Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

''Όταν η μέρα γίνεται νύχτα...''-Αντιπαράθεση για τα αδέσποτα στον Δήμο Στυλίδας

Διαβάστε την απάντηση που έστειλε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας σε καταγγελία του Αντιδημάρχου Στυλίδας Χριστόφορου Αχινιώτη.

Να σημειωθεί πως ο Φιλοζωικός έχει καταφύγει στην δικαιοσύνη για συμπεριφορές της Δημοτικής Αρχής Στυλίδας απέναντι στα αδέσποτα ζώα καθώς καθώς και για την μη εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας ενώ διοργάνωσε και συλλογή υπογραφών στο www.gopetition.com ώστε να υποχρεωθεί ο δήμος να εφαρμόσει το νόμο 4039/2012 για τα αδέσποτα.

«Όταν η μέρα γίνεται νύχτα...

Μετά από την ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Στυλίδας κ.Αχινιώτη έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:


1. ΄Εχει υπόψη του ο κ. Αντιδήμαρχος ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Δήμου του σε σχέση με τα αδέσποτα?
2. Τι έχει κάνει για να προλάβει τις φόλες που είναι στην ημερήσια διάταξη στην περιοχή του?
3. Που είναι η ενημέρωση των δημοτών του για την αντιμετώπιση των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων και για τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με εγκατάλειψη, στείρωση, τσιπάρισμα και λοιπά?
4. Που είναι η 5/μελής επιτροπή διαχείρισης των αδέσποτων που έπρεπε εδώ και χρόνια να είχε συστήσει και που βέβαια δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος?
5. Που είναι το πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμών, υιοθεσιών που υποχρεούται να κάνει ο Δήμος?
6. Και αφού δεν έχει χρήματα, γιατί έχει αρνηθεί τις επανειλημμένες προτάσεις μας να έλθουν εθελοντές κτηνίατροι για να στειρώσουν αδέσποτα, χωρίς κανένα κόστος για το Δήμο?
7. Έχει το θράσος ο κ.Αντιδήμαρχος να λέει ότι είναι δουλειά των εθελοντών να γυρίζουν όλη τη Φθιώτιδα για να μεταφέρουν τραυματισμένα ζώα,για να μην μετακινηθεί κάποιος αρμόδιος από το σπίτι του. Μα ακόμη και αν γινόταν αυτό, τα ζώα θα πέθαιναν μέχρι να πάνε στο σημείο οι εθελοντές και να το μεταφέρουν στο γιατρό. ΄Η μήπως αυτό τον εξυπηρετεί καλύτερα, αφού ένα αδέσποτο λιγότερο....
8. Πληροφορούμε τον κ. Αντιδήμαρχο ότι η μόνη χρηματοδότηση του Συλλόγου μας είναι από τα μέλη μας.΄Η μήπως δεν ξέρει ο κ. Αντιδήμαρχος τι σημαίνει σύλλογος και τι σημαίνει εθελοντής?
9. Τον πληροφορούμε λοιπόν... ότι η λέξη «εθελοντής» σημαίνει ότι κάνει κάποιος κάτι γιατί το θέλει και όταν μπορεί.Δεν είναι δημόσιος υπάλληλος για να παίρνει διαταγές και για το αν κάνει κάτι καλά ή όχι ελέγχεται μόνο από τα μέλη του.....
10. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει αναφορά στον κ.Εισαγγελέα Λαμίας από το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας για την μη συμμόρφωση του Δήμου Στυλίδας στα όσο ο νόμος τον υποχρεούται να κάνει και δεν τα κάνει....όπως και μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Δημάρχου για θανάτωση αδέσποτου.
11. Αν ο κ.Αντιδήμαρχος θέλει να έχει τον τίτλο του Φιλόζωου πολύ χαιρόμαστε και του προτείνουμε να δημοσιοποιήσει το προσωπικό του κινητό, όπως κάνουμε εμείς οι «γιαλατζί» φιλόζωοι, ούτως ώστε να καλούν αυτόν στις διασώσεις ζώων στην περιοχή της Στυλίδας. Αν θέλει βέβαια ευχαρίστως να τον προτείνουμε για να πηγαίνει και σε όλη τη Φθιώτιδα...... »

Το Δ.Σ.

Και η απίστευτη καταγγελία του Αντιδημάρχου Στυλίδας:

«Την Τετάρτη 02/09/2015 δηλητηρίασαν ένα αδέσποτο σκυλί στην Πελασγία. Μετά από κλήσεις των πολιτών ο Δήμος κινητοποιήθηκε άμεσα μεταφέροντας το άτυχο ζώο στο πλησιέστερο κτηνιατρείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Κάποιος συνδημότης μας πάνω στην αγωνία του για την κατάσταση του άτυχου ζώου τηλεφώνησε στο Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας.
Η απάντηση που εισέπραξε από την υπεύθυνη ήταν αυτολεξεί ότι : «αν δεν κάνει κάτι ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος θα τους βγάλω στα κανάλια».

Ο φιλοζωικός με μοναδικό αντικείμενο την φροντίδα των αδέσποτων ζώων και με χρηματοδότηση που λαμβάνει από τους φιλόζωους, δεν έδωσε ούτε τις πρώτες βοήθειες αλλά ούτε και τις στοιχειώδεις οδηγίες για την αντιμετώπιση του περιστατικού!
Στις δύσκολες αυτές εποχές ο Δήμος Στυλίδας ,έχοντας να αντιμετωπίσει πολλά καθημερινά προβλήματα και μάλιστα των συμπολιτών, σκύβει το κεφάλι και σ’ αυτό το μεγάλο θέμα των αδέσποτων ζώων και χωρίς καμία σχετική χρηματοδότηση.

Υ.Γ. Κάποιοι φέρουν μόνο τον τίτλο «φιλόζωοι» και κάποιοι άλλοι απλά βοηθούν!

Ο Αντιδήμαρχος Στυλίδας
Αχινιώτης Χριστόφορος



Σχετικά:

Σκοτώνει τα αδέσποτα σκυλιά ο Δήμαρχος Στυλίδας!

Καταγγελία του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας για νέες δηλητηριάσεις ζώων !

Αδιαφορία του δήμου Στυλίδας για τα αδέσποτα.Υπογράψτε την διαμαρτυρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου