Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Λαμία-9ο Γυμνάσιο: Χαμένο στη μετάφραση;Άλλο ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο άλλη απόφαση καταγράφεται! (έγγραφα-video)

Πρόκειται, για λανθασμένη αποτύπωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου;

Το γεγονός πάντως είναι πως για το θέμα των εγκαταστάσεων του πρώην 5ου Λυκείου, αν και η εισήγηση που ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, προέβλεπε την εγκατάσταση του Ειδικού Σχολείου και του 9ου Γυμνασίου, στην έγγραφη αποτύπωση της απόφασης, αναφέρεται μόνο το Ειδικό Σχολείο.

Πως από τα δύο σχολεία της εισήγησης, η απόφαση αναφέρεται μόνο στο ένα; Και τι γίνεται τελικά με το 9ο Γυμνάσιο, που «εξαφανίστηκε» μεταξύ προφορικού και γραπτού λόγου;

Ειδικότερα, στην συνεδρίαση της 10ης Απριλίου 2017 μετά από εισήγηση της αντιδημάρχου παιδείας βάσει του εγγράφου της Περιφερειακής Εκπαίδευσης με αριθμό Φ2.1/626/03-02-2017 (εγκατάσταση ειδικού σχολείου και 9ου γυμνασίου) το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα εγκρίνει την εγκατάσταση των δύο σχολείων στο πρώην κτήριο του 5ου.

Στα πρακτικά όμως του Δήμου, η απόφαση αφήνει εκτός το 9ο γυμνάσιο και αναφέρει ότι: To Δ.Σ αποφασίζει ομόφωνα την παραχώρηση του 5ου λυκείου Λαμίας προκειμένου να μεταστεγαστεί το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Φθιώτιδας.

Που πήγε λοιπόν το 9ο Γυμνάσιο; Πως χάθηκε στη μετάφραση;

Και τι θα γίνει τώρα εφόσον υπάρχει το ενδεχόμενο εμπλοκής
στην διαδικασία της μεταστέγασης μιας και θα πρέπει να γίνει ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης, ορθή επανάληψη και νέα έγγραφα για την έγκριση του κτηριολογικού προγράμματος προς το Υπουργείο. Δηλαδή πρόσθετος χρόνος που θα πάει ακόμη πιο πίσω την πολύχρονη ταλαιπωρία των παιδιών και των γονέων τους.

Ένα θέμα επίσης που αναδεικνύεται είναι πως αιτούμαστε στο Υπουργείο 600 τμ περίπου για 35 παιδιά του ΕΕΕΕΚ ενώ σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές η αναλογία είναι 1,2-1,5 τμ ανά παιδί με αποτέλεσμα βέβαια να δημιουργούνται ερωτηματικά για την σύμφωνη θετική γνώμη του Υπουργείου αλλά και για την πιθανή μελλοντική κατάργηση του 9ου Γυμνασίου.

Τέλος μεγάλες απορίες υπάρχουν και για τις δεσμεύσεις του δήμου για μεταστέγαση τον Σεπτέμβριο του 2017 την ώρα που το έγγραφο για τα κτηριολογικά φεύγει για το Υπουργείο στις 17/12/2017,δηλαδή 3,5 μήνες μετά το έγγραφο της Δευτεροβάθμιας και παραμονές του ‘’Λαϊκού Δικαστηρίου’’ που στήθηκε με αφορμή την υποτιθέμενη συγχώνευση 5ου και 6ου Λυκείων.

Διαβάστε την (λανθασμένη(;) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) και την εισήγηση του Διευθυντού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ψηφίστηκε ομόφωνα.


H απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων

H απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων

Η εισήγηση που κ. Πιλιτζίδη που ψηφίστηκε ομόφωνα

Η εισήγηση που κ. Πιλιτζίδη που ψηφίστηκε ομόφωνα

Μπορείτε να ακούσετε αναλυτικά τι συζητήθηκε σε εκείνη την συνεδρίαση εδώ





lamianow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου