Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Βασίλης Αλεξόπουλος:'' Η Λαμία χωρίς μαζικό αθλητισμό και χώρους άθλησης'' (video)

Με 160 ενεργά μέλη, η Ένωση πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας, προσπαθεί να συνδράμει με κάθε τρόπο, ώστε να μειωθεί η ανεργία που μαστίζει και αυτόν τον κλάδο, κυρίως μέσω των ευκαιριών που παρουσιάζονται με την υλοποίηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού.

Δυστυχώς όμως, όπως υποστηρίζει σε συνέντευξή του στον star fm, ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Αλεξόπουλος η Λαμία έχει μείνει πίσω, στην απορρόφηση γυμναστών, σε σύγκριση με άλλους γειτονικούς δήμους που έχουν αξιοποιήσει την ευκαιρία αυτή και προς όφελος των δημοτών τους. Μόνιμο και χρόνιο αίτημα των γυμναστών, η λύση στην έλλειψη ελεύθερων χώρων άθλησης και κυρίως για το Στίβο.

Είναι λυπηρό, αναφέρει ο Κος Αλεξόπουλος πως η Λαμία απουσιάζει και φέτος από τα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού του Υπουργείου και τις 1428 θέσεις γυμναστών που θα διδάξουν στα σχολεία.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Δήμος Λαγκαδά που θα απασχολήσει 46 γυμναστές,ο Δήμος Πέλλας 21, ο Δήμος Καρπενησίου 4, ο Δήμος Λεβαδέων 4, ο Δήμος Αλιάρτου 3, ο Δήμος Χαλκίδας 10 και από όλο τον Νομό Φθιώτιδας μόνο ο Δήμος Αμφίκλειας θα προσλάβει 2 γυμναστές.

Διαβάστε το ΦΕΚ (9-10-2018) με την απουσία του Δήμου Λαμιέων από τα προγράμματα εδώ




Σχετικά:
Οι θέσεις της «Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας» για τον αθλητισμό
Παναγιώτης Στασινός: ''Υποχρέωση του Δήμου ο Μαζικός Αθλητισμός''(ηχητικό αρχείο)
''Άθληση για όλους΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου