Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Γιώργος Γκέκας:''Χωρίς ελεύθερους χώρους άθλησης η Λαμία-Απαιτούνται άμεσα μέτρα'' (video)

Αναξιοποίητος παραμένει ο αθλητικός χώρος γύρω από το Χαλκιοπούλειο κλειστό Γυμναστήριο της Λαμίας σύμφωνα με την καταγγελία του συνταξιούχου γυμναστή Γιώργου Γκέκα.

Ο κύριος Γκέκας καυτηριάζει την έλλειψη ελεύθερων χώρων άθλησης στη πρωτεύουσα της Φθιώτιδας και καλεί την δημοτική αρχή να λάβει μέτρα.
Ταυτόχρονα απευθύνει ανοικτό κάλεσμα στους Λαμιώτες για την συγκρότηση Περιβαλλοντικής ομάδας με σκοπό την αξιοποίηση του Χαλκιοπούλειου Πολιτιστικού Πάρκου.




Αναλυτικά το κείμενο-καταγγελία του Κου Γκέκα:


ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΕΙΟ

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Το Πάρκο αναψυχής στον Περιβάλλοντα χώρο του Χαλκιοπούλειου( απέναντι από την Έκθεση) είχε περιέλθει σε εγκατάλειψη για πολλά χρόνια και με τις παρεμβάσεις που έγιναν κύρια από εθελοντές δημότες αλλά και με τη στήριξη της προηγούμενης δημοτικής αρχής άρχισε να αξιοποιείται τον Οκτώβρη του 2011 και να είναι επισκέψιμο για όλους τους πολίτες κάθε ηλικίας.

Η Λαμία μια πόλη 100.000 κατοίκων στο κέντρο της Ελλάδας ανέκαθεν δεν είχε ένα χώρο καθαρό που να προσφέρεται για τις ανάγκες άθλησης και ψυχαγωγίας σε άτομα που ζούν μόνιμα εδώ καθώς και για τους επισκέπτες.
Ενώ όλες οι άλλες πόλεις διαθέτουν 2 και 3 πάρκα αναψυχής εμείς δεν καταφέραμε
δεκαετίες τώρα να εξασφαλίσουμε για τους δημότες μας έναν υπαίθριο χώρο με τις κατάλληλες υποδομές ώστε να μπορούν να γυμνάζονται στον ελεύθερο χρόνο τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους.
Το πρόβλημα γιγαντώνεται αν σκεφτεί κανείς ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές 30 και πλέον Σχολείων της πόλης μας, όταν αποφασίσουν να συνοδεύσουν τους μαθητές τους σε ημερήσια εκδρομή σ έναν χώρο καθαρό, με την στοιχειώδη ασφάλεια για την αποφυγή ατυχήματος θα απογοητευτούν διαπιστώνοντας την ανυπαρξία ενός τέτοιου χώρου καθ ότι δεν ισχύουν οι στοιχειώδεις συνθήκες καθαριότητας και συντήρησης!!!

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 με την ανάληψη της νέας Δημοτικής αρχής μέχρι και σήμερα έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από εθελοντές δημότες για την αξιοποίηση του Χαλκιοπούλειου Πάρκου με υπομνήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς όμως καμία ανταπόκριση.

Ποιες είναι οι δυνατότητες που προσφέρει το Χαλκιοπούλειο Πάρκο το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στις εγκαταστάσεις του κλειστού Γυμναστηρίου και των Γηπέδων Τένις;

Το πολύ πράσινο σε όλη τη περιοχή, συνολικής έκτασης 6.000τμ, καθώς και τα πολλά γήπεδα που υπάρχουν προσφέρουν ό,τι το καλύτερο
σε μια πόλη που οι υποδομές της σε χώρους αναψυχής είναι ανύπαρκτες!!!

Πρίν δύο χρόνια εθελοντές πολίτες είχαν φυτέψει πάνω από 70 δέντρα και οι ίδιοι έχουν αναλάβει την συντήρησή τους, καθώς δεν υφίσταται δίκτυο άρδευσης.

Τελευταία - μια δυσάρεστη εξέλιξη που έχει να κάνει με τα δικαιώματα των συμπολιτών μας στο Πολιτιστικό Πάρκο είναι η μη παραχώρηση των 2 γηπέδων beach volley σε όσους θελήσουν στον ελεύθερο χρόνο τους να μεταβούν εκεί και να παίξουν !!
Στους δημότες, που ενώ οι ίδιοι έχουν πληρώσει τον εξοπλισμό και την εγκατάσταση μέσα από την άγρια φορολογία που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν στην εκάστοτε Δημοτική αρχή και μάλιστα σε περίοδο κρίσης,
τους έχει απαγορευτεί η είσοδος καθώς η πόρτα είναι κλειδωμένη!!!

Ακόμη, η έλλειψη συντήρησης πρασίνου στη πλευρά της οδού Παπαμαύρου ( πίσω από το κλειστό γυμναστήριο ), υπάρχουν βάτα σε μεγάλο ύψος τα οποία καλύπτουν όλο το πεζοδρόμιο, είναι η αιτία κινδύνου για την ασφάλεια των κατοίκων που διέρχονται από εκείνο το σημείο.
Παρά την ενημέρωση που έχει γίνει και τα πολλά τηλεφωνήματα, εδώ και 5 μήνες, προς την αρμόδια υπηρεσία δεν έχει αλλάξει τίποτα και το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει!!!

Τελειώνοντας εδώ αυτή την αναφορά, κάνω έκκληση στους συμπολίτες μου αφού συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους τους οποίους αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας από την έλλειψη υπαίθριων χώρων αναψυχής και με δεδομένο ότι πρέπει να πληρώσουν γυμναστή με την εγγραφή τους σε κάποιο σύλλογο ώστε να έχουν τη δυνατότητα άθλησης και ψυχαγωγίας να συμπορευτούμε σ έναν κοινό αγώνα - με εθελοντική δράση - για τη λύση του προβλήματος.

Το εmail για όσους θέλουν να επικοινωνήσουν για την συγκρότηση Περιβαλλοντικής ομάδας με σκοπό την αξιοποίηση του Χαλκιοπούλειου Πολιτιστικού Πάρκου είναι: ggkekas357@yahoo.gr

Γιώργος Γκέκας
Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου