Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

''Επιστρέφει'' η Δημοτική Αστυνομία στους δήμους που καταργήθηκε-Τι θα γίνει στον Δήμο Λαμιέων;

Το πράσινο φως δόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας σε όσους δήμους την κατάργησαν το 2015.

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος, που υπογράφεται από τον Κο Σκουρλέτη, ως συνέχεια της σχετικής ρύθμισης στον Κλεισθένη Ι στην οποία δίνεται η δυνατότητα μετάταξης σε υπηρεσίες ∆ηµοτικής Αστυνοµίας των ∆ήµων των πρώην ∆ηµοτικών Αστυνοµικών οι οποίοι υπηρετούν σε Καταστήµατα Κράτησης, αναφέρει:

''∆ήµοι οι οποίοι έλαβαν απόφαση µη επανασύστασης της Υπηρεσίας ∆ηµοτικής Αστυνοµίας µε τις διατάξεις του άρθρου 19 ̟αρ. 3β του ν. 4325/2015, µε συνέπεια την κατάργηση θέσεων δηµοτικών αστυνοµικών, μπορούν να λάβουν νέα απόφαση σύστασης της υπηρεσίας και των αναγκαίων θέσεων ειδικού ένστολου ̟προσωπικού δηµοτικής αστυνοµίας, µε τη διαδικασία του άρθρου 10 του ν. 3584/2007. Στην ̟περίπτωση αυτή, µ̟ορούν να καλύψουν τις θέσεις αυτές από υπαλλήλους  που θα υποβάλουν σχετική αίτηση µετάταξης µε την ̟παρούσα διαδικασία''

Ήδη οι Δήμοι Σερρών και Ρόδου ξεκίνησαν διαδικασίες επανασύστασης της δομής .
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Σεπτεμβρίου 2018 στις Σέρρες ψηφίστηκε η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας ενώ στην Ρόδο  ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε πως''«Η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας αποδείχθηκε άστοχη», τονίζοντας ''ότι ο ρόλος της είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς επιτρέπει στη δημοτική αρχή να επιβλέπει τους κοινόχρηστους χώρους και την ευταξία της πόλης''.

Αναμένουμε και τον Δήμαρχο Λαμιέων Κο Σταυρογιάννη να πάρει θέση και να προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες ώστε να ξανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία που τόσο έχει λείψει από τον έλεγχο και την ομαλή λειτουργία της πόλης μας.
Άλλωστε σε σχετική ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου μας Παναγιώτη Στασινού στο Δημοτικό Συμβούλιο με τίτλο ''Επιτακτική ανάγκη η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στην Λαμία'' ο Κος Σταυρογιάννης είχε απαντήσει θετικά για την διερεύνηση τότε του τρόπου επανασύστασης.

Να προσθέσουμε πως στο facebook λειτουργεί σελίδα με το τίτλο Επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομία στον Δήμο Λαμιέων!!! που ενημερώνει και διεκδικεί την εφαρμογή της εγκυκλίου και στη Λαμία.

Σέρρες : “Επιστρέφει” η Δημοτική Αστυνομία!
Τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. του Δήμου Σερρών, σχετικά με την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας (19/9/2018)

Θα επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία στη Ρόδο


Αναλυτικά η σχετική εγκύκλιος:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου