Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Η Στερεά Ελλάδα Κέντρο Μελέτης παραβατικής συμπεριφοράς με τις ευλογίες του Κου Μπακογιάννη!

Ακούσαμε ,με έκπληξη ομολογουμένως, τον Περιφερειάρχη Κο Μπακογιάννη να ανακοινώνει την απόφασή του να κηρύξει την Κεντρική Στερεά Ελλάδα σε  ‘’Κέντρο Κυνηγετικού Τουρισμού’’.
Πέρα από τους όποιους προβληματισμούς για το αναπτυξιακό όραμα μιας τέτοιας πρότασης αφού είναι σίγουρο πως θα λειτουργήσει αρνητικά σε άλλες πιο ήπιες και δοκιμασμένες μορφές ανάπτυξης ( ήπιος βιώσιμος τουρισμός, ορεινός, ιστορικός, ιαματικός κλπ) αναλογιστήκαμε πως θα είναι η ζωή όλων μας στο μέλλον που προετοιμάζει ο Περιφερειάρχης, συμβιώνοντας με χιλιάδες κυνηγούς που θα ξεχύνονται στα βουνά της περιοχής μας για να βοηθήσουν στο τουρισμό.

Τι συμβαίνει λοιπόν στην πραγματική κοινωνία όταν μεγάλος αριθμός μελών της κατέχει κυνηγετικά όπλα και επιβάλει βία και θάνατο σε ανυπεράσπιστα πλάσματα;
Υπάρχουν μήπως επιπτώσεις και επιβολή παρόμοιας συμπεριφοράς μέσα στο σπίτι αλλά και σε άλλους ανθρώπους της κοινωνίας;



Τα συμπεράσματα των μελετών που έχουν δημοσιευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι δυστυχώς συγκλονιστικά!
Οι έρευνες  έδειξαν πως οι πολιτείες με μεγαλύτερο  από τον μέσο όρο κυνηγών ανά 100.000 κατοίκους έχουν αύξηση 51% σε περιστατικά παιδικής κακοποίησης, από τα οποία 15% παραπάνω σωματική βία,82% παραπάνω περιστατικών  παραμέλησης ανηλίκων , 33% αύξηση των κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και 14% αύξηση συναισθηματικής κακοποίησης.

Άλλες μελέτες έδειξαν πως τα παιδιά που ζουν σε περιοχές όπου δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός κυνηγών έχουν τριπλάσιες πιθανότητες  να παραμεληθούν και διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση από όσες περιοχές έχουν λιγότερη κυνηγετική δραστηριότητα αλλά και από πτωχές περιοχές ή περιοχές με μεγάλη εγκληματικότητα!
Σημαντική είναι επίσης έρευνα που συσχετίζει την ανάπτυξη του κυνηγιού σε μια περιοχή με την παραβατική συμπεριφορά παιδιών στην εφηβική και μετεφηβική ηλικία (καταστροφές και βανδαλισμοί σε σχολεία και δημόσια περιουσία, καυγάδες κλπ)
Στα παραπάνω δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τις πάμπολλες έρευνες που βρίσκουν άμεση σχέση στην κακοποίηση ζώων και την αύξηση των εγκλημάτων απέναντι σε ανθρώπους.

Και στην Ελλάδα αλήθεια τι συμβαίνει;
Πόσους κυνηγούς έχουμε ,πως συμπεριφέρονται και δρουν μέσα στην Ελληνική Κοινωνία;

Σύμφωνα με πανελλήνια έρευνα της VPRC για το zoosos.gr στην Ελλάδα εχουν ως ‘’χόμπι΄΄ το κυνήγι 500.000 άτομα.
Απο αυτούς οι 230.000 είναι παράνομοι που ενδεχομένως εξηγεί τα φαινόμενα ανεξέλεγκτης χρήσης όπλων, της βάναυσης συμπεριφοράς σε ζώα(που είναι ή δεν είναι θηράματα) αλλά και προς κυνηγετικά σκυλιά (συνθήκες ανεξέλεγκτης εκτροφής, διαβίωσης, μεταφοράς, εγκατάλειψης, εκτελέσεις). Εντυπωσιακά είναι επίσης τα στοιχεία για τον  μέσο Έλληνα κυνηγό που φαίνεται να είναι χαμηλής μόρφωσης και ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής και της Νέας Δημοκρατίας.


Εσείς τι νομίζετε ο αμόρφωτος, παράνομος ακροδεξιός Έλληνας κυνηγός θα επιβεβαιώσει ή όχι τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν στις Ηνωμένες Πολιτείες;
Μήπως τελικά ο Κος Μπακογίαννης με παλαιοκομματική συμπεριφορά, προς άγρα ψήφων, θα μετατρέψει την Στερεά Ελλάδα σε Κέντρο Μελέτης Παραβατικών Συμπεριφορών παιδιών και ενηλίκων;


Πηγές:

The Missing Link (Hunting and Child Abuse are Correlated)

Michigan stats confirm hunting, child abuse link

Ohio data confirms hunting/child abuse link: Stronger than link to rural poverty

New York state statistics show link:  Hunters and molesters

VPRC: Έρευνα για τους κυνηγούς στην Ελλάδα

The Animal Abuse-Human Violence Connection

Hunting and child abuse link plus sports hunters similar to serial killers??(βίντεο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου