Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Θα πληρώνουμε την πλαστική σακούλα από τις αρχές του 2018

Με στόχο την δραστική μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας θα αρχίσει από τις αρχές του 2018 να ισχύει η Κοινοτική Οδηγία που προβλέπει την πληρωμή μέχρι 8 λεπτών του ευρώ για κάθε πλαστική σακούλα.
Απώτερος στόχος, όπως ανέφερε η κ. Ε. Τριτοπούλου Έφης, χημικός μηχανικός του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) είναι να μειωθεί η χρήση της σακούλας από 250 περίπου ανά άτομο στην ελληνική επικράτεια το χρόνο σε 90 και στη συνέχεια σε 40 σακούλες κατ’ άτομο το χρόνο.
Η κ. Τριτοπούλου βρέθηκε σήμερα στη Λάρισα, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΑΝ Δ. Πολιτόπουλο, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας.


Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον ΕΟΑΝ, την Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Οι δράσεις συνεχίστηκαν το μεσημέρι στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου διανεμήθηκε έντυπο υλικό και πάνινες σακούλες με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για να μειώσουν στο ελάχιστο τη χρήση της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης και να επιλέγουν τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές σχολείων της Λάρισας και περιέλαβε μεταξύ άλλων και την προβολή της ταινίας «Plastic Paradise».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου