον κ.Περιφερειακο.Κανε το θαυμα σου κυριε Παναγιώτη.
    Ευχαριστω ειλικρινα δεν θα σε ψηφισω βέβαια αλλα καταλαβαίνεις λογοι ανάγκης. Με καταλαβαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή