Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Πολιτικοί κάνουν πολιτική με στρατόπεδα!

Φθάνει πια.Γιατί δεν κλείνουν τα στρατόπεδα που δεν μας χρειάζονται; Το ερώτημα το έχουμε θέσει πολλές φορές και η απάντηση έχει δοθεί. Γιατί στρατόπεδα ανοιχτά σημαίνουν ψήφοι για τους βουλευτές μας που πιέζονται από τους ψηφοφόρους τους.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι γραμμένο από αξιόλογο στρατηγό. Και γράφει σκληρές αλήθειες:
Κύριοι πολιτικοί, αφήστε επιτέλους το Στρατό να δουλέψει!Κάποιοι πολιτικοί φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτε. Συνεχίζουν να πολιτεύονται σαν να βρίσκονται στην εποχή του «Μαυρογιαλούρου». Η εκμετάλλευση της παρουσίας στρατιωτικών μονάδων στον τόπο τους συνεχίζει να αποτελεί κύριο στόχο πολιτικής, μέσω της οποίας επιδιώκουν την εξυπηρέτηση των πελατών-ψηφοφόρων τους.

Η μεγάλη διασπορά του ΕΣ και η διατήρηση μη αναγκαίων σχηματισμών, μονάδων και στρατοπέδων είναι γεγονός. Είναι αδιανόητο ο ΕΣ να έχει διάταξη ανταποκρινόμενη προς τα γεωπολιτικά δεδομένα της ψυχροπολεμικής εποχής, ή αυτή να καθορίζεται από τοπικιστικές εξαρτήσεις πολιτευτών, τοπικών αρχόντων, εμπορικών συλλόγων αλλά ακόμη και… μητροπολιτών. Είναι όντως απορίας άξιο γιατί υπάρχει στην Τρίπολη διοίκηση μεραρχίας (χωρίς στράτευμα), γιατί υπάρχουν στρατιωτικές μονάδες σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου, γιατί η σχολή μαγείρων βρίσκεται ακόμη στο Γύθειο ενώ το ΓΕΣ προσπαθεί από τη δεκαετία του ’70 να τη φέρει εντός του ΚΕΕΜ στη Σπάρτη, γιατί υπάρχουν αποθηκούλες σε κάθε κωμόπολη της κεντρικής Ελλάδας, και πολλά άλλα… που θα χρειάζονταν σελίδες για να αναφερθούν.

Αν κάποιος έψαχνε το θέμα σε βάθος θα διαπίστωνε τραγελαφικές περιπτώσεις. Θα ανακάλυπτε πολύχρονους αγώνες βουλευτών, νομαρχών, δημάρχων και μητροπολιτών για να μη καταργηθεί ή μετακινηθεί από τον τόπο τους έστω και ένας λόχος ή μια αποθήκη. Θα μάθαινε για πολιτικούς που εξελέγησαν πρώτοι στην περιφέρειά τους επειδή πέτυχαν να εγκατασταθεί εκεί μια στρατιωτική μονάδα. Θα πληροφορούνταν περιπτώσεις που χάρη στην αντίδραση τοπικών κομματαρχών (που «κατά σύμπτωση» είναι και ιδιοκτήτες ταβερνών και καφετεριών) δεν μπορεί δεκαετίες τώρα ο ΕΣ να μετακινήσει μονάδες σε σημεία που ικανοποιούν τις ανάγκες του (διοικητικές και οικονομικές). Θα μάθαινε πώς αντέδρασαν σε ανάλογες περιπτώσεις εμπορικοί σύλλογοι, με τη συμπαράσταση πολιτικών και τοπικών αρχόντων. Θα μάθαινε για μητροπολίτη που καταφέρθηκε κατά του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΣ διότι «υποβίβασαν την πόλη του από έδρα υποστρατήγου σε έδρα ταξιάρχου»!!!

Δεν πέρασαν δυο μήνες από τότε που νεαρός βουλευτής της Αχαΐας ξεσπάθωσε γιατί θα κλείσει το ΚΕΝ Τεχνικού στην Πάτρα. Λίγο νωρίτερα μπήκε στο παιχνίδι αυτό και ο Πρόεδρος της Βουλής και μάλλον κατάφερε να μη του πάρουν κάποια μονάδα από την Καστοριά. Τώρα ο πρώην ΥΦΕΘΑ Λαμπρόπουλος υπεραμύνεται του ΚΕΝ Διαβιβάσεων της Καλαμάτας. Το ενδιαφέρον στην περίπτωση αυτή είναι ότι η μεταφορά του Κέντρου Διαβιβάσεων από το Χαϊδάρι στην Καλαμάτα (Μάιος 2005) είναι δικό του «επίτευγμα» ως ΥΦΕΘΑ, κάτι για το οποίο «αμείφθηκε» από τον λαό της Μεσσηνίας: στις επόμενες εκλογές (2007) ήρθε πρώτος βουλευτής στη Μεσσηνία.

Τι δείχνει αυτό; Ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι αυτούς τους πολιτικούς θέλουν. Να τι γράφει ψηφοφόρος του σε ιστοσελίδα αξιολόγησης βουλευτών: «Ο Λαμπρόπουλος έφτιαξε ένα διεθνές στρατιωτικό μουσείο στην Καλαμάτα που προσελκύει τουρίστες από όλο το κόσμο και έφερε πνοή δεκαετιών στην οικονομία της Καλαμάτας με την μεταφορά του κέντρου διαβιβάσεων και τους χιλιάδες στρατιώτες που ήρθαν. Βοήθησε χιλιάδες μανούλες να βλέπουν πιο συχνά τα παιδάκια τους αφού τα μετέθετε στην Καλαμάτα.» (http://axiologisibouleytwn.wordpress.com/)

Υπήρχε λογική στην ενέργεια αυτή; Όχι. Το ήθελε ο ΕΣ; Το αντίθετο μάλιστα, διότι αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα συντήρησης των παλιών κτιρίων. Ένας μόνο στόχος εξυπηρετείτο: η απόκτηση ψήφων!

Επιτέλους ας ληφθούν αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο που θα λύσουν ολοκληρωτικά και τελικά το θέμα των στρατιωτικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν για την ικανοποίηση αποκλειστικά πολιτικάντικων σκοπών.
http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου