Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ψηφιακό... αλαλούμ στην Λαμία

Σκληρή κριτική κάνει στην δημοτική αρχή η Πρωτοβουλία Πολιτών για τις επενδύσεις του Δήμου στην Ψηφιακή Σύγκλιση, δηλαδή την ψηφιακή τεχνολογία, και όπως συμπεραίνει έχουν επενδυθεί τεράστια ποσά με ελάχιστο αποτέλεσμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη χθεσινή μέρα καταγράφονται σειρά από επενδύσεις που κατατάσσουν τη Λαμία μεταξύ των πρώτων Ελληνικών πόλεων σε απορρόφηση κονδυλίων από την Κοινωνία της Πληροφορίας και την Ψηφιακή Σύγκλιση «αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ χαμηλό έως ελάχιστο» όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει. Κάνει μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στο ότι δεν παρέχεται καμία ψηφιακή υπηρεσία στους δημότες, στο ότι υπάρχουν ελάχιστα σημεία στην πόλη με ασύρματο ίντερνετ καθώς και στο ότι η ιστοσελίδα του Δήμου δεν είναι λειτουργική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επαναλαμβάνουν τη φράση που είπε πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο ίδιος ο Δήμαρχος κατά τη συνάντηση στην Περιφέρεια για το ΕΣΠΑ ζητώντας πρόσθετα κονδύλια για την αξιοποίηση των 35 χιλιομέτρων οπτικών ινών γιατί, όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε σημειώσει, σε διαφορετική περίπτωση θα είναι «τσάμπα χαμένα λεφτά».

Παράλληλα κάνει κριτική για τις προτάσεις του Δήμου για το «Ολοκληρωμένο πολυκαναλικό σύστημα διαχείρισης και παρακολούθησης συνθηκών κίνησης στο οδικό δίκτυο των Δήμων Λαμίας, Δομοκού, Μακρακώμης και Στυλίδας» το οποίο μάλιστα το παραλληλίζει με το σύστημα το οποίο είχε εγκαταστήσει η Νομαρχία σε διάφορα σημεία αλλά και στον Μαλιακό κόλπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πρωτοβουλία Πολιτών δέχεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων διατέθηκε στο δίκτυο οπτικών ινών που έχει απλωθεί μέσα στην πόλη για να συνδέσει τα διάφορα κτίρια ενώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι προς το παρόν δεν έχει συσταθεί και δεν λειτουργεί φορέας διαχείρισης του συγκεκριμένου δικτύου, κάτι το οποίο έχει θέσει και ο ίδιος ο Δήμαρχος και στην πρόσφατη συνάντηση για το ΕΣΠΑ αλλά και στο παρελθόν ζητώντας την αξιοποίηση του συγκεκριμένου δικτύου.

Να θυμίσουμε ότι το δίκτυο των οπτικών ινών συνδέει τα δημόσια κτίρια και τα κτίρια όπου στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες από άκρη σε άκρη στη Λαμία αλλά θα πρέπει να προωθηθεί η διαδικασία συγκρότησης του φορέα εκμετάλλευσης για να μπορέσει να λειτουργήσει.

Μάλιστα η Πρωτοβουλία Πολιτών θεωρεί πως ήταν περιττό να κατασκευαστεί ένα τέτοιο δίκτυο εκτιμώντας ότι έχει προχωρήσει ο Ο.Τ.Ε. σε κάτι τέτοιο. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όταν σχεδιάζονταν το συγκεκριμένο δίκτυο είχαν αναδειχθεί μια σειρά από προβληματισμούς αλλά ωστόσο εκτιμήθηκε ότι είναι το πλέον αναγκαίο για οποιαδήποτε μελλοντική διαχείριση των δημοτικών και δημοσίων αρχών

Εφημερίδα Ημέρα 30-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου